6 ситауции, в които трябва да си мълчим
Дата на публикуване: 30.10.2019
6 ситауции

6 ситауции, в които трябва да си мълчим

6 ситауции, в които е най-добре да си държим езика зад зъбите. Случвало ли ви се е да усещате, че сте казали твърде много? Понякога се оказваме в ситуации, когато казваме излишни неща. Това може да бъде шега, разваляща момента или необимислен коментар. Истината е, че понякога за предотвратяване на конфликт е по-добре… да си държим езика зад зъбите. Мълчанието може да бъде много полезно, особено в следните 6 случая:
1. Когато хората клюкарстват
Хората обичат да клюкарстват. Това им се струва като забавление, но все пак не трябва да се обсъждат другите хора. Следващия път, когато някой започне да говори за вашите приятели или познати, не коментирайте нищо.

Ако ви помолят да споделите своето мнение за обекта на критика, замълчете или просто кажете: “Мисля, че той прави всичко, което може”. Дори в този момент да се почувствате неудобно, то след това, несъмнени, ще се чувствате много по-добре.
2. Когато ви питат за личния живот
“Как мина вчерашната среща?” или “Как е интимният ти живот?” Трудно може да преброим броя на тези въпроси за живота ни. Често ги задават приятели, така че подробен отговор ни се струва безобиден. Но трябва да пазите отговорите си в тайна.
Първо, защото едва ли искате вашият партньор да отговаря на подобни въпроси за вас. Второ, прекомерната откритост на подоби теми говори за вас, че сте човек, на когото не бива да се има доверие.

3. След явни грешки
Ако някой е допуснал груба грешка, по-добре си задръжте мислите за себе си В подобни моменти хората често са склонни да отправят болезнени и дори лъжливи обвинения, затова въздържането от коментари помага да избегнете този капан.

Не се поддавайте на изкушението да посочите грешката на човека. Ако сте на негово място, вие също ще започнете да се защитавате. Не се опитвайте да го карате да се чувства нелепо. Така ще изглеждате надменно, а това не е добре.

4. Когато знаете тайна, която ви дава предимство
Ако сте попаднали в ситуация, когато знаете нещо, което може да подобрите вашия живот, финансово положение или всякакъв друг аспект на живота, но това ще повлияе лошо на нечие благосъстояние, по-добре замълчете.

Може да не ви се вярва, но мълчанието в този случай е ви бъде от ползва в дългосрочен план.

5. Когато не разбирате за какво говорят другите
Рано или късно всички се озоваваме в ситуации, когато при разговор с колеги или приятели нямаме никаква идея за какво иде реч.

И макар признаването на този факт може да нарани вашето самолюбие, то е по-добро от това да кажете нещо неуместно или нещо, което да ви представи в негативна светлина.

6. По време на караници
Мълчете. Слушайте. Изчакайте. В подобни моменти хората са склонни да казват неща, за които после ще съжаляват. Ако сте разстроени – замълчете.

Да, можете да започнете да спорите с началника, родителите или близките си, но когато този спор се преъврне в караница, отстъпете. Просто изчакайте да се успокоите и да можете да обмислите трезво всичко, което искате да кажете.

Източник: Уебмястото

Още новини
Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков

Новото предаване на Любо Нейков "Дъ Шоуто" се срина сериозно. Любо Нейков, който е продуцент на предаването понесе сериозни критики и обиди от актьори и зрители. Той преживява тежко този неуспех и приближени до него твърдят, че започнал да се депресира сериозно,...

повече информация
Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков “нахрани” “Ергенът”

Емо Чолаков критикува едно от най-гледаните напоследък предавания - "Ергенът". Чаровният бивш синоптик твърди, че напоследък се слагат етикети на различни риалити предавания, а те не отговарят на истината. Ако не следите неговата кариера ще ви кажем, че в момента...

повече информация
Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова за дълголетието

Д-р Неделя Щонова реши да сподели със своите последователи във Фейсбук тайна за здраве и дълголетие, която е изключително лесна за спазване, но понякога трудно приложима към съвременния начин на живот. Тя разкри, че е присъствала на защита на дисертационен труд на д-р...

повече информация
Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати

Трикове за засаждане на домати, които всеки трябва да знае. Доматите се превиват от плод чак до октомври. Опитайте и ще успеете! Всъщност няма нищо по-добро от хапването на зрели домати, пресни, от собствената ви градина. Трудно е да се каже какво всъщност е по-добре:...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 28 май 2022

Дневен хороскоп 28 май 2022

Дневен хороскоп 28 май 2022 предвещава ден, в който недобронамерени коментари по ваш адрес може да предизвикат гнева Ви. Днес трябва да обърнете внимание на дребните неща. ъдете внимателни в думите си и не си позволявайте иронични забележки. Започваме от зодия Овен....

повече информация
Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022

Дневен хороскоп 27 май 2022 ви вещае ден, в който е добре да обуздаете своята нетърпеливост. За да се радвате на добро здраве, стремете се към умереност в поведението си и поддържайте баланс. Днешният ден ще е хубав и защото сте сред хората, които обичате. Бъдете...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.