7 страхотни идеи как да подредите вашата спалня

7 страхотни идеи как да подредите вашата спалня

7 страхотни идеи ще ви помогнат да бъдете по-организирани и да подредите спалнята си така, че да ви харесва на вас самите.
За да изглежда една спалня добре, налице няколко фактора. Цветовете в нея трябва да са нежни и меки, леглото е добре да бъде луксозно, осветлението не трябва да е ярко, а меко и галещо. Не е лошо да сложите зеленина в стаята, защото така ще придобие още по-привлекателен вид. Не забравяйте, че спалнята ви е последното нещо, което виждате преди да заспите и първото нещо, което виждате, когато се събуждате от сън.
Затова трябва да ви бъде уютно в нея. Ако в спалнята ви е постоянен хаос и вие сте дезорганизирани и ви мързи да я подредите, от това ще страда качествения и дълбок сън. Ако се чудите как да аранжирате спалнята така, че да изглежда съвършено, тези 7 идеи са точно за вас.

1. Оправете си леглото

След ставане не е лошо да си оправяте леглото. Като се замислите, това няма да ви коства кой знае какво. Отделете няколко минути от ценното си време и си оправете леглото или спалнята, на която спите сам/а или с вашия партньор, съпруг или съпруга. Когато леглото е разхвърляно и цари безпорядък, дори най-съвършената стая изглежда зле. Затова отделете време да пооправите възглавниците, да издърпате и опънете чаршафите, да ги изтупате и да проветрите помещението.

2. Време за почистване

Не е лошо да се отървете от нещата, които всъщност отдавна не ползвате и не са ви нужни. Огледайте се и вижте дали нямате дрехи, които вече не носите, книги, които вече не четете. Ако имате някакъв фитнес уред, който само събира прах и го ползвате за закачалка на дрехи, които трябва да отидат в пералнята, вие най-вероятно няма повече да го ползвате по предназначение. Затова го махнете от стаята и ще видите как се освобождава още пространство. Когато се отървете от нещата, които не ви трябват, вие ще можете да се организирате доста по-бързо, защото ще имате повече място.

3. Възползвайте се от пространството под леглото си

Ако имате спалня или легло с ракла, но то стои полупразно или с ненужни неща, сега е моментът да го оптимизирате. Намерете кутии, в които да поставите сезонните си обувки. Под леглото можете да съхранявате и допълнително спално бельо, както и други обемисти вещи, на които все не намирате място. Надпишете кутиите, за да знаете какво има в тях и да не се налага всеки път да ги отваряте.

4. Оптимизирайте килера или гардероба си

Ако имате килер или гардероб, не е лошо да сортирате нещата в него и да ги подредите. Най-добре се отървете от нещата, които не принадлежат към спалнята, заедно с дрехите и обувките, които не носите. Купете си стойка за обувки, за да спестите пространство и да въведете някакъв ред. Оптимизирайте пространството с висящи рафтове или стелажи, на които можете да слагате дрехи и аксесоари. Подредете облеклото си спрямо сезона и спрямо това което носите най-често.

5. Сменете нощно си шкафче

Ако имате малко нощно шкафче до леглото, но в него не можете да слагате много неща, направо го преместете в стаята за гости и си купете ново, по-функционално. Изберете да е красиво и с повече чекмеджета и пространство. Идеята е да имате повече място до леглото, за да скриете в него дрехи, балсам за устни, капки, книги, химикалки, кремове и други. Така те няма постоянно да се търкалят в спалнята ви и да създават чувство за безпорядък.

6. Подарете си кутия за бижута

Традиционната кутия за бижута ще направи живота ви по-лесен, защото в нея ще можете да съхранявате и да подреждате любимите си бижута. Ако държите на вашата колекция с бижута и мразите да ви липсва обица или любима гривна, идеята за хубава кутия за бижута е просто прекрасна.

7. Не забравяйте вратите

На гърба на вратата на спалнята или на килера вие можете да забиете кукички, на които да окачвате халата след баня, якето, с което най-често излизате, шал, вратовръзка, колан и много други. Така няма да се чудите всеки път къде сте ги забутали.

Кажете ни Какво мислите
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comments

Оставете коментар