Близките на съпруга ми съсипаха живота
Дата на публикуване: 07.01.2020
близките на съпруга ми

Близките на съпруга ми съсипаха живота

Близките на съпруга ми започнаха да ме тормозят. Искам да ви разкажа историята на моя мрачен тъжен живот. Повярвайте ми, самата аз не знам как съм още жива след всичко, което ми се случва.
Преди да се омъжа, свекърва ми се отнасяше много добре към мен. Доверяваше ми се напълно, разказваше ми как са я малтретирали като млада невеста, унижавали са я и често е била пребивана от свекърите си. Изпитвах истинско състрадание към нещастната й орис. Обичах я, обичах и сестрите на бъдещия си съпруг. Малко след сватбата забременях, но точно тогава съпругът ми замина за чужбина. Едва заминал и близките му превърнаха живота ми в кошмар. Обиждаха ме всекидневно, забраняваха ми да говоря по телефона и да каня приятелите си на гости. Но когато родих сина си, положението се влоши още повече.

Свекърите ми ме наричаха кучка, простачка и какво ли още не. Не знаех как да се защитя, затова само плачех и се страхувах, че млякото ми може да секне.
По това време мъжът ми се върна от чужбина, но вместо да ме защити, той взе страната на родителите си. Ако откажех да изпълня някое нареждане на свекървата, тя се оплакваше на съпруга ми, който ме пребиваше, защото съм имала дързостта да обидя любимата му майка.
Най-тежко ми беше, когато ми забраняваха да посещавам родителите си. Заплашваха ме, че ако им гостувам, ще ми вземат детето и никога повече няма да го видя. За една майка няма по-страшна заплаха. В една от разправиите ни свекървата каза, че ще докажат пред съда, че съм психически нестабилна и затова са ми взели сина. В този дом има правила, които трябва да спазвам строго: например не мога да пускам прахосмукачка, когато си поискам. За тази цел ми е нужно позволението на свекърите. Вероятно затова никой не стъпва в къщата им, защото са зли хора и лоши хора.

Мога да се къпя само в неделя, но при условие, че не източвам целия бойлер. Свекървата нахлува в банята, за да провери колко показва стрелката на бойлера. Бях принудена да къпя и сина си с хладка вода. По едно време топлех вода на печката, но и дървата им досвидяха.
Всяка сутрин свекървата идва да провери да не би да съм престъпила някой от законите й. Но най-лошото беше, когато ми забраниха да взимам сина си при мен в леглото. Ако случайно видеха, че съм го гушнала, веднага го откъсваха от прегръдките ми, наричайки ме с грозни думи. Не смеех да се доближа до детето си, без позволението на свекървата. Така изминаха няколко години, но положението не се променя.

Не знам как имам още сили да търпя. Само аз си знам колко пъти се затварям тайно в банята, за да плача на спокойствие. Моите родители идват да пият по едно кафе, после си тръгват. Виждат ужаса, в който живея и спокойно си затварят очите. Не искат да ги смущавам със своите страдания. Не разбирам защо свекърва ми се отнася така към мен. Уж е била жертва на домашно насилие, а сега прави същото.

Източник: Лична драма

Още новини
Лили Игнатова не говори за политика

Лили Игнатова не говори за политика

Лили Игнатова е вечното златно момиче, прославило България по цял свят. Тя от години избягва медийните изяви. Прави го, защото й е омръзнало журналисти да се занимават с дребнотемия, на фона на всичко, което се случва в държавата. На кражбите, злоупотребите и...

повече информация
Ицо Хазарта изригна в мрежата

Ицо Хазарта изригна в мрежата

Ицо Хазарта изригна в социалната мрежа срещу здравния министър, Валери Симеонов и управляващите. Повод за гнева на рап изпълнителя е отношението, което те показват към българския народ. Винаги е срамно да видиш падението на някой интелигентен човек. Гледам здравния...

повече информация
Зодиите, които не слушат

Зодиите, които не слушат

Зодиите, които не слушат са четири. Сред зодиакалните знаци има бунтари, които често нарушават правилата, не слушат никого, не обичат да се подчиняват и мислят само за това, което искат самите те. Ето и кои са тези зодии. Зодия Овен Не е изненада, че най-импулсивните...

повече информация
От царица станах старица

От царица станах старица

От царица станах старица. Това е истината за мен. В живота сама бях винаги аз. Mайка и баща нямах...Починаха като бях малка. С баба си пораснах. Като завърших 8-и клас, омъжих се. Едно дете имах, вече майка бях. Трябваше да работя много. Мъжът ми излезе пияница,...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 21 януари 2021

Дневен хороскоп 21 януари 2021

Дневен хороскоп 21 януари 2021 предвещава ден, изпъстрен със събития и новини, повечето от които ще са положителни. Днес ще е ден за радост и изяви, в който ще се чувствате щастливи. Дребните детайли може да се окажат доста важни, затова не ги отхвърляйте с лека ръка....

повече информация
5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни

5 магични февруарски дни тепърва предстоят! Във всеки месец има дни, които са неблагоприятни за каквито и да е начинания, но и такива, в които сякаш самата Вселена ни помага да постигнем целите си. За февруари експертите назоваха цели 5 благоприятни дни. На тези дати...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.