10 опасни неща, които са в кухнята ви
Дата на публикуване: 25.11.2019
10 опасни

10 опасни неща, които са в кухнята ви

10 опасни неща, които се намират в кухнята ви. Има няколко уреда в кухнята ни, които използваме всекидневно. Те са съвсем обикновени – такива, които присъстват във всеки дом. Да, изглеждат съвсем безвредни, но никой не се замисля, колко опасни всъщност могат да бъдат.
Днес решихме да споделим с вас кои са те и колко е важно да следим изкъсо хигиената в едно от най-важните помещения в дома ни – кухнята.
1. Пластмасовите контейнери за съхранение
За да се направи пластмасата гъвкава, някои производители добавят специални химикали, които могат да доведат до много сериозни проблеми със здравето. Убедени сме, че не бихте искали тези химикали да попаднат в тялото ви.

2. Мивката
Ако отпадъци от храната ви останат в мивката за повече време, започва да се създава благоприятна среда за развитие на бактерии и те да еволюират – салмонела и много други. Мивката в кухнята може да бъде едно доста мръсно място.
3. Ножове
Ножовете ви винаги трябва да са наострени. Ако не са достатъчно остри, могат да се хлъзнат, докато режете нещо и да нарежат ръцете ви или да наранят други части от тялото ви.
4. Гъби
Стандартната гъба за миене на чинии развива бактерии доста бързо. За да предотвратите това, може да сложите в микровълновата фурна мократа гъба или да я накиснете в белина за известно време. Или просто я сложете в миялната машина на най-дългата програма.

5. Кухненски кърпи

Кухненските кърпи са едно от най-мръсните неща в апартамента ни. Постоянно ги изпозлваме – дори преди да измием ръцете си и по време на готвене. Ето това е един бърз начин бактериите да попаднат в храната ви.

6. Освежител за въздух

Химикалите, намерени в много от марките освежители за въздух могат да причинят увреждане на белите дробове и дори в някои случаи – рак. Затова не ги използвайте толкова често, колкото ви се иска.

7. Газовите котлони

Никога не забравяйте да проверите дали сте изключили газовите котлони преди да излезете от дома си. Това малко и доста рутинно действие ще държи вас и вашите близки в безопасност.

8. Уреди с незалепващо покритие

Силно нагретият тефлон има токсични изпарения. Затова използвайте старомодните уреди за приготвяне на вечерите у дома.

9. Мелачката за месо

Мелачките за месо са изключително мощни, затова, молим ви, дръжте пръстите си далеч от острието. Винаги в комплекта има специално приспособление, което помага месото да се побутне навътре още малко.

10. Унищожителят на отпадъци

Никога не бъркайте с ръцете си в мелачката за боклук на мивката (ако имате такава), дори да сте изпуснали нещо ценно за вас вътре.

Източник: Ретро

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.