4 правилна навика за по-гъста коса
Дата на публикуване: 21.10.2020
косопадът

Косопадът е сред най-големите естетични предизвикателства за мъжете. При някои оплешивяването се появява едва в ученическа възраст, при други – съвпада с навършването на 40 години и сякаш още повече засилва минорното настроение, свързано с остаряването. Косопадът не е присъда. Не е и непобедим враг, настанил се на главата ви. Косопадът е състояние, което в някои случаи може да се овладее, в други – да се намали, а в трети да се премахне изцяло, благодарение на новите постижения в трансплантацията на коса.
Какъвто и да е вашият тип косопад, е хубаво да следвате няколко лесни правила за поддържане на здравето на косата. Впрочем, те ще ви помогнат и ако изобщо нямате проблем с косопада, защото така ще гарантирате ефективен растеж на косата си.
Без цигари
Косопадът е една от стотиците вреди, които нанасяте на тялото си, дърпайки от тютюневите “изделия”. Никотинът и катраните запушват периферните кръвоносни съдове, чрез които се подхранват космените луковици.
Не е изненада, че когато са оставени без хранителни вещества, те не могат да “отглеждат” здрава и красива коса.

Без много алкохол
Прекаленото пиене на алкохол (повече от 50 грама на ден) също вреди на косата. Алкохолът лишава организма от ценни хранителни вещества, забавя обмяната на веществата и допринася за косопада.
С много яйца и салата
Балансираният хранителен режим е много важен както за общото ви здраве, така и за здравето на косата. Стремете се да се храните разнообразно, като към любиммото месо добавите яйца, салати, ядки и авокадо.
Консултирайте се с лекаря си и използвайте и хранителни добавки за запълване на липсите на вещества като селен, цинк, магнезий, витамини от В групата.
С много спокойствие
Падането на косата от стрес не е мит. В периоди на напрежение или в момент на силен стрес можете да загубите част от косата си. Обикновено след като премине стресовият момент, окосмяването се възстановява, но за ваше добро е да поддържате начин на живот, който не ви стресира.
Ценете повече косата, здравето и спокойствието си, отколкото материалните придобивки и ще откриете, че може да се живее и с по-малко вещи, но с повече спокойствие.

Източник на снимка:
gpointstudio / Shutterstock.com

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.