9 храни привличащи пари
Дата на публикуване: 09.09.2020
9 храни

9 храни могат да привличат пари – всички ги купуваме. Ако вярваме в съществуването на специална енергия, която невидимо контролира всички процеси на съществуване, то животът ни може да стане много по-интересен. Не напразно в древни времена хората са давали свещен смисъл на някои храни и са приписвали на продукти и ястия възможността да донесат в дома им богатство и късмет.
В следващите редове ще откриете списък с 9 продукта, които задължително трябва да имате в кухнята си, защото още от древни времена те са носели богатство.
1. Хляб
Това може би е абсолютния лидер в класацията на храната, която символизира богатството, поне според повечето славянски народи и древните им традиции. Само се замислете колко вярвания и ритуали са свързани точно с пити и погачи.
Изобилието на хляб обещава добър и свободен живот.. Хапвайте повече златни хлебчета и знайте – това е на пари.

2. Картофи
Картофите – вторият хляб, учи мъдростта на хората. Не случайно народът е измислил поговорката „”От картофи и пипер, пари се появяват”. Много хора смятат, че приписването на такава положителна финансова енергия на картофите, произлиза от Беларус. Няма как да потвърдим или отречем категорично това.
3. Мед
В руската история има много народни поговорки за меда и неговата положителна енергия върху джоба. Хората, които са живели преди много години, са се радвали до безумие на този златист, сладък и ароматен дар на природата.
С времето този продукт се е превърнал в символ на упоритата работа, а в последствие и на отплащането и много печалби. Задължително гледайте да имате от него в кухнята си.

4. Ябълки

Не напразно точно тя се появява в повечето народни приказки. Тя е символ на вечната жизненост, грижа, щедрост. Ябълковото дърво не само дава плод, то „ражда”. Южните славяни имат много ритуали и традиции, свързани точно с тези плодове.

Те са свързани със сватби и различни празненства. Ябълката се е превърнала и в символ на стабилен брак, силна любов и здрави деца. В къща където има ябълки, благосъстоянието е сигурно.

5. Зеле

Без значение какво е зелето, то то е хубаво да присъства в кухнята ви. От много години то е символ на „печеленето на пари” според много древни народи. Вярванията са, че този зеленчук буквално излъчва ‘парична” енергия. Това изобилие от листа и съцветия показват точно това.

6. Нар

Арменци, турци, гърци, китайци и много други народи искрено уважават точно тази храна. Изображението на този плод може да бъде открито в различни картини, стенописи и мoзайки в различни културни центрове по цял свят. В Китай този плод е почитан като символ на изобилието.

В корана пък наровете са споменати в описанието на райските градини. Християните смятат, че този продукт е символ на вечен живот и безсмъртие.

7. Боб

Зърното боб в дома или даже в портфейла помага за пестенето на пари. Казват, че бобът защитава от кражби и не позволява на собственика да харчи пари за глупости. В страните от Южна Америка считат тези растения за символ на изобилие, плодородие и успех. Няма празнична трапеза там, на която да няма такива продукти.

8. Ориз

Той е нещо като хлябът за нас, но в азиатските страни. Преди време точно по тези земи той е изпълнявал ролята на парите – ползвал се е за размяна на стоки или услуги. Азиатците смятат, че оризът има душа.

Ако хвърляте ориз по младоженци пък означава да им пожелаете богатство и плодородие. Точно затова е хубаво да го имате и в дома си.

9. Розмарин

Подправките от много време са считани за носители на положителна и обогатяваща енергия. Розмаринът пък е бил любим на много магьосници и лидери през древността. Счита се, че той повдига настроението, а пък това повишава производителността, което пък на свой ред вдига доходите.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
Стягане на шия и лице

Стягане на шия и лице

Стягане на шия и лице напълно безплатно. Звучи добре, нали? Според статистика, публикувана от Международното дружество по естетична и пластична хирургия, през 2017 г. 17 милиона жени са използвали ботокс, за да коригират увисналата кожа на лицето и шията си. Макар...

повече информация
Промяната не я обичат някои зодии

Промяната не я обичат някои зодии

Промяната е нещо, което е наложително. Но не всички зодии я харесват. Има хора, които никак не обичат промяната. Една от причините за това може да се крие в зодиакалния знак. Желанието и нуждата от промяна също са част от характеристиките, които се определят от...

повече информация
Райската ябълка може да вреди

Райската ябълка може да вреди

Райската ябълка. Този екзотичен плод произхожда от Китай и Япония. Ботаническото му наименование идва от гръцки – „diospyros“, което означава „божествен огън“. В днешно време някои хора рискуват сериозно, като консумират райска ябълка. Специалисти в областта на...

повече информация
Почистване на дома без химия

Почистване на дома без химия

Почистване на дома ви може да стане лесно и приятно – без скъпи препарати и химикали. Да започнем с банята: ако в нея са се появили петна от ръжда по облицовъчните плочки, то направете си разтвор от винен оцет (слаба киселина) и сода за хляб (слаба основа). Изсипете...

повече информация
Advertisements
Грешките на младостта

Грешките на младостта

Грешките на младостта не могат да се поправят лесно. Сега, от позицията на възрастта, разбирам грешките на младостта, които направих. Но няма как да върна назад колелото и да започна отново. А можех да бъда щастлива. Продължавам да съжалявам, че направих този избор,...

повече информация
Предателство от 5 зодии

Предателство от 5 зодии

Предателство е нещо неприятно. Има хора, на които каквото и да разкажете, може да бъдете уверени, че тайната ви ще умре с тях и те наистина ще я занесат до гроба. Как обаче да разберете на кого може да се доверите и кой чака просто да ви забие нож в гърба колко волно,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.