10 опасни неща, които са в кухнята ви
Дата на публикуване: 25.11.2019
10 опасни

10 опасни неща, които са в кухнята ви

10 опасни неща, които се намират в кухнята ви. Има няколко уреда в кухнята ни, които използваме всекидневно. Те са съвсем обикновени – такива, които присъстват във всеки дом. Да, изглеждат съвсем безвредни, но никой не се замисля, колко опасни всъщност могат да бъдат.
Днес решихме да споделим с вас кои са те и колко е важно да следим изкъсо хигиената в едно от най-важните помещения в дома ни – кухнята.
1. Пластмасовите контейнери за съхранение
За да се направи пластмасата гъвкава, някои производители добавят специални химикали, които могат да доведат до много сериозни проблеми със здравето. Убедени сме, че не бихте искали тези химикали да попаднат в тялото ви.

2. Мивката
Ако отпадъци от храната ви останат в мивката за повече време, започва да се създава благоприятна среда за развитие на бактерии и те да еволюират – салмонела и много други. Мивката в кухнята може да бъде едно доста мръсно място.
3. Ножове
Ножовете ви винаги трябва да са наострени. Ако не са достатъчно остри, могат да се хлъзнат, докато режете нещо и да нарежат ръцете ви или да наранят други части от тялото ви.
4. Гъби
Стандартната гъба за миене на чинии развива бактерии доста бързо. За да предотвратите това, може да сложите в микровълновата фурна мократа гъба или да я накиснете в белина за известно време. Или просто я сложете в миялната машина на най-дългата програма.

5. Кухненски кърпи

Кухненските кърпи са едно от най-мръсните неща в апартамента ни. Постоянно ги изпозлваме – дори преди да измием ръцете си и по време на готвене. Ето това е един бърз начин бактериите да попаднат в храната ви.

6. Освежител за въздух

Химикалите, намерени в много от марките освежители за въздух могат да причинят увреждане на белите дробове и дори в някои случаи – рак. Затова не ги използвайте толкова често, колкото ви се иска.

7. Газовите котлони

Никога не забравяйте да проверите дали сте изключили газовите котлони преди да излезете от дома си. Това малко и доста рутинно действие ще държи вас и вашите близки в безопасност.

8. Уреди с незалепващо покритие

Силно нагретият тефлон има токсични изпарения. Затова използвайте старомодните уреди за приготвяне на вечерите у дома.

9. Мелачката за месо

Мелачките за месо са изключително мощни, затова, молим ви, дръжте пръстите си далеч от острието. Винаги в комплекта има специално приспособление, което помага месото да се побутне навътре още малко.

10. Унищожителят на отпадъци

Никога не бъркайте с ръцете си в мелачката за боклук на мивката (ако имате такава), дори да сте изпуснали нещо ценно за вас вътре.

Източник: Ретро

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.