10 метода да се събудите с нова нагласа
Дата на публикуване: 10.09.2019
10 метода

10 метода да се събудите с нова нагласа

10 метода, които ще влязат в употреба, ако имате желание да промените нещо в положителен аспект. Колкото сте по-щастливи, толкова сте по-здрави. Това го знае всеки от нас, но не е лесно постижимо. В живота неминуемо изникват сложни пречки, които се преодоляват, но с цената на много изхабени нерви и влошено здравословно състояние. Не е лошо да спрем с негативизма, защото има светлина в тунела. Трябва да променим мирогледа си, което ще ни накара да се почувстваме по-добре. Не е лошо да се вглеждаме повече в малките неща, които ще ни донесат радост и щастие. Когато станем от сън, не е добре да сме кисели и да мислим за предния ден, ако той е бил негативен. Идеята е да станем с усмивка на устата и да бъдем по-позитивни.
За целта е важно да спазваме тези 10 метода:

Първи метод: Превключете мозъка си на щастлив режим
От вас зависи положителната промяна в настроението ви. Няма кой да ви спусне щастието, то не идва само. Не може да разчитате винаги на късмет и шанс, който да ви направи малко по-щастливи. Потърсете щастието сами, като загърбите отрицателните емоции в миналото. Гледайте напред във всеки един момент и не обръщайте толкова голямо внимание на негативните хора и емоции.
Втори метод: Помогнете на някого, като го зарадвате с нещо
Вашата енергия ще стане положителна, ако успеете да зарадвате някой човек около вас. Позитивизмът му ще стане заразен и за вас, още повече като знаете, че вие сте причината за това състояние. Настроението ви ще се подобри, щастието ще се възвърне на вашето лице. Вижте само колко малко ви трябва, за да може денят ви да бъде осмислен, добър и положителен.

Трети метод: Вдигнете телефона и наберете някой приятел

В забързаният ден, който предстои можете да отделите няколко минутки, за да си поговорите с някой ваш приятел. развеселете го с някоя весела случка, но в никакъв случай не му се оплаквайте от сутринта от нещо, което ви е тормозило цяла нощ. Заредете него и себе си с позитивизъм, за да ви тръгне целия ден по този начин.

Четвърти метод: Осмислете вашата цел

Помислете за какво се борите и как да го постигнете. Отърсете се от проблемите, които ви съпътстват и поставете нова начало към заветната цел. Прояснете главата си и вървете уверено към това, към което се стремите.

Метод пети: Поучете се от грешките в миналото през нова призма

Недейте да се ядосвате за минали неща. Поставете се на мястото на другите, осмислете грешките, които сте допуснали и ги поправете. Спрете да човъркате минали проблеми и да се тревожите какво сте направили и къде сте сгрешили. Всичко това вече е останало зад вас. Просто си извлечете поука от всичко това и не го повтаряйте. Така ще се почувствате по-добре и усмивката отново ще грее на лицето ви.

Шести метод: Благодарете по-често

Когато казвате “Благодаря”, правете го всяка сутрин. Благодарете на хората около вас, на семейството, ако сте вярващи на Бог, ако не сте – на съдбата, на този, който ви е създал, на това, че сте живи и живеете точно сега.

Седми метод: Не бъдете злопаметни

Хванете гребена на вълната и конкретния момент и го живейте с пълни сили. Не гледайте със зли очи назад, това ще ви довлече само ядове. Помнете позитивните моменти и щастието, което сте изпитали от тях, за да останете щастливи.

Осми метод: Запомнете, че пари не могат да купят щастие

Забравете, че ако се сдобиете с дадена вещ, това ще ви донесе дълготрайно щастие. Материалното ще ви донесе временно щастие, което ще се изпари след като привикнете с него. Ефектът от това няма да е траен, затова не си мислете, че ако забогатеете и си купите нещо страхотно, това ще ви държи щастливи.
По-добре си направете прекрасно пътешествие, отидете на културно мероприятие, инвестирайте парите не във вещ, а в щастливо изживяване с любим човек.

Девети метод: Не се отказвайте да вярвате в това, което правите

Не вдигайте ръце от нещо, което сте захванали, но някой се е опитал да ви разубеди. Бъдете упорити и го завършете докрай. Важното е да вярвате, че ще можете да го постигнете и накрая ще се случи точно това. Не се отказвайте от мечтите си, независимо дали са свързани с личен или професионален план. Дори някои хора да смятат, че начинанието ви няма смисъл, вие вярвайте в идеята и опитайте да го направите. Дори и да се провалите, вие се учите от грешките и опитът ви ще е безценен. Следващата идея ще бъде в пъти по-добра и ще има всички предпоставки за успешен край.

Метод десети: Спрете да слушате лошите новини

Негитивизмът напоследък ни залива повсеместно. Отърсете се от него и не го търсете. Четете позитивни статии, книги и новини. Гледайте повече вдъхновяващи филми. Търсете добрите хора, които ги има около вас. Преди закуска прочетете нещо позитивно, което ще оправи половината ви ден.
Спазвайте тези 10 метода и усмивката ще бъде на лицето ви всеки ден.

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.