10 Фън Шуй забрани
Дата на публикуване: 17.06.2020
10 Фън Шуй забрани

10 Фън Шуй забрани, които трябва да не нарушавате. Древното китайско учение на Фън Шуй ни помага да привлечем положителна енергия във всеки аспект на живота ни, че и в дома ни. Няма жена, която да не иска хармоничен дом, но знаете ли, че лесно може да допуснете няколко сериозни грешки, заради които вместо положителни вибрации да привлечете лошотии.
Пространството в къщата за всеки човек играе огромна роля. За да можете да се чувствате под надеждна защита, да възстановите силата си и да живеете в съвършена хармония със себе си и семейството си, използвайте препоръките на учението на Фън Шуй. Знанията, натрупани през вековете, ще ви помогнат да се отървете от всякакви отрицателни емоции и да запълните жизненото пространство с потоци от положителна енергия. А ето ги и ДЕСЕТТЕ основни забрани на Фън Шуй:

Забрана 1
Избягвайте окачването на огледала пред входната врата. По този начин предотвратявате влизането на потока положителна енергия във вашия дом.
Огледало в спалнята на омъжената жена също е на лошо. Така лесно може да бъдат привлечени съперници или иначе казано любовници.
В останалите стаи, огледалата не носят заплаха, но не забравяйте, че огледалата с пукнатини подлежат на незабавно изхвърляне.
Желателно е къщата да има огледало, отразяващо човек в пълен ръст.

Забрана 2
Никога не оставяйте боклук пред входната врата. Всеки прах, мръсотия и ненужни боклуци отровят енергията на космоса, причинявайки непоправима вреда на здравето и енергийната защита на членовете на домакинството.

Отърви се от ненужните неща, освобождавайки място за нови полезни и красиви придобивки, които скоро ще се появят във вашия дом.

Забрана 3
Поправете всички счупени неща, които планирате да използвате. Обекти, които не могат да бъдат възстановени, изхвърляйте без жалко и забавяне.

Това ще ви помогне да се отървете от отрицателната енергия, привличайки щастие и изобилие. Освен това разбитите елементи водят до повече кавги и конфликти.

Доктрината за Фън Шуй казва, че всяко дефектно нещо навлича проблеми вживота на човек.

Обърнете специално внимание на течащите кранове и тръби. Постоянният поток от вода не помага да се увеличи щастието във вашия дом, така че всяко изтичане трябва да бъде елиминирано възможно най-бързо.

Забрана 4
Многостепенните подове в къщата също служат като препъни камъче за свободното движение на положителна енергия. Различните нива на пода в къщата може да доведе дори до неуспехи и проблеми в бизнеса, както и в личния живот.

Забрана 5
Опитайте се да се отървете от острите ъгли в къщата си. Мебелите с изпъкнали ъгли трябва да бъдат направлявани така, че точката на ъгъла да е насочена към празното пространство, а не към местата, където отпочивате.

Окачените рафтове също предизвикват появата на отрицателна енергия, така че техните ъгли е важно да са закръглени.

Забрана 6
Банята и тоалетната трябва да се поддържат постоянно чисти. Навременното почистване и затворените врати ще ви помогнат да поддържате дома си уютен и комфортен.

Ако имате домашен любимец, чието място е във вашата баня, използвайте вградените врати, но не оставяйте вратите отворени.

Забрана 7
Проветрете пространството в къщата. Колкото по-често държите прозорците и вратите отворени, толкова повече енергия се обновява в жилищното пространство. За да не станете жертва на настинка, проветрете къщата по време на Вашето отсъствие.

Забрана 8
Правилната организация на работното място ще ви помогне да изпълнявате задълженията си много по-продуктивно. Трябва да седнете с гръб към стената, на която няма прозорци и врати.

В крайни случаи блокирайте отворите, за да предпазите задната част от изтичането на енергия. Правилното поставяне на продуктите на бютово ще ви осигури голям работен капацитет, а липсата на допълнителни елементи ще ви помогне да се концентрирате и да не се разсейвате.

Забрана 9
Площта, която е в непосредствена близост до къщата, трябва да бъде възможно най-отворена. Отглеждане на дървета и автомобили, блокиращи достъпа до дома ви, пречат на потока от положителна енергия да проникне във вашата къща.

Същото важи и за вътрешното пространство около входната ви врата. Отървете се от разхвърляните обувки и ги подредете хубаво.

Забрана 10

Преди да купите къща, оценявайте нейната близост до други сгради. Най-успешното местоположение на къщата е тя да бъде в близост до фонтан или парк. За ппасен квартал се счита район, в който има гробище, затвор или болница.

Тези “съседи” имат огромно поле на отрицателна енергия, което може да усложни живота ви.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022

Дневен хороскоп 22 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да се доверите се на здравият си разум и да внимавате с думите си, за да избегнете проблемите и финансовите загуби. Моментът също е подходящ да се посветите на разрешаването на финансови въпроси и да се...

повече информация
Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022

Дневен хороскоп 20 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да се учите от грешките си и да гледате уверено напред. Бъдете толерантни към чуждото мнение. Гледайте с оптимизъм на бъдещето, звездите показват, че нещата се подреждат и без вашата намеса. Бъде...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022

Дневен хороскоп 19 януари 2022 предвещава ден, в който е добре да свършите неотложното до обяд. Бъдете по-дипломатични и тактични. Не пропускайте да отделите време, което да посветите само на себе си, ако имате нужда от това. Близките ще Ви зарадват с мил жест. Бъдете...

повече информация
Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022

Дневен хороскоп 18 януари 2022 ви вещае ден, в който настроението ви ще бъде повишено. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка подробност. Ако е възможно, заемете наблюдателна...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.