9 начина да излезете от депресията
9 начина

9 начина да излезете от депресията

9 начина ще ив извадят от нарастващата депресия. Ситуацията в световен мащаб и в България става все по-тревожна и човек без да иска започва да изпада в депресия. Не е нужно да си купувате скъпи лекарства, защото ще ви предложим няколко ефективни начина да излезете от това състояние.
На първо място: слушайте повече музика. Върнете се към едно позабравено напоследък хоби – да слушате хубава музика, тази, която обичате. В Интернет е пълно с песни, отделете време и се разтоварете.
Втори начин: спрете да следите новини на всеки час. Един до два пъти на ден е достатъчно да се интересувате какво се случва. Не е нужно всеки час да ви облъчват с негативизъм. Мислете по-позитивно, защото все някога нещата ще се обърнат в наша полза.

Трети начин: Обадете се на някой приятел или роднина, когото не сте чували отдавна. Всеки има втори и трети братовчеди и ако те не се сещат да звъннат, то направете го вие. Но не си говорете на тема вируси и зарази, обсъждайте други теми, за да не им придадете негативната емоция.
Четвърти начин: Пуснете си някоя хубава комедия или интересен сериал. Домашното кино и достъпно, затова се възползвайте максимално от него. Намерете някой релаксиращ филм и му се отдайте.
Пети начин: Вижте някой интересен онлайн урок – може да е йога, може да е с научна цел или обучение. Това ще ви откъсне напълно от реалността и ще забравите за проблемите около вас.

Шести начин – ако имате пари си купете пътечка за бягане или велоергометър. АКо не можете да идете до магазина, има доставки по домовете. Ако нямате, намерете в нета поредица от полезни упражнения и ги правете всяка сутрин. Ако изпразвате хладилника, депресията няма да ви мине.

Седми начин: Спрете да вярвате на слухове и манипулации. Ако някой ви е съобщил нещо лошо, но то не е потвърдено, не му вярвайте на всяка цена. Вместо това си го пуснете около ушите и не му обръщайте внимание. Има много по-важни неща, за които да си мислите.

Осми начин: Ако депресията ви пречи на съня, махнете всички часовници около вас, стига да си навиете алармата и да зарежете часовника някъде. Не е добре постоянно като се будите да видите колко е часа, защото така още по-трудно заспивате.

Девети начин: Сменете си нагласата и бъдете непукисти. Не може най-малките неща да ви вадят от равновесие. Разчитайте повече на собствените си сили. Ако имате нужда от съвет, потърсете някой близък човек, това ще ви се отрази добре.

Още новини
Цветовете на завесите

Цветовете на завесите

Цветовете на завесите влияят на домакинството. Всяка къща има завеси, завеси, завеси. Не само за красота и любопитни очи, хората ги окачват на прозорците. Нашите мъдри предци са вярвали, че завесите предпазват от зло, добавят здраве и радост към живота, дават пари и...

повече информация
Личната свобода я няма

Личната свобода я няма

Личната свобода е най-важна за човек. Човек е свободен да управлява живота си както иска. Ако иска да работи - работи, ако иска да обича и гради семейство - прави и това. Тоест ние имаме право на избор. Но ето че сега се намирам в ситуация, в която нямам право да...

повече информация
Качих първия си стопаджия

Качих първия си стопаджия

Качих първия си стопаджия. Георги, на 68 години от Ямбол. Докато го возех, му задавах въпроси, и той с лекота и тъга отгаваряше. Цитирам всичко, което ми каза. - Здравей, за къде си? - За Слънчев Бряг, хотел Арда. - Защо пътуваш на стоп от Поморие до Слънчев Бряг? -...

повече информация
Дъщеря не е виждала баща си

Дъщеря не е виждала баща си

Дъщеря не е виждала баща си цели 8 години. Така започва моят тъжен разказ. Казвам се Александра и съм щастливо омъжена. Със съпруга ми се запознахме няколко месеца след развода му. Влюбихме се от пръв поглед - открихме, че просто сме един за друг. От първия си брак...

повече информация
Advertisements
Бащата учи дъщерята

Бащата учи дъщерята

Бащата учи дъщерята цял живот. Връзката между родител и дете е силна и понякога, почти непоклатима. Всеизвестен факт е обаче, че бащите са по-близки с дъщерите си, а майките – със синовете. Уроците и нещата, на които нашите родители ни учат, понякога от ранна детска...

повече информация
Жената Везни е мъдра и царствена

Жената Везни е мъдра и царствена

Жената Везни – мъдра и царствена. Ако мъдрият цар Соломон беше жена, то със сигурност щеше да бъде жена от зодия Везни. Мъдра, логична и ценяща баланса, тази жена е създадена, за да внася ред в живота на хората. Нейният символ е везната, и именно тя и помага да взима...

повече информация
Advertisements
error: Съдържанието е защитено !!