4 мита за къщите и вилите
4 мита

4 мита за къщите и вилите. На имотния пазар у нас се случват доста интересни неща. Повечето българи предпочитат да изтеглят кредит и да се сдобият със собствен дом пред това години наред да плащат наем и както повечето се изразяват – „Да пълнят чужд джоб“. Има хора, който обичат големите градове и предпочитат да живеят в апартамент. Други пък мечтаят за къща с двор. Има и такива, които предпочитат селската идилия и търсят да закупят вила в покрайнините на града, където живеят или в някоя китно селце.
Но преди да решите да купите къща или вила, то хубаво помислете. Мнозина вярват, че да живеят в къща означава да имат хубав дом, голям селски двор, в който ще си почиват и/или забавляват с приятели и роднини – може да се сдобият с барбекю, басейн, люлки и какво ли още не.
Време е да опровергаем четири широко разпространени мита, свързани с къщите, в които мнозина вярват, а те са напълно погрешни.

Ето и четирите мита за къщите/вилите, в които мнозина вярват, а те не са истина:
1. Барбекюта всеки уикенд
Може би няколко седмици подред ще правите кебапчета, кюфтета, пържоли и т.н. на барбекюто в двора, но това е хубавата страна на нещата. А сега реалната – за целта трябва да се сдобиете с правилните въглища, да не говорим за трудното почистване на барбекюто преди и след готвенето на него.
Всичко това писва в даден момент. Повечето собственици на къщи с двор/вили признават пред jenata.blitz.bg, че в началото наистина често са използвали барбекюто, но после са го употребявали не повече от 5-6 пъти в годината.
2. Релакс в двора
Не си мислете, че ако имате къща с двор/вила, то ще може постоянно да релаксирате и да се наслаждавате на свободното си време. В подобни имоти винаги има какво да се ремонтира, поправя и дооправя.

Да не говорим, ако имате и градина – без значение дали е само от цветя или някакъв разсад, и там работата е непрекъсната.

3. Оправдана инвестици
Покупката на къща/вила е в пъти по-скъпа от тази на апартамент. Ако имотът е по-евтин, то това означава, че къщата е по-лошо състояние. Често пъти ремонтните дейности излизат или около, а понякога и повече, от първоначалната цена, дадена за къщата/вилата.

4. Домашни и евтини зеленчуци и плодове
Ако имотът разполага с двор мнозина се амбицират да си посадят малко зеленчуци и плодни дръвчета. Е, нали всеки иска домашни, вкусни и евтини зарзавати. Ако обаче си мислите, че домашните плодове и зеленчуци ще излязат по-евтино от тези от магазина/пазара, то знайте, че се лъжете.

Първо трябва да закупите семената, после торове за почвата, а ако нямате необходимите селскостопански инструменти – мотики, лопати и т.н., и тях трябва да купите. Не забравяйте и редовното поливане – водата е скъпа, а там отиват големи количества.

Е, ако приспаднете и собствения си труд, то замислете се дали домашното производство ще е по-евтино от продукта в магазина/пазара.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Цветовете на завесите

Цветовете на завесите

Цветовете на завесите влияят на домакинството. Всяка къща има завеси, завеси, завеси. Не само за красота и любопитни очи, хората ги окачват на прозорците. Нашите мъдри предци са вярвали, че завесите предпазват от зло, добавят здраве и радост към живота, дават пари и...

повече информация
Личната свобода я няма

Личната свобода я няма

Личната свобода е най-важна за човек. Човек е свободен да управлява живота си както иска. Ако иска да работи - работи, ако иска да обича и гради семейство - прави и това. Тоест ние имаме право на избор. Но ето че сега се намирам в ситуация, в която нямам право да...

повече информация
Качих първия си стопаджия

Качих първия си стопаджия

Качих първия си стопаджия. Георги, на 68 години от Ямбол. Докато го возех, му задавах въпроси, и той с лекота и тъга отгаваряше. Цитирам всичко, което ми каза. - Здравей, за къде си? - За Слънчев Бряг, хотел Арда. - Защо пътуваш на стоп от Поморие до Слънчев Бряг? -...

повече информация
Дъщеря не е виждала баща си

Дъщеря не е виждала баща си

Дъщеря не е виждала баща си цели 8 години. Така започва моят тъжен разказ. Казвам се Александра и съм щастливо омъжена. Със съпруга ми се запознахме няколко месеца след развода му. Влюбихме се от пръв поглед - открихме, че просто сме един за друг. От първия си брак...

повече информация
Advertisements
Бащата учи дъщерята

Бащата учи дъщерята

Бащата учи дъщерята цял живот. Връзката между родител и дете е силна и понякога, почти непоклатима. Всеизвестен факт е обаче, че бащите са по-близки с дъщерите си, а майките – със синовете. Уроците и нещата, на които нашите родители ни учат, понякога от ранна детска...

повече информация
Жената Везни е мъдра и царствена

Жената Везни е мъдра и царствена

Жената Везни – мъдра и царствена. Ако мъдрият цар Соломон беше жена, то със сигурност щеше да бъде жена от зодия Везни. Мъдра, логична и ценяща баланса, тази жена е създадена, за да внася ред в живота на хората. Нейният символ е везната, и именно тя и помага да взима...

повече информация
Advertisements