6 ситауции, в които трябва да си мълчим
Дата на публикуване: 30.10.2019
6 ситауции

6 ситауции, в които трябва да си мълчим

6 ситауции, в които е най-добре да си държим езика зад зъбите. Случвало ли ви се е да усещате, че сте казали твърде много? Понякога се оказваме в ситуации, когато казваме излишни неща. Това може да бъде шега, разваляща момента или необимислен коментар. Истината е, че понякога за предотвратяване на конфликт е по-добре… да си държим езика зад зъбите. Мълчанието може да бъде много полезно, особено в следните 6 случая:
1. Когато хората клюкарстват
Хората обичат да клюкарстват. Това им се струва като забавление, но все пак не трябва да се обсъждат другите хора. Следващия път, когато някой започне да говори за вашите приятели или познати, не коментирайте нищо.

Ако ви помолят да споделите своето мнение за обекта на критика, замълчете или просто кажете: “Мисля, че той прави всичко, което може”. Дори в този момент да се почувствате неудобно, то след това, несъмнени, ще се чувствате много по-добре.
2. Когато ви питат за личния живот
“Как мина вчерашната среща?” или “Как е интимният ти живот?” Трудно може да преброим броя на тези въпроси за живота ни. Често ги задават приятели, така че подробен отговор ни се струва безобиден. Но трябва да пазите отговорите си в тайна.
Първо, защото едва ли искате вашият партньор да отговаря на подобни въпроси за вас. Второ, прекомерната откритост на подоби теми говори за вас, че сте човек, на когото не бива да се има доверие.

3. След явни грешки
Ако някой е допуснал груба грешка, по-добре си задръжте мислите за себе си В подобни моменти хората често са склонни да отправят болезнени и дори лъжливи обвинения, затова въздържането от коментари помага да избегнете този капан.

Не се поддавайте на изкушението да посочите грешката на човека. Ако сте на негово място, вие също ще започнете да се защитавате. Не се опитвайте да го карате да се чувства нелепо. Така ще изглеждате надменно, а това не е добре.

4. Когато знаете тайна, която ви дава предимство
Ако сте попаднали в ситуация, когато знаете нещо, което може да подобрите вашия живот, финансово положение или всякакъв друг аспект на живота, но това ще повлияе лошо на нечие благосъстояние, по-добре замълчете.

Може да не ви се вярва, но мълчанието в този случай е ви бъде от ползва в дългосрочен план.

5. Когато не разбирате за какво говорят другите
Рано или късно всички се озоваваме в ситуации, когато при разговор с колеги или приятели нямаме никаква идея за какво иде реч.

И макар признаването на този факт може да нарани вашето самолюбие, то е по-добро от това да кажете нещо неуместно или нещо, което да ви представи в негативна светлина.

6. По време на караници
Мълчете. Слушайте. Изчакайте. В подобни моменти хората са склонни да казват неща, за които после ще съжаляват. Ако сте разстроени – замълчете.

Да, можете да започнете да спорите с началника, родителите или близките си, но когато този спор се преъврне в караница, отстъпете. Просто изчакайте да се успокоите и да можете да обмислите трезво всичко, което искате да кажете.

Източник: Уебмястото

Още новини
Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за...

повече информация
Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди съобщи, че българският футболист не си е отишъл богат. Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла...

повече информация
Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски е учител по български език и литература в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас. Той е само на 49 години, но вече можеше да не е между живите, защото точно по Коледа получава инфаркт. Има обаче една малка подробност – по...

повече информация
Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение за гафа, който сътвори в предаването си. Водещият на „Последният печели“ Орлин Горанов поднесе официално извинения както от свое име, така и от това на екипа на тв предаването, след като по-рано днес беше обвинен в реч на омразата и цитиране...

повече информация
Advertisements
Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021 ви вещае месец, изпълнен с нови преживявания. Бъдете оптимисти, нещата ще се оправят с всеки изминал ден. Стартираме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп март 2021 през март Овенът ще бъде силно повлиян от силата на Венера. Ще имате...

повече информация
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.