7 страхотни идеи как да подредите вашата спалня
7 страхотни идеи

7 страхотни идеи как да подредите вашата спалня

7 страхотни идеи ще ви помогнат да бъдете по-организирани и да подредите спалнята си така, че да ви харесва на вас самите.
За да изглежда една спалня добре, налице няколко фактора. Цветовете в нея трябва да са нежни и меки, леглото е добре да бъде луксозно, осветлението не трябва да е ярко, а меко и галещо. Не е лошо да сложите зеленина в стаята, защото така ще придобие още по-привлекателен вид. Не забравяйте, че спалнята ви е последното нещо, което виждате преди да заспите и първото нещо, което виждате, когато се събуждате от сън.
Затова трябва да ви бъде уютно в нея. Ако в спалнята ви е постоянен хаос и вие сте дезорганизирани и ви мързи да я подредите, от това ще страда качествения и дълбок сън. Ако се чудите как да аранжирате спалнята така, че да изглежда съвършено, тези 7 идеи са точно за вас.

1. Оправете си леглото

След ставане не е лошо да си оправяте леглото. Като се замислите, това няма да ви коства кой знае какво. Отделете няколко минути от ценното си време и си оправете леглото или спалнята, на която спите сам/а или с вашия партньор, съпруг или съпруга. Когато леглото е разхвърляно и цари безпорядък, дори най-съвършената стая изглежда зле. Затова отделете време да пооправите възглавниците, да издърпате и опънете чаршафите, да ги изтупате и да проветрите помещението.

2. Време за почистване

Не е лошо да се отървете от нещата, които всъщност отдавна не ползвате и не са ви нужни. Огледайте се и вижте дали нямате дрехи, които вече не носите, книги, които вече не четете. Ако имате някакъв фитнес уред, който само събира прах и го ползвате за закачалка на дрехи, които трябва да отидат в пералнята, вие най-вероятно няма повече да го ползвате по предназначение. Затова го махнете от стаята и ще видите как се освобождава още пространство. Когато се отървете от нещата, които не ви трябват, вие ще можете да се организирате доста по-бързо, защото ще имате повече място.

3. Възползвайте се от пространството под леглото си

Ако имате спалня или легло с ракла, но то стои полупразно или с ненужни неща, сега е моментът да го оптимизирате. Намерете кутии, в които да поставите сезонните си обувки. Под леглото можете да съхранявате и допълнително спално бельо, както и други обемисти вещи, на които все не намирате място. Надпишете кутиите, за да знаете какво има в тях и да не се налага всеки път да ги отваряте.

4. Оптимизирайте килера или гардероба си

Ако имате килер или гардероб, не е лошо да сортирате нещата в него и да ги подредите. Най-добре се отървете от нещата, които не принадлежат към спалнята, заедно с дрехите и обувките, които не носите. Купете си стойка за обувки, за да спестите пространство и да въведете някакъв ред. Оптимизирайте пространството с висящи рафтове или стелажи, на които можете да слагате дрехи и аксесоари. Подредете облеклото си спрямо сезона и спрямо това което носите най-често.

5. Сменете нощно си шкафче

Ако имате малко нощно шкафче до леглото, но в него не можете да слагате много неща, направо го преместете в стаята за гости и си купете ново, по-функционално. Изберете да е красиво и с повече чекмеджета и пространство. Идеята е да имате повече място до леглото, за да скриете в него дрехи, балсам за устни, капки, книги, химикалки, кремове и други. Така те няма постоянно да се търкалят в спалнята ви и да създават чувство за безпорядък.

6. Подарете си кутия за бижута

Традиционната кутия за бижута ще направи живота ви по-лесен, защото в нея ще можете да съхранявате и да подреждате любимите си бижута. Ако държите на вашата колекция с бижута и мразите да ви липсва обица или любима гривна, идеята за хубава кутия за бижута е просто прекрасна.

7. Не забравяйте вратите

На гърба на вратата на спалнята или на килера вие можете да забиете кукички, на които да окачвате халата след баня, якето, с което най-често излизате, шал, вратовръзка, колан и много други. Така няма да се чудите всеки път къде сте ги забутали.

Още новини
Цветовете на завесите

Цветовете на завесите

Цветовете на завесите влияят на домакинството. Всяка къща има завеси, завеси, завеси. Не само за красота и любопитни очи, хората ги окачват на прозорците. Нашите мъдри предци са вярвали, че завесите предпазват от зло, добавят здраве и радост към живота, дават пари и...

повече информация
Личната свобода я няма

Личната свобода я няма

Личната свобода е най-важна за човек. Човек е свободен да управлява живота си както иска. Ако иска да работи - работи, ако иска да обича и гради семейство - прави и това. Тоест ние имаме право на избор. Но ето че сега се намирам в ситуация, в която нямам право да...

повече информация
Качих първия си стопаджия

Качих първия си стопаджия

Качих първия си стопаджия. Георги, на 68 години от Ямбол. Докато го возех, му задавах въпроси, и той с лекота и тъга отгаваряше. Цитирам всичко, което ми каза. - Здравей, за къде си? - За Слънчев Бряг, хотел Арда. - Защо пътуваш на стоп от Поморие до Слънчев Бряг? -...

повече информация
Дъщеря не е виждала баща си

Дъщеря не е виждала баща си

Дъщеря не е виждала баща си цели 8 години. Така започва моят тъжен разказ. Казвам се Александра и съм щастливо омъжена. Със съпруга ми се запознахме няколко месеца след развода му. Влюбихме се от пръв поглед - открихме, че просто сме един за друг. От първия си брак...

повече информация
Advertisements
Бащата учи дъщерята

Бащата учи дъщерята

Бащата учи дъщерята цял живот. Връзката между родител и дете е силна и понякога, почти непоклатима. Всеизвестен факт е обаче, че бащите са по-близки с дъщерите си, а майките – със синовете. Уроците и нещата, на които нашите родители ни учат, понякога от ранна детска...

повече информация
Жената Везни е мъдра и царствена

Жената Везни е мъдра и царствена

Жената Везни – мъдра и царствена. Ако мъдрият цар Соломон беше жена, то със сигурност щеше да бъде жена от зодия Везни. Мъдра, логична и ценяща баланса, тази жена е създадена, за да внася ред в живота на хората. Нейният символ е везната, и именно тя и помага да взима...

повече информация
Advertisements
error: Съдържанието е защитено !!