8 метода да излъчвате чар и обаяние
Дата на публикуване: 27.09.2019
8 метода

8 метода да излъчвате чар и обаяние

8 метода, с които можте да станете още по-привлекателни. Човек може да е привлекателен в различен аспект – интимен, социален или професионален, но може и да е надарен с възможности да проявява и трите вида привлекателност. За това се изисква да има и да поддържа естетически изрядна фигура, да е с одухотворено лице, да се облича с вкус съобразно обстановката, да умее да убеждава ненатрапчиво околните в значимостта на своите идеи, да бъде „душата на компанията“. Ясно е, че прекомерно затворените, срамежливите и неуверените във възможностите си личности, дори бидейки високообразовани и интелигентни, не могат по никакъв начин да бъдат привлекателни в нито един от гореизложените аспекти. Несъмнено уникалността на дарбата да бъде човек привлекателен е генетически предопределена.

Само притежавайки тази дарба, вие – в интимен план – може да привличате най-добрите екземпляри от противоположния пол с чаровна/ведра усмивка или – в професионален план – да образувате ядро от лоялни сподвижници, с които да осъществявате плановете си, като излъчвате – чрез всяка фибра на тялото – непоколебима увереност в успешното им реализиране. И всичко това подплатено с неподправено и уместно изявявано чувство за хумор, предизвикващо у околните смях и весело настроение. Несъмнено, вие може да сте привлекателни и без излъчването на прекомерен мъжки чар, респективно на красота, граничеща с тази на тв-моделите и холивудските звезди. Това е, защото излъчвате нещо особено, надхвърлящо чистата естетика, което привлича хората да са във вашия социален кръг, търсейки вашата компания/компетенция. Но какво да кажат тези, които чувстват, че не са достатъчно привлекателни?! На тях по-долу ще предложим различни способи, чието прилагане би действало в посока подобряване на привлекателността им.

Първо, не бъдете прекалено сериозни – усмихвайте се постоянно на вашите близки, приятели и колеги, както и на непознатите, с които влизате в контакт. И не забравяйте, че „смехът е здраве“, така че се смейте непринудено при най-малкия повод. Смехът има важно значение при общуването между хората, защото ги сближава по един ненатрапчив начин. Затова гарнирайте сериозните теми с историйки, предизвикващи искрен смях у околните. С такова поведение демонстрирате ненатрапчива добронамереност, вие така привличайки трайно вниманието на околните върху себе си и те ще търсят общуването с вас. А разширявайки по този начин социалния си кръг, вие увеличавате вероятността да намерите подходящия партньор в интимната сфера, както и да възможността да сформирате подходящ екип за постигане на професионалните си цели.

Второ, бъдете приветливи – така ще улесните общуването си и ще намерите „общ език“ с некомуникативни и дори, с явно враждебни личности. А проявявайки любезност, ще предотвратите възникването на проблемни ситуации. 

Трето, не изпускайте от предвид, че цветовете на дрехите, с които се обличате, предизвикват в подсъзнанието на околните коктейл от асоциации, като се започне от приветливост, чар и креативност и се завърши със страст и секс. Затова подбирайте много грижливо какви дрехи да съчетавате при един или други повод – ярките цветове имет предимство пред тъмните такива. Комбинирайте дрехите си с модерни обувки и привличането ще е налице!

Четвърто, (важи главно за дамите), ако демонстрирате недостъпност, то реакциите на отсрещната страна могат да са двупосочни: или нарастващ интерес, или тотална загуба на такъв. По-добре е да не се правите на недостъпни – статистиката показва, че чаровните хубавици възприемат, по правило, именно такава стратегия, водеща до изумително ефективни успехи в покоряването на мъжкия пол. Обратно, по-слабо привлекателните дами, на които природният чар е в недостиг, възприемат стратегията да се правят на недостъпни, но това води твърде често до отблъскването на приемливи кандидати за партньори.

Пето, ако сте от „нежния пол“, то изтънявайте гласа си, защото е доказано, че, демонстрирайки по-висок регистър на тембъра си, вие увеличавате привлекателността си по отношение на „силния пол“, който ви възприема като слаби, нежни същества, нуждаещи се от тяхното покровителстване. А ако сте от „силния пол“, то говорете басово – така жените ще ви възприемат инстинктивно като едри, силни и здрави мъже, в които да намерят закрила.

Шесто, бъдете умерени във всяко отношение – крещящото облекло, обилното напарфюмиране и прекомерно гримиране (при жените), подчертано приповдигнатото поведение, прекалено свойския начин на общуване са погрешна стратегия в преследването на желаната привлекателност както за мъж, така и за жени.

Седмо, предпочетете куче – като ваш домашен любимец. Разхождайки го, то неминуемо влиза в контакт с други питомни свои събратя, при което се създават условия за непринудени разговори на „кучешки“, но и на други теми между техните стопани. И, обикновено, не след дълго време се образува стабилна група от обичащи кучетата хора, които, разхождайки гордо своите любимци, си говорят приятелски за какво ли не… Така, общото хоби предпоставя да се зародят, евентуално, интимни „връзки“ между някои от участващите стопани/стопанки.

И осмо – нещо специфично за дамите: ако сте впечатлени от някой мъж и искате на всяка цена да привлечете трайно вниманието му, то изтръгнете от себе си най-доброто, което притежавате, и му го преподнесете смело, но фино – излъчваният от вас чар е точно това, което ще го впечатли, а не префинените гримове, парфюми и дразнещите въображението дрехи. 8 метода доказано работят и ако ги спазвате, ще се чувствате страхотно.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова е магнетична не само на сцената и малкия екран, оказва се, че е и сладкодумна разказвачка. Познаваме я от знаковите роли в някои от най-популярните български филми и сериали през последните години - "Под прикритие", "Дървото на живота",...

повече информация
Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия или последния ден преди локдауна. Лора Петрова живее във Виена от 6 години. В своя публикация във Фейсбук младата дама коментира последиците от COVID ограниченията, въведени през последните дни в Австрия. Тя описва в детайли огромния хаос в...

повече информация
Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата разбуни духовете в социалните мрежи. В социалната мрежа е публикувано отворено писмо на мъж от Павликени, изписал трите си имена и пълен адрес по местоживеене, което той е изпратил до СЕМ и до продуцентите на предаването ФЕРМАТА, предаде...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021 ви вещае страхотен коледен месе. Започваме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2021 през декември мислите и чувствата, натрупани през годината, ще изплуват, поради което Овенът може да изпита силно главоболие или...

повече информация
Advertisements
Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета! Почти нищо не знаем за нея – Христина Хранова Ценкова, както и за родното й село Клисура, заличено от земите на Софийска област още през ужасите на многовековното османско робство. Семейството й, побягнало от робските безчинства в...

повече информация
Изборното хоро през соца

Изборното хоро през соца

Изборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се увенчаваше с танца на радостта. След пускане на бюлетината Живков повеждаше хоро пред избирателната секция. То беше Дайчовото – любимото на Първия. В спомените си Цола...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.