Близките на съпруга ми съсипаха живота
Дата на публикуване: 07.01.2020
близките на съпруга ми

Близките на съпруга ми съсипаха живота

Близките на съпруга ми започнаха да ме тормозят. Искам да ви разкажа историята на моя мрачен тъжен живот. Повярвайте ми, самата аз не знам как съм още жива след всичко, което ми се случва.
Преди да се омъжа, свекърва ми се отнасяше много добре към мен. Доверяваше ми се напълно, разказваше ми как са я малтретирали като млада невеста, унижавали са я и често е била пребивана от свекърите си. Изпитвах истинско състрадание към нещастната й орис. Обичах я, обичах и сестрите на бъдещия си съпруг. Малко след сватбата забременях, но точно тогава съпругът ми замина за чужбина. Едва заминал и близките му превърнаха живота ми в кошмар. Обиждаха ме всекидневно, забраняваха ми да говоря по телефона и да каня приятелите си на гости. Но когато родих сина си, положението се влоши още повече.

Свекърите ми ме наричаха кучка, простачка и какво ли още не. Не знаех как да се защитя, затова само плачех и се страхувах, че млякото ми може да секне.
По това време мъжът ми се върна от чужбина, но вместо да ме защити, той взе страната на родителите си. Ако откажех да изпълня някое нареждане на свекървата, тя се оплакваше на съпруга ми, който ме пребиваше, защото съм имала дързостта да обидя любимата му майка.
Най-тежко ми беше, когато ми забраняваха да посещавам родителите си. Заплашваха ме, че ако им гостувам, ще ми вземат детето и никога повече няма да го видя. За една майка няма по-страшна заплаха. В една от разправиите ни свекървата каза, че ще докажат пред съда, че съм психически нестабилна и затова са ми взели сина. В този дом има правила, които трябва да спазвам строго: например не мога да пускам прахосмукачка, когато си поискам. За тази цел ми е нужно позволението на свекърите. Вероятно затова никой не стъпва в къщата им, защото са зли хора и лоши хора.

Мога да се къпя само в неделя, но при условие, че не източвам целия бойлер. Свекървата нахлува в банята, за да провери колко показва стрелката на бойлера. Бях принудена да къпя и сина си с хладка вода. По едно време топлех вода на печката, но и дървата им досвидяха.
Всяка сутрин свекървата идва да провери да не би да съм престъпила някой от законите й. Но най-лошото беше, когато ми забраниха да взимам сина си при мен в леглото. Ако случайно видеха, че съм го гушнала, веднага го откъсваха от прегръдките ми, наричайки ме с грозни думи. Не смеех да се доближа до детето си, без позволението на свекървата. Така изминаха няколко години, но положението не се променя.

Не знам как имам още сили да търпя. Само аз си знам колко пъти се затварям тайно в банята, за да плача на спокойствие. Моите родители идват да пият по едно кафе, после си тръгват. Виждат ужаса, в който живея и спокойно си затварят очите. Не искат да ги смущавам със своите страдания. Не разбирам защо свекърва ми се отнася така към мен. Уж е била жертва на домашно насилие, а сега прави същото.

Източник: Лична драма

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.