9 начина да излезете от депресията
Дата на публикуване: 17.03.2020
9 начина

9 начина да излезете от депресията

9 начина ще ив извадят от нарастващата депресия. Ситуацията в световен мащаб и в България става все по-тревожна и човек без да иска започва да изпада в депресия. Не е нужно да си купувате скъпи лекарства, защото ще ви предложим няколко ефективни начина да излезете от това състояние.
На първо място: слушайте повече музика. Върнете се към едно позабравено напоследък хоби – да слушате хубава музика, тази, която обичате. В Интернет е пълно с песни, отделете време и се разтоварете.
Втори начин: спрете да следите новини на всеки час. Един до два пъти на ден е достатъчно да се интересувате какво се случва. Не е нужно всеки час да ви облъчват с негативизъм. Мислете по-позитивно, защото все някога нещата ще се обърнат в наша полза.

Трети начин: Обадете се на някой приятел или роднина, когото не сте чували отдавна. Всеки има втори и трети братовчеди и ако те не се сещат да звъннат, то направете го вие. Но не си говорете на тема вируси и зарази, обсъждайте други теми, за да не им придадете негативната емоция.
Четвърти начин: Пуснете си някоя хубава комедия или интересен сериал. Домашното кино и достъпно, затова се възползвайте максимално от него. Намерете някой релаксиращ филм и му се отдайте.
Пети начин: Вижте някой интересен онлайн урок – може да е йога, може да е с научна цел или обучение. Това ще ви откъсне напълно от реалността и ще забравите за проблемите около вас.

Шести начин – ако имате пари си купете пътечка за бягане или велоергометър. АКо не можете да идете до магазина, има доставки по домовете. Ако нямате, намерете в нета поредица от полезни упражнения и ги правете всяка сутрин. Ако изпразвате хладилника, депресията няма да ви мине.

Седми начин: Спрете да вярвате на слухове и манипулации. Ако някой ви е съобщил нещо лошо, но то не е потвърдено, не му вярвайте на всяка цена. Вместо това си го пуснете около ушите и не му обръщайте внимание. Има много по-важни неща, за които да си мислите.

Осми начин: Ако депресията ви пречи на съня, махнете всички часовници около вас, стига да си навиете алармата и да зарежете часовника някъде. Не е добре постоянно като се будите да видите колко е часа, защото така още по-трудно заспивате.

Девети начин: Сменете си нагласата и бъдете непукисти. Не може най-малките неща да ви вадят от равновесие. Разчитайте повече на собствените си сили. Ако имате нужда от съвет, потърсете някой близък човек, това ще ви се отрази добре.

Още новини
Домашни средства против кашлица

Домашни средства против кашлица

Домашни средства против кашлица – по-добри от лекарствата. Много хора се борят с кашлица и настинки през студените месеци. Чаша мляко с кромид лук винаги могат да бъдат много по-ефективни от лекарствата от аптеката – особено когато става въпрос за началото на...

повече информация
Осъдени души на Димитър Димов

Осъдени души на Димитър Димов

Осъдени души на Димитър Димов е един от най-запомнящите се български романи. Той е издаден през 1945 г. Получава държавна награда, преведен е на сърбохърватски, унгарски и полски език и е екранизиран. Случайно запознанство с представител на Йезуитския орден в Испания...

повече информация
Без майчина ласка и любов

Без майчина ласка и любов

Без майчина ласка и любов се живее трудно и тъжно. Това е историята на едно момиче, което израсна без майчина ласка и любов. Моята история. Най-лошият период в живота ми започна след развода на родителите ми. По онова време бях едва на шест години, но се наложи...

повече информация
33 здравословни навика

33 здравословни навика

33 здравословни навика, които ще внесат положително промяна в начина ви на живот. Когато решите да спазвате диета, започвате да спазвате правила. В един момент обявявате начинанието за „провал“. Причините за това може да са много – от твърде строг режим до липса на...

повече информация
Advertisements
Стефан Ватев ликвидира холерата

Стефан Ватев ликвидира холерата

Стефан Ватев ликвидира холерата преди 110 години. 84 години от обявяването на акад. Стефан Ватев за почетен гражданин на Ловеч се навръшват утре. Днес малцина си спомнят, че той е педиатърът, спрял настъпването на холерата в България преди 110 години – през 1910...

повече информация
Съпругата се срещна с любовницата

Съпругата се срещна с любовницата

Съпругата се срещна с любовницата, защото имаха какво да си кажат. Ще ви разкажа за една странна среща – между съпругата и любовницата на един мъж. Знам всичко отлично, защото присъствах. Аз бях съпругата! Всичко започна така – беше осем часа сутринта, когато съпругът...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.