4 правилна навика за по-гъста коса
Дата на публикуване: 21.10.2020
косопадът

Косопадът е сред най-големите естетични предизвикателства за мъжете. При някои оплешивяването се появява едва в ученическа възраст, при други – съвпада с навършването на 40 години и сякаш още повече засилва минорното настроение, свързано с остаряването. Косопадът не е присъда. Не е и непобедим враг, настанил се на главата ви. Косопадът е състояние, което в някои случаи може да се овладее, в други – да се намали, а в трети да се премахне изцяло, благодарение на новите постижения в трансплантацията на коса.
Какъвто и да е вашият тип косопад, е хубаво да следвате няколко лесни правила за поддържане на здравето на косата. Впрочем, те ще ви помогнат и ако изобщо нямате проблем с косопада, защото така ще гарантирате ефективен растеж на косата си.
Без цигари
Косопадът е една от стотиците вреди, които нанасяте на тялото си, дърпайки от тютюневите “изделия”. Никотинът и катраните запушват периферните кръвоносни съдове, чрез които се подхранват космените луковици.
Не е изненада, че когато са оставени без хранителни вещества, те не могат да “отглеждат” здрава и красива коса.

Без много алкохол
Прекаленото пиене на алкохол (повече от 50 грама на ден) също вреди на косата. Алкохолът лишава организма от ценни хранителни вещества, забавя обмяната на веществата и допринася за косопада.
С много яйца и салата
Балансираният хранителен режим е много важен както за общото ви здраве, така и за здравето на косата. Стремете се да се храните разнообразно, като към любиммото месо добавите яйца, салати, ядки и авокадо.
Консултирайте се с лекаря си и използвайте и хранителни добавки за запълване на липсите на вещества като селен, цинк, магнезий, витамини от В групата.
С много спокойствие
Падането на косата от стрес не е мит. В периоди на напрежение или в момент на силен стрес можете да загубите част от косата си. Обикновено след като премине стресовият момент, окосмяването се възстановява, но за ваше добро е да поддържате начин на живот, който не ви стресира.
Ценете повече косата, здравето и спокойствието си, отколкото материалните придобивки и ще откриете, че може да се живее и с по-малко вещи, но с повече спокойствие.

Източник на снимка:
gpointstudio / Shutterstock.com

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.