5 породи кучета, които стават за семейство с деца
Дата на публикуване: 28.10.2019
5 породи кучета

5 породи кучета, които стават за семейство с деца

5 породи кучета могат да бъдат особено подходящи за семейство с деца. Какво е семейство без куче?! Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово да стои редом до своя стопанин в добро и зло без да очаква нещо повече от малко храна и ласка.
Не всички породи кучета обаче са подходящи за семейства с деца. Нравът на някои породи е необуздан и има риск да реагират при дразнене от страна на децата.
Но има и породи, които са абсолютно подходящи за семейства с деца. Специалистите препоръчват, ако взимате домашно куче и ако имате малки деца, то да е от следните 5 породи:
1. Лабрадор
Лабрадорът е изключително добър, дружелюбен и игрив. Той е много търпелив с децата и е склонен да участва във всякакви игри, особено лудешки.

Лабрадорите са готови да тичат цял ден с децата, докато всички капнат от умора. Те са темпераментни кучета, които ще са готови да се ръководят от децата и ще угаждат на всичките им прищевки за игри.
2. Голдън ретрийвър
Голдън ретрийвърът е братовчед на лабрадора. Те са от едно семейство и затова са сходни по характер и външни белези. Различава ги окраската на козината.
Голдън ретрийвърът е мил и весел. Той обича да си играе с децата и също са му необходими дълги часове тичане и преследване на пръчка. Имайте предвид, че той е с по-дълга козина, което изисква редовно ресане поне веднъж седмично, за да предотвратите прекомерното падане на косми у дома.

3. Стафордширски бултериер
Стафордширският бултериер изглежда страховито. Той е мускулест и с широка глава. Би могъл да бъде превърнат в много зло куче при целенасочена тренировка в тази насока, но по природа тази порода кучета се смята за най-привързаната към семейството.

Търпеливостта на стафордширския териер е забележителна. Той е склонен да изтърпи всякакви мъчения и досадни действия от страна на децата, защото се чувства задължен да ги пази и да стои неотлъчно до тях.

Стафордширският териер е много привързващ се към стопаните. Може да му се има доверие заради много развитото му чувство за съхранение на собственика, който той безапелационно приема за свой водач.

4. Бийгъл

Бийгълът е прекрасно и щуро куче. Той обича да играе и да следва мисии. Задайте някаква задача на бийгъла и ще го видите как припка с вирната опашка, за да свърши каквото сте му наредили.

Той няма умора. Може да тича с часове. Понякога е своенравен и преследва свои цели. Когато е съсредоточен може и дори да не ви обърне внимание като го викате. Но иначе е изключително предан и любвеобилен.

5. Куче от приют

Кучетата от приют най-често нямат порода, но са перфектни за семейни приятели. Те имат нужда от спасяване и обич. Дайте им ги! Те ще ви отвърнат с много любов и всеотдайност. Пък и ще научите децата си на важен урок – да спасяват онези, които имат нужда от помощ.

Източник: Аз-жената

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.