Алергията може да се облекчи
Дата на публикуване: 07.05.2020
алергията

Алергията може да се облекчи

Алергията е нещо неприятно, което често съвпада с идването на пролетта. Пролетта е най–цветният и красив сезон. С настъпването на пролетта природата се възражда, а светът ни се вижда по–слънчево и усмихнато място.
Не така обаче стоят нещата за хората, страдащи от пролетни алергии. Ако ви е омръзнало да посрещате пролетта със запушен нос и зачервени, сълзящи очи, ето няколко съвета, с които най–после да облекчите пролетната алергия.
Сезонът на пролетните полени настъпва много по-рано, отколкото предполагат повечето хора. Полените започват да изпълват въздуха още когато температурата се покачи дотолкова, че дърветата едва започват да напъпват. Това означава, че ако приемате лекарства, които да контролират сезонните ви алергии, времето, когато трябва да започнете да ги взимате, е още средата на февруари.

За да се предпазите от алергиите, е необходимо да контролирайте средата около себе си. Това не означава да се затворите вкъщи, докато отмине пролетта. Но, ако ви се налага сериозен престой навън, обмислете възможността да сложите защитна противоалергична маска на лицето си.
В зависимост от това колко са тежки алергиите ви, можете да си закупите обикновена хартиена маска за еднократна употреба или по–качествена респираторна маска.
Някои натурални средства могат да помогнат със симптомите на алергията, но не забравяйте, че и те имат своите ограничения. Едно такова средство е каничката за пречистване на носа – за промиване с помощта на солен разтвор.
Според някои изследвания употребата на такава каничка е успешен метод за минимизиране на симптомите на сезонната алергия. Но тези канички само изплакват слузта и намаляват временно раздразнението. Те не могат да отстранят полените, които са първопричината за симптомите.

Пролетната алергия може да бъде облекчена и с помощта на някои хранителни продукти. Червеното грозде е известно с високото си съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителното съединение ресвератрол. Консумирането на хранителни продукти с високо съдържание на антиоксиданти може да намали възпалението както на дихателните пътища, така и на цялото тяло.

Лозовите листа също са отличен помощник в тази неравностойна битка с възпалението. Ако можете да избирате, имайте предвид, че червеното грозде съдържа повече антиоксиданти от бялото.

Изследвания сочат, че доматите помагат за изграждане на резистентност към астма и дихателни проблеми. Витамин C подпомага имунната система, а натуралният антихистамин потиска подуването.

Какъвто и метод да предпочетете, основата ви цел е да помогнете на организма си да се приспособи към причинителите на алергия, като неприятните симптомите намалеят, без да се налага да приемате медикаменти.

Източник: Езине

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.