9 храни привличащи пари
Дата на публикуване: 09.09.2020
9 храни

9 храни могат да привличат пари – всички ги купуваме. Ако вярваме в съществуването на специална енергия, която невидимо контролира всички процеси на съществуване, то животът ни може да стане много по-интересен. Не напразно в древни времена хората са давали свещен смисъл на някои храни и са приписвали на продукти и ястия възможността да донесат в дома им богатство и късмет.
В следващите редове ще откриете списък с 9 продукта, които задължително трябва да имате в кухнята си, защото още от древни времена те са носели богатство.
1. Хляб
Това може би е абсолютния лидер в класацията на храната, която символизира богатството, поне според повечето славянски народи и древните им традиции. Само се замислете колко вярвания и ритуали са свързани точно с пити и погачи.
Изобилието на хляб обещава добър и свободен живот.. Хапвайте повече златни хлебчета и знайте – това е на пари.

2. Картофи
Картофите – вторият хляб, учи мъдростта на хората. Не случайно народът е измислил поговорката „”От картофи и пипер, пари се появяват”. Много хора смятат, че приписването на такава положителна финансова енергия на картофите, произлиза от Беларус. Няма как да потвърдим или отречем категорично това.
3. Мед
В руската история има много народни поговорки за меда и неговата положителна енергия върху джоба. Хората, които са живели преди много години, са се радвали до безумие на този златист, сладък и ароматен дар на природата.
С времето този продукт се е превърнал в символ на упоритата работа, а в последствие и на отплащането и много печалби. Задължително гледайте да имате от него в кухнята си.

4. Ябълки

Не напразно точно тя се появява в повечето народни приказки. Тя е символ на вечната жизненост, грижа, щедрост. Ябълковото дърво не само дава плод, то „ражда”. Южните славяни имат много ритуали и традиции, свързани точно с тези плодове.

Те са свързани със сватби и различни празненства. Ябълката се е превърнала и в символ на стабилен брак, силна любов и здрави деца. В къща където има ябълки, благосъстоянието е сигурно.

5. Зеле

Без значение какво е зелето, то то е хубаво да присъства в кухнята ви. От много години то е символ на „печеленето на пари” според много древни народи. Вярванията са, че този зеленчук буквално излъчва ‘парична” енергия. Това изобилие от листа и съцветия показват точно това.

6. Нар

Арменци, турци, гърци, китайци и много други народи искрено уважават точно тази храна. Изображението на този плод може да бъде открито в различни картини, стенописи и мoзайки в различни културни центрове по цял свят. В Китай този плод е почитан като символ на изобилието.

В корана пък наровете са споменати в описанието на райските градини. Християните смятат, че този продукт е символ на вечен живот и безсмъртие.

7. Боб

Зърното боб в дома или даже в портфейла помага за пестенето на пари. Казват, че бобът защитава от кражби и не позволява на собственика да харчи пари за глупости. В страните от Южна Америка считат тези растения за символ на изобилие, плодородие и успех. Няма празнична трапеза там, на която да няма такива продукти.

8. Ориз

Той е нещо като хлябът за нас, но в азиатските страни. Преди време точно по тези земи той е изпълнявал ролята на парите – ползвал се е за размяна на стоки или услуги. Азиатците смятат, че оризът има душа.

Ако хвърляте ориз по младоженци пък означава да им пожелаете богатство и плодородие. Точно затова е хубаво да го имате и в дома си.

9. Розмарин

Подправките от много време са считани за носители на положителна и обогатяваща енергия. Розмаринът пък е бил любим на много магьосници и лидери през древността. Счита се, че той повдига настроението, а пък това повишава производителността, което пък на свой ред вдига доходите.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.