4 правилна навика за по-гъста коса
Дата на публикуване: 21.10.2020
косопадът

Косопадът е сред най-големите естетични предизвикателства за мъжете. При някои оплешивяването се появява едва в ученическа възраст, при други – съвпада с навършването на 40 години и сякаш още повече засилва минорното настроение, свързано с остаряването. Косопадът не е присъда. Не е и непобедим враг, настанил се на главата ви. Косопадът е състояние, което в някои случаи може да се овладее, в други – да се намали, а в трети да се премахне изцяло, благодарение на новите постижения в трансплантацията на коса.
Какъвто и да е вашият тип косопад, е хубаво да следвате няколко лесни правила за поддържане на здравето на косата. Впрочем, те ще ви помогнат и ако изобщо нямате проблем с косопада, защото така ще гарантирате ефективен растеж на косата си.
Без цигари
Косопадът е една от стотиците вреди, които нанасяте на тялото си, дърпайки от тютюневите “изделия”. Никотинът и катраните запушват периферните кръвоносни съдове, чрез които се подхранват космените луковици.
Не е изненада, че когато са оставени без хранителни вещества, те не могат да “отглеждат” здрава и красива коса.

Без много алкохол
Прекаленото пиене на алкохол (повече от 50 грама на ден) също вреди на косата. Алкохолът лишава организма от ценни хранителни вещества, забавя обмяната на веществата и допринася за косопада.
С много яйца и салата
Балансираният хранителен режим е много важен както за общото ви здраве, така и за здравето на косата. Стремете се да се храните разнообразно, като към любиммото месо добавите яйца, салати, ядки и авокадо.
Консултирайте се с лекаря си и използвайте и хранителни добавки за запълване на липсите на вещества като селен, цинк, магнезий, витамини от В групата.
С много спокойствие
Падането на косата от стрес не е мит. В периоди на напрежение или в момент на силен стрес можете да загубите част от косата си. Обикновено след като премине стресовият момент, окосмяването се възстановява, но за ваше добро е да поддържате начин на живот, който не ви стресира.
Ценете повече косата, здравето и спокойствието си, отколкото материалните придобивки и ще откриете, че може да се живее и с по-малко вещи, но с повече спокойствие.

Източник на снимка:
gpointstudio / Shutterstock.com

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.