9 начина да излезете от депресията
Дата на публикуване: 17.03.2020
9 начина

9 начина да излезете от депресията

9 начина ще ив извадят от нарастващата депресия. Ситуацията в световен мащаб и в България става все по-тревожна и човек без да иска започва да изпада в депресия. Не е нужно да си купувате скъпи лекарства, защото ще ви предложим няколко ефективни начина да излезете от това състояние.
На първо място: слушайте повече музика. Върнете се към едно позабравено напоследък хоби – да слушате хубава музика, тази, която обичате. В Интернет е пълно с песни, отделете време и се разтоварете.
Втори начин: спрете да следите новини на всеки час. Един до два пъти на ден е достатъчно да се интересувате какво се случва. Не е нужно всеки час да ви облъчват с негативизъм. Мислете по-позитивно, защото все някога нещата ще се обърнат в наша полза.

Трети начин: Обадете се на някой приятел или роднина, когото не сте чували отдавна. Всеки има втори и трети братовчеди и ако те не се сещат да звъннат, то направете го вие. Но не си говорете на тема вируси и зарази, обсъждайте други теми, за да не им придадете негативната емоция.
Четвърти начин: Пуснете си някоя хубава комедия или интересен сериал. Домашното кино и достъпно, затова се възползвайте максимално от него. Намерете някой релаксиращ филм и му се отдайте.
Пети начин: Вижте някой интересен онлайн урок – може да е йога, може да е с научна цел или обучение. Това ще ви откъсне напълно от реалността и ще забравите за проблемите около вас.

Шести начин – ако имате пари си купете пътечка за бягане или велоергометър. АКо не можете да идете до магазина, има доставки по домовете. Ако нямате, намерете в нета поредица от полезни упражнения и ги правете всяка сутрин. Ако изпразвате хладилника, депресията няма да ви мине.

Седми начин: Спрете да вярвате на слухове и манипулации. Ако някой ви е съобщил нещо лошо, но то не е потвърдено, не му вярвайте на всяка цена. Вместо това си го пуснете около ушите и не му обръщайте внимание. Има много по-важни неща, за които да си мислите.

Осми начин: Ако депресията ви пречи на съня, махнете всички часовници около вас, стига да си навиете алармата и да зарежете часовника някъде. Не е добре постоянно като се будите да видите колко е часа, защото така още по-трудно заспивате.

Девети начин: Сменете си нагласата и бъдете непукисти. Не може най-малките неща да ви вадят от равновесие. Разчитайте повече на собствените си сили. Ако имате нужда от съвет, потърсете някой близък човек, това ще ви се отрази добре.

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.