Ако майка ви е жива, ценете я повече
Дата на публикуване: 01.10.2019
ако майка ви

Ако майка ви е жива, ценете я повече

Ако майка ви е жива, но вие напоследък не сте имали време за нея, правите голяма грешка. Днес вие се увличате и забравяте най-основните неща, а именно кой ви е създал, благодарение на кого сте станали добри и възпитани хора, кой ви е дал опора в живота. Дори и майка ви вече да не е между живите, знайте, че тя е в основата на вашият живот, тя ви е родила, помогнала ви е да бъдете това, което сте в момента. Спрете постоянно да гледате кой има повече пари, да си мислите за кариера и власт. Това ще си дойде само. Помислете за майчината любов, която сте усетили, а ако самата вие сте майка, предайте това усещане на детето си, независимо на каква възраст е.
Любовта на майката може да се сравни с любовта на Бога, защото е най-близка. Майката е единствената, която ще прояви съчувствие, разбиране, нежност. Нейното търпение и състрадателност ще ви вдъхнат сила и кураж да продължите напред.

В едно семейство има двама родители, но най-важната роля е на майката, затова тя винаги трябва да е на почит, дори и когато не е вече между живите.
Благодарение на силната майчина любов хората успяват да станат силни и мъдри. Много е неприятно, когато човек я загуби още в ранна възраст. Това оставя нелечим белег в душата му. Всичките спомени за нея остават някак си смътни, важните уроци, които тя е давала се забравят. Безценно е, когато майката доживее до достолепни старини, защото тя продължава да ни дава мъдрост, нежност и любов.
Затова, ако майка ви е жива и в този момент, вдигнете един телефон, чуйте и гласа или се погрижете за нея – купете й нещо, от което наистина има нужда, покажете своята преданост, ако сте се скарали за нещо – най-добре се сдобрете и забравете конфликта.

Радвайте се, че тя е мислено с вас и мислете и вие за нея.
Спомнете си когато майка ви е имала тежки моменти как е плакала скрито от вас, колко пъти се е притеснявала за вас. Сетете се, че когато сте ходили на училище тя ви е мислила, карала ви се е с поучителна цел, тормозила се е, когато сте болни. Дори когато сте пораснали, майка ви се тревожи за същите неща. А и ако вие сте майки, изпитвате същите чувства с децата си. Сетете се, че тя ви обича, без да иска нещо в замяна.
Много тежко е, когато майка ви си отиде от този свят.

Всяка загуба е тежка – било то приятел или човек от семейството. Мъката е голяма, душата и сърцето ви плачат. Трябва време, за да премине, но въпреки това остава рана в сърцето ви за цял живот.
Нещата вече няма да са същите. Когато се случи такова нещо, ние изведнъж ставаме по-големи и осъзнаваме какво се случва в живота.
Ако решите да споделите мъката с някой приятел, той не винаги иска да говори за това, просто защото не знае как да ви утеши.

Когато майка ви почине, не трябва да бъдете сами, а да отидете при човек, който ще ви подкрепи, макар и мълчаливо.
Ако мъката ви е неутешима, помислете си как би реагирала майка ви, ако ви беше видяла. Тя не иска да страдате за това, че нея вече я няма.
След това започвате редовно да я сънувате. Което доказва, че тя все още ви обича, дари да не е до вас. А и вие нея.

Най-добре е да си припомняте хубавите мигове с мама и какво сте обичали да правите с нея.
Когато един човек напусне нашия свят, ние още повече осъзнаваме колко силна е била връзката ни с него. Любовта остава същата и ние си мислим, че е било истинско щастие човекът да е бил до нас.
Недейте да чакате майка ви да си отиде, за да започнете да я цените. Ако майка ви е жива, още сега й кажете няколко мили думи, за да стоплите нейното нежно сърце.

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.