4 мита за къщите и вилите
Дата на публикуване: 29.06.2020
4 мита

4 мита за къщите и вилите. На имотния пазар у нас се случват доста интересни неща. Повечето българи предпочитат да изтеглят кредит и да се сдобият със собствен дом пред това години наред да плащат наем и както повечето се изразяват – „Да пълнят чужд джоб“. Има хора, който обичат големите градове и предпочитат да живеят в апартамент. Други пък мечтаят за къща с двор. Има и такива, които предпочитат селската идилия и търсят да закупят вила в покрайнините на града, където живеят или в някоя китно селце.
Но преди да решите да купите къща или вила, то хубаво помислете. Мнозина вярват, че да живеят в къща означава да имат хубав дом, голям селски двор, в който ще си почиват и/или забавляват с приятели и роднини – може да се сдобият с барбекю, басейн, люлки и какво ли още не.
Време е да опровергаем четири широко разпространени мита, свързани с къщите, в които мнозина вярват, а те са напълно погрешни.

Ето и четирите мита за къщите/вилите, в които мнозина вярват, а те не са истина:
1. Барбекюта всеки уикенд
Може би няколко седмици подред ще правите кебапчета, кюфтета, пържоли и т.н. на барбекюто в двора, но това е хубавата страна на нещата. А сега реалната – за целта трябва да се сдобиете с правилните въглища, да не говорим за трудното почистване на барбекюто преди и след готвенето на него.
Всичко това писва в даден момент. Повечето собственици на къщи с двор/вили признават пред jenata.blitz.bg, че в началото наистина често са използвали барбекюто, но после са го употребявали не повече от 5-6 пъти в годината.
2. Релакс в двора
Не си мислете, че ако имате къща с двор/вила, то ще може постоянно да релаксирате и да се наслаждавате на свободното си време. В подобни имоти винаги има какво да се ремонтира, поправя и дооправя.

Да не говорим, ако имате и градина – без значение дали е само от цветя или някакъв разсад, и там работата е непрекъсната.

3. Оправдана инвестици
Покупката на къща/вила е в пъти по-скъпа от тази на апартамент. Ако имотът е по-евтин, то това означава, че къщата е по-лошо състояние. Често пъти ремонтните дейности излизат или около, а понякога и повече, от първоначалната цена, дадена за къщата/вилата.

4. Домашни и евтини зеленчуци и плодове
Ако имотът разполага с двор мнозина се амбицират да си посадят малко зеленчуци и плодни дръвчета. Е, нали всеки иска домашни, вкусни и евтини зарзавати. Ако обаче си мислите, че домашните плодове и зеленчуци ще излязат по-евтино от тези от магазина/пазара, то знайте, че се лъжете.

Първо трябва да закупите семената, после торове за почвата, а ако нямате необходимите селскостопански инструменти – мотики, лопати и т.н., и тях трябва да купите. Не забравяйте и редовното поливане – водата е скъпа, а там отиват големи количества.

Е, ако приспаднете и собствения си труд, то замислете се дали домашното производство ще е по-евтино от продукта в магазина/пазара.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Илиана Раева отговори на Нешка

Илиана Раева отговори на Нешка

Илиана Раева отговори на Нешка Робева. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на атаката на легендарната треньорка Нешка Робева. Припомняме, че Робева бе афектирана от случилото се с ансамбъла ни след завършилото...

повече информация
Месецът на раждане

Месецът на раждане

Месецът на раждане закрива характерът на човек. Много хора вярват в астрологията и в знаците от зодиака и влиянието им върху характера ни. Повечето учени и психолози са на мнението, че всъщност месецът на раждане е определящ за бъдещето и живота на даден индивид. Факт...

повече информация
Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са най-често от три зодии. Това са зодиите, които над всичко поставят интересите си и ако нещо не е свързано с тях, не си мръдват и пръста, не създават приятелства и познанства, изобщо нища, ако няма да имат някаква полза след това. На почетното трето...

повече информация
Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж с интересна позиция за Ковид19. Д-р Елена Радева работи от 20 години във Франция. Завършила е медицина в България и е работила тук, после е специализирала и в Монпелие. Съпругът ѝ също е лекар във Франция. Написаното от нея разкрива непозната...

повече информация
Advertisements
Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа, но нещата не се развиха по правилният начин. Знаех, че така ще стане някой ден. Беше повече от очевидно. Видях ги на неговия „статус“. Лично той беше качил снимката преди няколко дни. Въпреки че не обичам да го следя в социалните...

повече информация
Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен човек. Ученик в седми клас от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч с бързи и адекватни действия е спасил човешки живот, съобщиха от пресцентъра на общината. Според медицинските специалисти реакциите на Николай са помогнали...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.