Бебе с впечатляващи размери
Дата на публикуване: 11.02.2021
бебе

Бебе с впечатляващи размери проплака снощи, 8 февруари 2021 г., в 21,19 часа в отделението по Акушерство и гинекология към УМБАЛ “Пловдив“. Момченцето е с тегло 4760 грама и дължина 55 сантиметра.
Костадин е второ дете за 20-годишната майка Руска Стоянова от Калояново. Първото дете в семейството е момиченце и също е родено в бившата Окръжна болница. Малкият идва на бял свят след естествено раждане, а за нормалното протичане помагат завеждащият д-р Венцислав Демирев, д-р Владимира Карагьозова и акушерка Анна Панчева. Пациентката няма никакви разкъсвания и шевове, което се случва изключително рядко при толкова едър плод, коментира д-р Карагьозова. В медицината е известно, че големите бебета се раждат най-често от жени, които по време на бременността развива гестационен диабет, но при нея заболяването не е диагностицирано, изтъкна акушер-гинокологът.

Първото дете на Руска е било с тегло над 3,5 кг., а второто обикновено е по-едро от първото и вероятно това е причината Костадин да е толкова голям.
“Пожелавам здраве на всички деца, които поемът първата глътка въздух в УМБАЛ “Пловдив“, а на лекарите благодаря за високия професионализъм”, каза майката. Тя и малчуганът се чувстват отлично.
Според медиците бебе с тегло близо 5 килограма не се е раждало в отделението през последните 12 месеца.
За сравнение по света през 2013 година в болница в Лайпциг, Германия, се роди бебе, тежащо 6.1 кг и дълго 57 см. Раждането е било по естествен път. Майката на бебето е развила рядка форма на диабет, която се появява в 24-та гестационна седмица и води до по-голям плод.
През 1963 година в Австралия се ражда Стивън Литъл. Той тежи 7.399 кг! Средностатистическото тегло на бебетата в Австралия е 3.3 кг.

40-годишната британка Максин ражда най-тежкото естествено родено бебе в Испания – 6.2 кг. В страната са се раждали и по-тежки бебета, но не и по естествен начин. Максин не е ползвала никакъв вид упойка.

През 2013 се ражда най-тежкото (засега) бебе на Острова. Той тежи 7.1 кг. Това е колкото две нормални бебета.

Нямало индикации, че Джордж ще е толкова голям – и двамата му родители не били особени едри.

Бебето причинило проблеми на майка си Джейд. Когато главичката на бебето се показала, той се „заклещил” – раменете му били прекалено големи. Около 20 души медицински персонал били в залата.

В крайна сметка всичко приключило нормално.

Източник: Пловдив24

Още новини
Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева с прогноза

Маргарита Паскалева има 24 години опит в астрологията. От 10 години е член на Българска астрологична асоциацията. Към момента е и преподавател по астрология към асоциацията. В текущото интервю Паскалева говори за затъмненията и ретроградните планети през годината и за...

повече информация
Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди

Съпругата на Гунди съобщи, че българският футболист не си е отишъл богат. Мартин Питърс от Уест хям опитал да си смени фланелката с Гунди след гола му на „Уембли“, но там някой от нашата делегация го отпратил и му дават от резервния екип. Фланелката на Георги е стояла...

повече информация
Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски получава инфаркт

Нейко Решовски е учител по български език и литература в професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Бургас. Той е само на 49 години, но вече можеше да не е между живите, защото точно по Коледа получава инфаркт. Има обаче една малка подробност – по...

повече информация
Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение

Орлин Горанов с извинение за гафа, който сътвори в предаването си. Водещият на „Последният печели“ Орлин Горанов поднесе официално извинения както от свое име, така и от това на екипа на тв предаването, след като по-рано днес беше обвинен в реч на омразата и цитиране...

повече информация
Advertisements
Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021

Месечен хороскоп март 2021 ви вещае месец, изпълнен с нови преживявания. Бъдете оптимисти, нещата ще се оправят с всеки изминал ден. Стартираме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп март 2021 през март Овенът ще бъде силно повлиян от силата на Венера. Ще имате...

повече информация
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.