Блондинка пусна обява
Дата на публикуване: 15.09.2020
блондинка

Блондинка пусна обява в нета. Ето и разказът й: Когато за пръв път ми хрумна да пусна обява за запознанство в интернет, исках да разбера има ли и „нормални хора” (а не само неуравновесени особняци), които просто опитват щастието си и се надяват, че ще намерят връзка точно по този начин. Обявата ми се превърна в мой личен експеримент, който искам да споделя с вас. Така се надявам да ви улесня.
И така: Блондинка търси…
Публикувах обява в един от специализираните сайтове. Беше нещо от сорта: наближавам четиридесетте, свободна съм – без никаква връзка, работя много, така че нямам време и енергия за запознанства на други места като барове, дискотеки и т.н. Подчертах, че търся приятел и опора, но и чувствен и нежен любовник. Бях лаконична, обикновена и с едва доловимо чувство за хумор. Естествено, всичко беше написано грамотно, без правописни грешки. Сложих снимка – на дългокоса блондинка с мило изражение. Това щеше да е добра примамка за потенциалните кандидати.

Публикувах обявата в петък.
В понеделник имах 68 писма.
Направих си едно силно кафе и се заех да разделям получените отговори. Приложилите снимка мъже, естествено, бяха с предимство. Тези, които имаха чувство за хумор и не бързаха да се хвалят с автомобилите и пътуванията си, също преминаха първата пресявка. Веднага отпаднаха писмата с правописни грешки от типа „обЪди ми се“, както и кратките отговори от сорта „Здравей, напиши ми нещо повече за себе си“.
Накрая останаха трима мъже.

Номер 1 – Плантаторът – сам се нарече така.

Заинтригува ме още с първото писмо. Пишеше с лекота и чувство за хумор, като иронизираше себе си и живота си на стар ерген. Беше наистина мил и се почувствах гузна, че го заблуждавам. Не след дълго му казах цялата истина – профилът ми е измислен и обявата ми е само заради лично проучване. Реакцията му беше неочаквано мила – започна да ми пише за своите приключения със запознанствата, за разочарованията на първа среща, за дребните лъжи, които според него използват жените, които търсят виртуално запознанство, за илюзиите, но и за откровеността в интернет.

Номер 2 – Разведеният татко.

Пишеше грамотно, на хубав български език и беше много учтив. След първите няколко писма стана по-отворен, така че трябваше да си призная и на него. Направих го и му се извиних. Той също реагира много добре, хареса му, че съм откровена. Сподели ми, че в неговото положение – разведен и с малък син – няма почти никакви възможности за запознанство. Няма възможност да излиза вечер. Разказа ми,че е излизал няколко пъти с някаква жена, но в крайна сметка не се получило нищо. Накрая каза, че ще продължи да търси.

Номер 3 – Предприемачът.

Този разправяше, че за първи път пробва запознанство в нета. Работи от сутрин до вечер, а в обкръжението му няма нито една необвързана жена. Когато в крайна сметка му признах как стоят нещата, побесня. Не можах въобще да му обясня. От приятен джентълмен, той изведнъж се превърна в абсолютен простак. Явно бях засегнала виртуалното му достойнство.

Всичко това ме замисли: защо всъщност хората изпитват нужда да излеят душата и мъката си анонимно? Защо не го правят така често навън, в реалния живот?
Скрити зад своите прякори, хората могат да филтрират обявите и да търсят точно този партньор, който отговаря на изискванията им. Ако искам, например, софиянец между 38 и 45-годишна възраст, със снимка, просто задавам параметрите и с едно кликване с мишката получавам веднага обяви от няколко такива мъже. Остава единствено да им напиша.

Нека да излезем! Всъщност човек няма какво да загуби.
Само за един час може да заговори толкова симпатични физиономии от снимките, колкото реши. Интернет просто е по-удобен. Някой ви пише, реагирате, разменяте си снимки и, когато се стигне до среща на живо, изненадата вече не е чак толкова голяма. Като заговорихме за среща – много от мъжете, веднага ми даваха телефония си номер и предлагаха среща някъде на кафе. Казваха, че така ще разберат много повече за мен. Имат право – срещата спестява доста време. Може да си пишем какво ли не, но не прескочи ли онази искра още в първите минути на живия контакт, най-вероятно няма да се получи нищо.

От този мой експеримент разбрах едно: не мога да сложа под общ знаменател всички мъже, които пускат обяви в нета.
Различни са – едни искат просто да пофлиртуват, други, ако могат, направо ще ви съблекат през монитора.
А трети – те са онези, които наистина търсят сериозна връзка и просто не са попаднали на правилната жена. Те са като мен и може би като вас – самотници, които си търсят половинката. Всъщност, нека да бъда честна: аз вече я намерих, и то в нета, но с една по-истинска обява. Затова ви разказах тази история – опитвайте, може би и вашата половинка е някъде там.

Източник: Розали

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.