6 ситауции, в които трябва да си мълчим
Дата на публикуване: 30.10.2019
6 ситауции

6 ситауции, в които трябва да си мълчим

6 ситауции, в които е най-добре да си държим езика зад зъбите. Случвало ли ви се е да усещате, че сте казали твърде много? Понякога се оказваме в ситуации, когато казваме излишни неща. Това може да бъде шега, разваляща момента или необимислен коментар. Истината е, че понякога за предотвратяване на конфликт е по-добре… да си държим езика зад зъбите. Мълчанието може да бъде много полезно, особено в следните 6 случая:
1. Когато хората клюкарстват
Хората обичат да клюкарстват. Това им се струва като забавление, но все пак не трябва да се обсъждат другите хора. Следващия път, когато някой започне да говори за вашите приятели или познати, не коментирайте нищо.

Ако ви помолят да споделите своето мнение за обекта на критика, замълчете или просто кажете: “Мисля, че той прави всичко, което може”. Дори в този момент да се почувствате неудобно, то след това, несъмнени, ще се чувствате много по-добре.
2. Когато ви питат за личния живот
“Как мина вчерашната среща?” или “Как е интимният ти живот?” Трудно може да преброим броя на тези въпроси за живота ни. Често ги задават приятели, така че подробен отговор ни се струва безобиден. Но трябва да пазите отговорите си в тайна.
Първо, защото едва ли искате вашият партньор да отговаря на подобни въпроси за вас. Второ, прекомерната откритост на подоби теми говори за вас, че сте човек, на когото не бива да се има доверие.

3. След явни грешки
Ако някой е допуснал груба грешка, по-добре си задръжте мислите за себе си В подобни моменти хората често са склонни да отправят болезнени и дори лъжливи обвинения, затова въздържането от коментари помага да избегнете този капан.

Не се поддавайте на изкушението да посочите грешката на човека. Ако сте на негово място, вие също ще започнете да се защитавате. Не се опитвайте да го карате да се чувства нелепо. Така ще изглеждате надменно, а това не е добре.

4. Когато знаете тайна, която ви дава предимство
Ако сте попаднали в ситуация, когато знаете нещо, което може да подобрите вашия живот, финансово положение или всякакъв друг аспект на живота, но това ще повлияе лошо на нечие благосъстояние, по-добре замълчете.

Може да не ви се вярва, но мълчанието в този случай е ви бъде от ползва в дългосрочен план.

5. Когато не разбирате за какво говорят другите
Рано или късно всички се озоваваме в ситуации, когато при разговор с колеги или приятели нямаме никаква идея за какво иде реч.

И макар признаването на този факт може да нарани вашето самолюбие, то е по-добро от това да кажете нещо неуместно или нещо, което да ви представи в негативна светлина.

6. По време на караници
Мълчете. Слушайте. Изчакайте. В подобни моменти хората са склонни да казват неща, за които после ще съжаляват. Ако сте разстроени – замълчете.

Да, можете да започнете да спорите с началника, родителите или близките си, но когато този спор се преъврне в караница, отстъпете. Просто изчакайте да се успокоите и да можете да обмислите трезво всичко, което искате да кажете.

Източник: Уебмястото

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.