5 породи кучета, които стават за семейство с деца
Дата на публикуване: 28.10.2019
5 породи кучета

5 породи кучета, които стават за семейство с деца

5 породи кучета могат да бъдат особено подходящи за семейство с деца. Какво е семейство без куче?! Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово да стои редом до своя стопанин в добро и зло без да очаква нещо повече от малко храна и ласка.
Не всички породи кучета обаче са подходящи за семейства с деца. Нравът на някои породи е необуздан и има риск да реагират при дразнене от страна на децата.
Но има и породи, които са абсолютно подходящи за семейства с деца. Специалистите препоръчват, ако взимате домашно куче и ако имате малки деца, то да е от следните 5 породи:
1. Лабрадор
Лабрадорът е изключително добър, дружелюбен и игрив. Той е много търпелив с децата и е склонен да участва във всякакви игри, особено лудешки.

Лабрадорите са готови да тичат цял ден с децата, докато всички капнат от умора. Те са темпераментни кучета, които ще са готови да се ръководят от децата и ще угаждат на всичките им прищевки за игри.
2. Голдън ретрийвър
Голдън ретрийвърът е братовчед на лабрадора. Те са от едно семейство и затова са сходни по характер и външни белези. Различава ги окраската на козината.
Голдън ретрийвърът е мил и весел. Той обича да си играе с децата и също са му необходими дълги часове тичане и преследване на пръчка. Имайте предвид, че той е с по-дълга козина, което изисква редовно ресане поне веднъж седмично, за да предотвратите прекомерното падане на косми у дома.

3. Стафордширски бултериер
Стафордширският бултериер изглежда страховито. Той е мускулест и с широка глава. Би могъл да бъде превърнат в много зло куче при целенасочена тренировка в тази насока, но по природа тази порода кучета се смята за най-привързаната към семейството.

Търпеливостта на стафордширския териер е забележителна. Той е склонен да изтърпи всякакви мъчения и досадни действия от страна на децата, защото се чувства задължен да ги пази и да стои неотлъчно до тях.

Стафордширският териер е много привързващ се към стопаните. Може да му се има доверие заради много развитото му чувство за съхранение на собственика, който той безапелационно приема за свой водач.

4. Бийгъл

Бийгълът е прекрасно и щуро куче. Той обича да играе и да следва мисии. Задайте някаква задача на бийгъла и ще го видите как припка с вирната опашка, за да свърши каквото сте му наредили.

Той няма умора. Може да тича с часове. Понякога е своенравен и преследва свои цели. Когато е съсредоточен може и дори да не ви обърне внимание като го викате. Но иначе е изключително предан и любвеобилен.

5. Куче от приют

Кучетата от приют най-често нямат порода, но са перфектни за семейни приятели. Те имат нужда от спасяване и обич. Дайте им ги! Те ще ви отвърнат с много любов и всеотдайност. Пък и ще научите децата си на важен урок – да спасяват онези, които имат нужда от помощ.

Източник: Аз-жената

Още новини
Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова е магнетична не само на сцената и малкия екран, оказва се, че е и сладкодумна разказвачка. Познаваме я от знаковите роли в някои от най-популярните български филми и сериали през последните години - "Под прикритие", "Дървото на живота",...

повече информация
Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия или последния ден преди локдауна. Лора Петрова живее във Виена от 6 години. В своя публикация във Фейсбук младата дама коментира последиците от COVID ограниченията, въведени през последните дни в Австрия. Тя описва в детайли огромния хаос в...

повече информация
Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата разбуни духовете в социалните мрежи. В социалната мрежа е публикувано отворено писмо на мъж от Павликени, изписал трите си имена и пълен адрес по местоживеене, което той е изпратил до СЕМ и до продуцентите на предаването ФЕРМАТА, предаде...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021 ви вещае страхотен коледен месе. Започваме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2021 през декември мислите и чувствата, натрупани през годината, ще изплуват, поради което Овенът може да изпита силно главоболие или...

повече информация
Advertisements
Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета! Почти нищо не знаем за нея – Христина Хранова Ценкова, както и за родното й село Клисура, заличено от земите на Софийска област още през ужасите на многовековното османско робство. Семейството й, побягнало от робските безчинства в...

повече информация
Изборното хоро през соца

Изборното хоро през соца

Изборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се увенчаваше с танца на радостта. След пускане на бюлетината Живков повеждаше хоро пред избирателната секция. То беше Дайчовото – любимото на Първия. В спомените си Цола...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.