6 ситауции, в които трябва да си мълчим
Дата на публикуване: 30.10.2019
6 ситауции

6 ситауции, в които трябва да си мълчим

6 ситауции, в които е най-добре да си държим езика зад зъбите. Случвало ли ви се е да усещате, че сте казали твърде много? Понякога се оказваме в ситуации, когато казваме излишни неща. Това може да бъде шега, разваляща момента или необимислен коментар. Истината е, че понякога за предотвратяване на конфликт е по-добре… да си държим езика зад зъбите. Мълчанието може да бъде много полезно, особено в следните 6 случая:
1. Когато хората клюкарстват
Хората обичат да клюкарстват. Това им се струва като забавление, но все пак не трябва да се обсъждат другите хора. Следващия път, когато някой започне да говори за вашите приятели или познати, не коментирайте нищо.

Ако ви помолят да споделите своето мнение за обекта на критика, замълчете или просто кажете: “Мисля, че той прави всичко, което може”. Дори в този момент да се почувствате неудобно, то след това, несъмнени, ще се чувствате много по-добре.
2. Когато ви питат за личния живот
“Как мина вчерашната среща?” или “Как е интимният ти живот?” Трудно може да преброим броя на тези въпроси за живота ни. Често ги задават приятели, така че подробен отговор ни се струва безобиден. Но трябва да пазите отговорите си в тайна.
Първо, защото едва ли искате вашият партньор да отговаря на подобни въпроси за вас. Второ, прекомерната откритост на подоби теми говори за вас, че сте човек, на когото не бива да се има доверие.

3. След явни грешки
Ако някой е допуснал груба грешка, по-добре си задръжте мислите за себе си В подобни моменти хората често са склонни да отправят болезнени и дори лъжливи обвинения, затова въздържането от коментари помага да избегнете този капан.

Не се поддавайте на изкушението да посочите грешката на човека. Ако сте на негово място, вие също ще започнете да се защитавате. Не се опитвайте да го карате да се чувства нелепо. Така ще изглеждате надменно, а това не е добре.

4. Когато знаете тайна, която ви дава предимство
Ако сте попаднали в ситуация, когато знаете нещо, което може да подобрите вашия живот, финансово положение или всякакъв друг аспект на живота, но това ще повлияе лошо на нечие благосъстояние, по-добре замълчете.

Може да не ви се вярва, но мълчанието в този случай е ви бъде от ползва в дългосрочен план.

5. Когато не разбирате за какво говорят другите
Рано или късно всички се озоваваме в ситуации, когато при разговор с колеги или приятели нямаме никаква идея за какво иде реч.

И макар признаването на този факт може да нарани вашето самолюбие, то е по-добро от това да кажете нещо неуместно или нещо, което да ви представи в негативна светлина.

6. По време на караници
Мълчете. Слушайте. Изчакайте. В подобни моменти хората са склонни да казват неща, за които после ще съжаляват. Ако сте разстроени – замълчете.

Да, можете да започнете да спорите с началника, родителите или близките си, но когато този спор се преъврне в караница, отстъпете. Просто изчакайте да се успокоите и да можете да обмислите трезво всичко, което искате да кажете.

Източник: Уебмястото

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.