3 симптома, по които да познаем, че остаряваме
Дата на публикуване: 01.11.2019
3 симптома

3 симптома, по които да познаем, че остаряваме

3 симптома ясно показват, че вече не сме първа младост. Започваме да мислим за старостта за първи път, едва надхвърляйки 20 години. Въпреки това, след няколко десетилетия, повечето хора вече започват да усещат самите симптоми на приближаващата „сива коса и бръчки“.
Както Рамблер разбра, вече в средна възраст човек може да забележи признаци, които ясно да сочат, че ще има трудна старост.
Задух
Ако вече на 40 години се страхувате от стълби и не можете сами да се изкачите три етажа, трябва да помислите как ще го направите след 1-2 десетилетия.

Когато сърцето ви бие яростно на седмата стъпка и нямате енергия да дишате нормално, става ясно, че тялото изобщо не е готово дори за малки физически натоварвания. Експертите препоръчват да включвате поне 30 минути леки упражнения на ден в графика си и ще почувствате забележимо облекчение. И, разбира се, ще облекчите състоянието си в напреднала възраст.
Холестеролна чума
Злоупотребата с мазни и пържени храни, нездравословна храна, тютюнопушене, липса на физическа активност води до повишаване нивото на “лошия” холестерол, което причинява развитието на атеросклероза.

Това означава, че кръвоносните съдове са запушени, артериите, водещи към мозъка и артериите на долните крайници, са засегнати.
Всичко това води до коронарна болест на сърцето, куцота, инфаркти и инсулти. Лекарите препоръчват да проверите показателите си след 25 години и в случай на повишени нива на “лошия” холестерол да предприемете действия.

Разсеяност и забрава

Много млади хора са невнимателни и разсеяни, а някои вече в средна възраст усещат проблеми с паметта. Лошата краткосрочна памет може да е симптом на човек, развиващ деменция в напреднала възраст. Понякога се случва и на млад човек да забравя или да е разсеян, но ако оплакванията зачестят, замислете се на колко години сте.

Постоянната болка в гърба предполага, че явно има някакъв проблем. И това може да бъде обикновена остеохондроза и междуребрена херния. Навременно разкритата херния се лекува дори без хирургическа намеса.

Източник: Здравето

Още новини
Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза по една единствена зодия. Може би се досетихте, че става дума именно за зодия Скорпион. Ето и причините защо това много одумван астрологичен знак: Скорпионите винаги имат собствено мнение. Това са хора, които не обичат да се съобразяват с никого. Те...

повече информация
Рождените дни и празнуването им

Рождените дни и празнуването им

Рождените дни са важно празненство за всички ни, не само като деца. Въпреки това, някои рождени дни, според общоприетото схващане, са опасни за празнуване. Всички сме чували, че не трябва да празнуваме 40-тата си годишнина, но има още няколко рождени дни, чието...

повече информация
3 храни за дълъг живот

3 храни за дълъг живот

3 храни могат да направят животът ви по-дълъг. През целия си живот дядо ми живееше в селото, гледаше фермата, говедата и зеленчуковата градина. Рядко беше в магазина и често купуваше не храна, а кибритени клечки и домакински съдове. Всички продукти той ядеше само от...

повече информация
Клиентът няма право

Клиентът няма право

Клиентът няма право в някои случаи. Който е учил търговия или пък работи в този сектор добре знае, че клиентът винаги има право. Да, той трябва да получи най-доброто обслужване, но също така би трябвало и да знае на какво има право и на какво не. Обслужващият персонал...

повече информация
Advertisements
Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов с интересни констатации. За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга "Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахо-Мицов. Книгата излиза преди дни на...

повече информация
Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова ще трябва да се изявява в ново поприще. Скоротечно приключва кариерата на Мария Игнатова като водеща на Папараци, пише HotArena. До броени дни блондинката, която година и половина стоя извън телевизионните студиа след свалянето на „Господари на ефира“,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.