8 метода да излъчвате чар и обаяние
Дата на публикуване: 27.09.2019
8 метода

8 метода да излъчвате чар и обаяние

8 метода, с които можте да станете още по-привлекателни. Човек може да е привлекателен в различен аспект – интимен, социален или професионален, но може и да е надарен с възможности да проявява и трите вида привлекателност. За това се изисква да има и да поддържа естетически изрядна фигура, да е с одухотворено лице, да се облича с вкус съобразно обстановката, да умее да убеждава ненатрапчиво околните в значимостта на своите идеи, да бъде „душата на компанията“. Ясно е, че прекомерно затворените, срамежливите и неуверените във възможностите си личности, дори бидейки високообразовани и интелигентни, не могат по никакъв начин да бъдат привлекателни в нито един от гореизложените аспекти. Несъмнено уникалността на дарбата да бъде човек привлекателен е генетически предопределена.

Само притежавайки тази дарба, вие – в интимен план – може да привличате най-добрите екземпляри от противоположния пол с чаровна/ведра усмивка или – в професионален план – да образувате ядро от лоялни сподвижници, с които да осъществявате плановете си, като излъчвате – чрез всяка фибра на тялото – непоколебима увереност в успешното им реализиране. И всичко това подплатено с неподправено и уместно изявявано чувство за хумор, предизвикващо у околните смях и весело настроение. Несъмнено, вие може да сте привлекателни и без излъчването на прекомерен мъжки чар, респективно на красота, граничеща с тази на тв-моделите и холивудските звезди. Това е, защото излъчвате нещо особено, надхвърлящо чистата естетика, което привлича хората да са във вашия социален кръг, търсейки вашата компания/компетенция. Но какво да кажат тези, които чувстват, че не са достатъчно привлекателни?! На тях по-долу ще предложим различни способи, чието прилагане би действало в посока подобряване на привлекателността им.

Първо, не бъдете прекалено сериозни – усмихвайте се постоянно на вашите близки, приятели и колеги, както и на непознатите, с които влизате в контакт. И не забравяйте, че „смехът е здраве“, така че се смейте непринудено при най-малкия повод. Смехът има важно значение при общуването между хората, защото ги сближава по един ненатрапчив начин. Затова гарнирайте сериозните теми с историйки, предизвикващи искрен смях у околните. С такова поведение демонстрирате ненатрапчива добронамереност, вие така привличайки трайно вниманието на околните върху себе си и те ще търсят общуването с вас. А разширявайки по този начин социалния си кръг, вие увеличавате вероятността да намерите подходящия партньор в интимната сфера, както и да възможността да сформирате подходящ екип за постигане на професионалните си цели.

Второ, бъдете приветливи – така ще улесните общуването си и ще намерите „общ език“ с некомуникативни и дори, с явно враждебни личности. А проявявайки любезност, ще предотвратите възникването на проблемни ситуации. 

Трето, не изпускайте от предвид, че цветовете на дрехите, с които се обличате, предизвикват в подсъзнанието на околните коктейл от асоциации, като се започне от приветливост, чар и креативност и се завърши със страст и секс. Затова подбирайте много грижливо какви дрехи да съчетавате при един или други повод – ярките цветове имет предимство пред тъмните такива. Комбинирайте дрехите си с модерни обувки и привличането ще е налице!

Четвърто, (важи главно за дамите), ако демонстрирате недостъпност, то реакциите на отсрещната страна могат да са двупосочни: или нарастващ интерес, или тотална загуба на такъв. По-добре е да не се правите на недостъпни – статистиката показва, че чаровните хубавици възприемат, по правило, именно такава стратегия, водеща до изумително ефективни успехи в покоряването на мъжкия пол. Обратно, по-слабо привлекателните дами, на които природният чар е в недостиг, възприемат стратегията да се правят на недостъпни, но това води твърде често до отблъскването на приемливи кандидати за партньори.

Пето, ако сте от „нежния пол“, то изтънявайте гласа си, защото е доказано, че, демонстрирайки по-висок регистър на тембъра си, вие увеличавате привлекателността си по отношение на „силния пол“, който ви възприема като слаби, нежни същества, нуждаещи се от тяхното покровителстване. А ако сте от „силния пол“, то говорете басово – така жените ще ви възприемат инстинктивно като едри, силни и здрави мъже, в които да намерят закрила.

Шесто, бъдете умерени във всяко отношение – крещящото облекло, обилното напарфюмиране и прекомерно гримиране (при жените), подчертано приповдигнатото поведение, прекалено свойския начин на общуване са погрешна стратегия в преследването на желаната привлекателност както за мъж, така и за жени.

Седмо, предпочетете куче – като ваш домашен любимец. Разхождайки го, то неминуемо влиза в контакт с други питомни свои събратя, при което се създават условия за непринудени разговори на „кучешки“, но и на други теми между техните стопани. И, обикновено, не след дълго време се образува стабилна група от обичащи кучетата хора, които, разхождайки гордо своите любимци, си говорят приятелски за какво ли не… Така, общото хоби предпоставя да се зародят, евентуално, интимни „връзки“ между някои от участващите стопани/стопанки.

И осмо – нещо специфично за дамите: ако сте впечатлени от някой мъж и искате на всяка цена да привлечете трайно вниманието му, то изтръгнете от себе си най-доброто, което притежавате, и му го преподнесете смело, но фино – излъчваният от вас чар е точно това, което ще го впечатли, а не префинените гримове, парфюми и дразнещите въображението дрехи. 8 метода доказано работят и ако ги спазвате, ще се чувствате страхотно.

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.