3 симптома, по които да познаем, че остаряваме
Дата на публикуване: 01.11.2019
3 симптома

3 симптома, по които да познаем, че остаряваме

3 симптома ясно показват, че вече не сме първа младост. Започваме да мислим за старостта за първи път, едва надхвърляйки 20 години. Въпреки това, след няколко десетилетия, повечето хора вече започват да усещат самите симптоми на приближаващата „сива коса и бръчки“.
Както Рамблер разбра, вече в средна възраст човек може да забележи признаци, които ясно да сочат, че ще има трудна старост.
Задух
Ако вече на 40 години се страхувате от стълби и не можете сами да се изкачите три етажа, трябва да помислите как ще го направите след 1-2 десетилетия.

Когато сърцето ви бие яростно на седмата стъпка и нямате енергия да дишате нормално, става ясно, че тялото изобщо не е готово дори за малки физически натоварвания. Експертите препоръчват да включвате поне 30 минути леки упражнения на ден в графика си и ще почувствате забележимо облекчение. И, разбира се, ще облекчите състоянието си в напреднала възраст.
Холестеролна чума
Злоупотребата с мазни и пържени храни, нездравословна храна, тютюнопушене, липса на физическа активност води до повишаване нивото на “лошия” холестерол, което причинява развитието на атеросклероза.

Това означава, че кръвоносните съдове са запушени, артериите, водещи към мозъка и артериите на долните крайници, са засегнати.
Всичко това води до коронарна болест на сърцето, куцота, инфаркти и инсулти. Лекарите препоръчват да проверите показателите си след 25 години и в случай на повишени нива на “лошия” холестерол да предприемете действия.

Разсеяност и забрава

Много млади хора са невнимателни и разсеяни, а някои вече в средна възраст усещат проблеми с паметта. Лошата краткосрочна памет може да е симптом на човек, развиващ деменция в напреднала възраст. Понякога се случва и на млад човек да забравя или да е разсеян, но ако оплакванията зачестят, замислете се на колко години сте.

Постоянната болка в гърба предполага, че явно има някакъв проблем. И това може да бъде обикновена остеохондроза и междуребрена херния. Навременно разкритата херния се лекува дори без хирургическа намеса.

Източник: Здравето

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.