5 породи кучета, които стават за семейство с деца
Дата на публикуване: 28.10.2019
5 породи кучета

5 породи кучета, които стават за семейство с деца

5 породи кучета могат да бъдат особено подходящи за семейство с деца. Какво е семейство без куче?! Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово да стои редом до своя стопанин в добро и зло без да очаква нещо повече от малко храна и ласка.
Не всички породи кучета обаче са подходящи за семейства с деца. Нравът на някои породи е необуздан и има риск да реагират при дразнене от страна на децата.
Но има и породи, които са абсолютно подходящи за семейства с деца. Специалистите препоръчват, ако взимате домашно куче и ако имате малки деца, то да е от следните 5 породи:
1. Лабрадор
Лабрадорът е изключително добър, дружелюбен и игрив. Той е много търпелив с децата и е склонен да участва във всякакви игри, особено лудешки.

Лабрадорите са готови да тичат цял ден с децата, докато всички капнат от умора. Те са темпераментни кучета, които ще са готови да се ръководят от децата и ще угаждат на всичките им прищевки за игри.
2. Голдън ретрийвър
Голдън ретрийвърът е братовчед на лабрадора. Те са от едно семейство и затова са сходни по характер и външни белези. Различава ги окраската на козината.
Голдън ретрийвърът е мил и весел. Той обича да си играе с децата и също са му необходими дълги часове тичане и преследване на пръчка. Имайте предвид, че той е с по-дълга козина, което изисква редовно ресане поне веднъж седмично, за да предотвратите прекомерното падане на косми у дома.

3. Стафордширски бултериер
Стафордширският бултериер изглежда страховито. Той е мускулест и с широка глава. Би могъл да бъде превърнат в много зло куче при целенасочена тренировка в тази насока, но по природа тази порода кучета се смята за най-привързаната към семейството.

Търпеливостта на стафордширския териер е забележителна. Той е склонен да изтърпи всякакви мъчения и досадни действия от страна на децата, защото се чувства задължен да ги пази и да стои неотлъчно до тях.

Стафордширският териер е много привързващ се към стопаните. Може да му се има доверие заради много развитото му чувство за съхранение на собственика, който той безапелационно приема за свой водач.

4. Бийгъл

Бийгълът е прекрасно и щуро куче. Той обича да играе и да следва мисии. Задайте някаква задача на бийгъла и ще го видите как припка с вирната опашка, за да свърши каквото сте му наредили.

Той няма умора. Може да тича с часове. Понякога е своенравен и преследва свои цели. Когато е съсредоточен може и дори да не ви обърне внимание като го викате. Но иначе е изключително предан и любвеобилен.

5. Куче от приют

Кучетата от приют най-често нямат порода, но са перфектни за семейни приятели. Те имат нужда от спасяване и обич. Дайте им ги! Те ще ви отвърнат с много любов и всеотдайност. Пък и ще научите децата си на важен урок – да спасяват онези, които имат нужда от помощ.

Източник: Аз-жената

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.