Бивша и бъдеща любов
Дата на публикуване: 05.10.2020
бивша и бъдеща

Бивша и бъдеща любов – звучи доста лудо, нали? Тя беше всичко онова, което мразех, и всичко, което обичах. Болката и радостта ми. Щастието и страданието. Онази, която караше сърцето ми да плаче, но и да ликува. Споменът за горещите й устни, обхождащи голото ми тяло, не ме напуска и сега – три години след раздялата ни. Тя се казваше Дина – моята бивша, настояща и бъдеща любов. Кълнях се, че ще я забравя и ще я оставя завинаги в миналото, обещавах си, че няма да допусна отново да разбие живота ми. Някога бих преобърнал света, за да бъде до мен, но сега страхът изместваше копнежа.
Агресивна и чувствителна, доминираща и нежна, Дина ме плашеше и вълнуваше едновременно. Повече от десет месеца с нея се лутахме между рая и ада. Знам, че ме обичаше по свой начин, въпреки че бих оприличил любовта й на игра с огъня. В нашата връзка аз бях по-мъдрият и уравновесеният.

Търсех спокойствие и уют, а тя обратното – стремеше се да създава хаос, в който ме въвличаше. Понякога изчезваше с дни, безсрамно флиртуваше пред мен с други мъже, без да се интересува, че сърцето ми се къса от болка и ревност. Наблюдавах игрите с потъмняло от мъка лице. С Дина никога не бях уверен в себе си. Имаше моменти, когато си мислех да й предложа брак, но после си казвах, че искам вярна съпруга, в която да съм сигурен. Е, разбира се, отношенията ни не бяха чак толкова безнадеждни. В романтичните ни дни се разхождахме в парка хванати ръка за ръка, вечеряхме в ресторанти, а нощем оставяхме въображението ни да се вихри в леглото. Любехме се до изтощение. Десет месеца ласки, страст, сълзи и неувереност, а после се скарахме. Спомням си добре онзи момент. Бях приготвил вкусна вечеря. Когато тя дойде, я посрещнах с букет от любимите й червени рози.

Исках да си поговорим, да се опитам да я вразумя да се промени, за да има връзката ни бъдеще. Надявах се да я заразя със сантименталните си ценности и да я превърна в безупречната перфектна жена. Ентусиазмът ми обаче беше посрещнат с недоверие, което прерасна в гняв. С дива ярост Дина дръпна покривката и чиниите се изсипаха на пода. „Върви по дяволите!“, изкрещя тя. После се обърна и тресна вратата.

Изтичах след нея, но не можах да я догоня. Дина се качи в колата си и с гръм и трясък напусна живота ми. Изведнъж заваля силен дъжд. Падащите мразовити капки се сляха с горчивите сълзи, които обливаха лицето ми. Изминаха повече от три години. С времето болката от раздялата ни постихна и се реших да допусна до себе си друга жена. Нарочно се впуснах в нова връзка, за да забравя тази, която като паяк беше обвила сърцето ми в лепкавата си мрежа. Най-накрая почувствах така жадуваното спокойствие.

Моника е пълна противоположност на Дина: спокойна, уверена и също като мен търсеща сериозни отношения. След няколко месеца, през които тя нежно лекуваше душата ми, решихме да се оженим и насрочихме сватбата за края на лятото. Въпреки че почти постигнах мечтаното равновесие, още продължавах да изпитвам колебания. Наистина ли бях готов да продължа напред и да оставя миналото зад гърба си? Две седмици преди сватбата изпитах желание да избягам. Да се усамотя, за да размишлявам над въпросите, които ме мъчеха. Една вечер, съвсем нетипично за бъдещ младоженец, седнах сам в някакъв бар. Потънал в собствените си мисли, мрачно отпивах от уискито си, когато я видях. Дина. Моят блян стоеше на крачка от мен, облечена в дълга червена рокля с гол гръб. Внезапно времето спря. Наоколо се възцари тишина, в която съществувахме само аз и тя.

„Здравей, помниш ли ме?“ – дрезгавият й глас долетя до ушите ми. Леко кимнах с глава, протягайки ръце. В следващия миг Дина се сгуши в обятията ми. Устните ми жадно потърсиха нейните, сякаш пиеха от непресъхващ извор. Тази нощ отново бяхме влюбени като преди. Танцувахме притиснати един към друг, разхождахме се прегърнати по уличките на заспалия град, галехме лицата си. Вече не мислех за наранената си гордост, за изречените лъжи, за суетата и безумните й флиртове, спомнях си единствено за любовта. На зазоряване се озовахме в хотелската й стая. На нощното шкафче имаше букет от любимите й червени рози. Дина свали роклята си, после бързо разкопча панталона ми. Само след броени секунди лежахме голи в леглото.

И тогава в полумрака видях очите й: празни, бездушни, студени като на вълчица. Тя беше хищник и никога нямаше да се промени. Притеглих главата й на рамото си, погалих я и тихо прошепнах: „Заспивай, уморен съм.“ Тя примигна, прозя се лениво и се отпусна в блажен сън. Безшумно се изправих. За последен път докоснах с устни лицето на жената, която винаги ще нося в сърцето си, но никога не бих направил своя съпруга. Оставих я гола и сама, а две седмици по-късно се ожених за Моника.

Кирил

Източник: с кафето

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.