10 метода да се събудите с нова нагласа
Дата на публикуване: 10.09.2019
10 метода

10 метода да се събудите с нова нагласа

10 метода, които ще влязат в употреба, ако имате желание да промените нещо в положителен аспект. Колкото сте по-щастливи, толкова сте по-здрави. Това го знае всеки от нас, но не е лесно постижимо. В живота неминуемо изникват сложни пречки, които се преодоляват, но с цената на много изхабени нерви и влошено здравословно състояние. Не е лошо да спрем с негативизма, защото има светлина в тунела. Трябва да променим мирогледа си, което ще ни накара да се почувстваме по-добре. Не е лошо да се вглеждаме повече в малките неща, които ще ни донесат радост и щастие. Когато станем от сън, не е добре да сме кисели и да мислим за предния ден, ако той е бил негативен. Идеята е да станем с усмивка на устата и да бъдем по-позитивни.
За целта е важно да спазваме тези 10 метода:

Първи метод: Превключете мозъка си на щастлив режим
От вас зависи положителната промяна в настроението ви. Няма кой да ви спусне щастието, то не идва само. Не може да разчитате винаги на късмет и шанс, който да ви направи малко по-щастливи. Потърсете щастието сами, като загърбите отрицателните емоции в миналото. Гледайте напред във всеки един момент и не обръщайте толкова голямо внимание на негативните хора и емоции.
Втори метод: Помогнете на някого, като го зарадвате с нещо
Вашата енергия ще стане положителна, ако успеете да зарадвате някой човек около вас. Позитивизмът му ще стане заразен и за вас, още повече като знаете, че вие сте причината за това състояние. Настроението ви ще се подобри, щастието ще се възвърне на вашето лице. Вижте само колко малко ви трябва, за да може денят ви да бъде осмислен, добър и положителен.

Трети метод: Вдигнете телефона и наберете някой приятел

В забързаният ден, който предстои можете да отделите няколко минутки, за да си поговорите с някой ваш приятел. развеселете го с някоя весела случка, но в никакъв случай не му се оплаквайте от сутринта от нещо, което ви е тормозило цяла нощ. Заредете него и себе си с позитивизъм, за да ви тръгне целия ден по този начин.

Четвърти метод: Осмислете вашата цел

Помислете за какво се борите и как да го постигнете. Отърсете се от проблемите, които ви съпътстват и поставете нова начало към заветната цел. Прояснете главата си и вървете уверено към това, към което се стремите.

Метод пети: Поучете се от грешките в миналото през нова призма

Недейте да се ядосвате за минали неща. Поставете се на мястото на другите, осмислете грешките, които сте допуснали и ги поправете. Спрете да човъркате минали проблеми и да се тревожите какво сте направили и къде сте сгрешили. Всичко това вече е останало зад вас. Просто си извлечете поука от всичко това и не го повтаряйте. Така ще се почувствате по-добре и усмивката отново ще грее на лицето ви.

Шести метод: Благодарете по-често

Когато казвате “Благодаря”, правете го всяка сутрин. Благодарете на хората около вас, на семейството, ако сте вярващи на Бог, ако не сте – на съдбата, на този, който ви е създал, на това, че сте живи и живеете точно сега.

Седми метод: Не бъдете злопаметни

Хванете гребена на вълната и конкретния момент и го живейте с пълни сили. Не гледайте със зли очи назад, това ще ви довлече само ядове. Помнете позитивните моменти и щастието, което сте изпитали от тях, за да останете щастливи.

Осми метод: Запомнете, че пари не могат да купят щастие

Забравете, че ако се сдобиете с дадена вещ, това ще ви донесе дълготрайно щастие. Материалното ще ви донесе временно щастие, което ще се изпари след като привикнете с него. Ефектът от това няма да е траен, затова не си мислете, че ако забогатеете и си купите нещо страхотно, това ще ви държи щастливи.
По-добре си направете прекрасно пътешествие, отидете на културно мероприятие, инвестирайте парите не във вещ, а в щастливо изживяване с любим човек.

Девети метод: Не се отказвайте да вярвате в това, което правите

Не вдигайте ръце от нещо, което сте захванали, но някой се е опитал да ви разубеди. Бъдете упорити и го завършете докрай. Важното е да вярвате, че ще можете да го постигнете и накрая ще се случи точно това. Не се отказвайте от мечтите си, независимо дали са свързани с личен или професионален план. Дори някои хора да смятат, че начинанието ви няма смисъл, вие вярвайте в идеята и опитайте да го направите. Дори и да се провалите, вие се учите от грешките и опитът ви ще е безценен. Следващата идея ще бъде в пъти по-добра и ще има всички предпоставки за успешен край.

Метод десети: Спрете да слушате лошите новини

Негитивизмът напоследък ни залива повсеместно. Отърсете се от него и не го търсете. Четете позитивни статии, книги и новини. Гледайте повече вдъхновяващи филми. Търсете добрите хора, които ги има около вас. Преди закуска прочетете нещо позитивно, което ще оправи половината ви ден.
Спазвайте тези 10 метода и усмивката ще бъде на лицето ви всеки ден.

Още новини
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Димитринка от Чикаго

Димитринка от Чикаго

Димитринка, или както всички я знаят, Дида, прави букети от сапун. Това е хобито й, на което с удоволствие се отдава, когато не пътува. Защото тя често е на път, това е работата й – шофьор е на тир – и кръстосва пътищата на Америка. Дида е от Добрич, но от години...

повече информация
Последните думи на Тодор Живков

Последните думи на Тодор Живков

Последните думи на Тодор Живков. Hяĸoи мoжe би cи cпoмнят ĸaĸвo бe ĸaзaл бившият Πъpви в дъpжaвaтa Toдop Живĸoв, мaлĸo пpeди ĸoнчинaтa cи. „Дa мe пoгpeбaт c лицeтo нaдoлy, чe eдин дeн, ĸaтo paзбepeтe ĸoй ĸaĸвo пpичинявa нa дъpжaвaтa, зaдниĸa щe ми цeлyвaтe“ – дaли...

повече информация
Advertisements
Ученик с цигара през соца

Ученик с цигара през соца

Ученик с цигара през соца? Имаше ги, но се криеха доста старателно. Едно време при соца сред учениците имаше ред и дисциплина, както и уважение към учителите. Залягахме над уроците и спазвахме добро поведение, защото иначе следваха наказания. Ето как изглеждаше...

повече информация
Обиждаха Алекс Сърчаджиева

Обиждаха Алекс Сърчаджиева

Обиждаха Алекс Сърчаджиева с грозни думи. Шоубизнесът съвсем не е само слава и блясък, той често е по-безскрупулен и жесток дори и от живота, многократно набеждаван за безмилостен и нечестен. Истината е, че развлекателната индустрия обикновено "оголва острите си зъби"...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.