9 храни привличащи пари
Дата на публикуване: 09.09.2020
9 храни

9 храни могат да привличат пари – всички ги купуваме. Ако вярваме в съществуването на специална енергия, която невидимо контролира всички процеси на съществуване, то животът ни може да стане много по-интересен. Не напразно в древни времена хората са давали свещен смисъл на някои храни и са приписвали на продукти и ястия възможността да донесат в дома им богатство и късмет.
В следващите редове ще откриете списък с 9 продукта, които задължително трябва да имате в кухнята си, защото още от древни времена те са носели богатство.
1. Хляб
Това може би е абсолютния лидер в класацията на храната, която символизира богатството, поне според повечето славянски народи и древните им традиции. Само се замислете колко вярвания и ритуали са свързани точно с пити и погачи.
Изобилието на хляб обещава добър и свободен живот.. Хапвайте повече златни хлебчета и знайте – това е на пари.

2. Картофи
Картофите – вторият хляб, учи мъдростта на хората. Не случайно народът е измислил поговорката „”От картофи и пипер, пари се появяват”. Много хора смятат, че приписването на такава положителна финансова енергия на картофите, произлиза от Беларус. Няма как да потвърдим или отречем категорично това.
3. Мед
В руската история има много народни поговорки за меда и неговата положителна енергия върху джоба. Хората, които са живели преди много години, са се радвали до безумие на този златист, сладък и ароматен дар на природата.
С времето този продукт се е превърнал в символ на упоритата работа, а в последствие и на отплащането и много печалби. Задължително гледайте да имате от него в кухнята си.

4. Ябълки

Не напразно точно тя се появява в повечето народни приказки. Тя е символ на вечната жизненост, грижа, щедрост. Ябълковото дърво не само дава плод, то „ражда”. Южните славяни имат много ритуали и традиции, свързани точно с тези плодове.

Те са свързани със сватби и различни празненства. Ябълката се е превърнала и в символ на стабилен брак, силна любов и здрави деца. В къща където има ябълки, благосъстоянието е сигурно.

5. Зеле

Без значение какво е зелето, то то е хубаво да присъства в кухнята ви. От много години то е символ на „печеленето на пари” според много древни народи. Вярванията са, че този зеленчук буквално излъчва ‘парична” енергия. Това изобилие от листа и съцветия показват точно това.

6. Нар

Арменци, турци, гърци, китайци и много други народи искрено уважават точно тази храна. Изображението на този плод може да бъде открито в различни картини, стенописи и мoзайки в различни културни центрове по цял свят. В Китай този плод е почитан като символ на изобилието.

В корана пък наровете са споменати в описанието на райските градини. Християните смятат, че този продукт е символ на вечен живот и безсмъртие.

7. Боб

Зърното боб в дома или даже в портфейла помага за пестенето на пари. Казват, че бобът защитава от кражби и не позволява на собственика да харчи пари за глупости. В страните от Южна Америка считат тези растения за символ на изобилие, плодородие и успех. Няма празнична трапеза там, на която да няма такива продукти.

8. Ориз

Той е нещо като хлябът за нас, но в азиатските страни. Преди време точно по тези земи той е изпълнявал ролята на парите – ползвал се е за размяна на стоки или услуги. Азиатците смятат, че оризът има душа.

Ако хвърляте ориз по младоженци пък означава да им пожелаете богатство и плодородие. Точно затова е хубаво да го имате и в дома си.

9. Розмарин

Подправките от много време са считани за носители на положителна и обогатяваща енергия. Розмаринът пък е бил любим на много магьосници и лидери през древността. Счита се, че той повдига настроението, а пък това повишава производителността, което пък на свой ред вдига доходите.

Източник: Жената – БЛИЦ

Още новини
5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни тепърва предстоят! Във всеки месец има дни, които са неблагоприятни за каквито и да е начинания, но и такива, в които сякаш самата Вселена ни помага да постигнем целите си. За февруари експертите назоваха цели 5 благоприятни дни. На тези дати...

повече информация
Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният пресен дресинг с приятна киселинност е много по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио - сол, черен пипер и лимон - са чести съставки в салати, ястия и...

повече информация
Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата, но повече няма да го правя. Преди да оставя сина си за 4 дни свекървата, написах инструкции за правилото отглеждане 4 листа формат А4. За да ме разбере, имаше раздели за хранене, разходки, игри, облекло, хигиена и, разбира се, за сън. В...

повече информация
Гала е търсена жена

Гала е търсена жена

Гала е търсена жена. Чаровната водеща от доста време се подвизава в ефира на Нова тв и една от любимките на зрителите. Всяка година се появяват слухове, че предаването „На кафе” ще бъде свалено от екран или че ще има нова водеща, но блондинката сякаш е бетонирала...

повече информация
Advertisements
4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат мъжете и ги подлудяват. Какви жени привличат мъжкото внимание? Колкото и допирни точки да има между господата, толкова това зависи и от индивидуалните нужди на мъжа. За някои е важно жената да умее да готви добре, други търсят идеалната...

повече информация
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.