Брак по сметка не е брак
Дата на публикуване: 19.05.2020
брак по сметка

Брак по сметка не е брак

Брак по сметка е често срещано явление. Неведнъж съм чела във вестника за бракове по сметка. Обикновено млада красавица се събира с по-възрастен, но богат мъж. И двамата получават по нещо, залъгват се някак си, но едва ли са щастливи. Моята история, макар да има нещо общо, всъщност е и доста различна. Реших да я споделя, не за да се оплача колко съм разочарована, а по-скоро да кажа на младите жени, че не бива да губят най-хубавите години от живота си в глупави амбиции и лъжливи илюзии. Няма ли нежност, обич и уважение, нищо не може да те задържи и при най-богатия мъж.
Когато срещнах Иван, мислех, че съдбата ми поднася джакпота на тепсия. Той имаше голяма фирма, занимаваше се с дейност, която не само беше по професията ми, а представляваше и голям интерес за мен.

Можех да развия способностите си и да постигна цели, за които дори не бях мечтала. Разбира се, Иван вече беше натрупал доста голямо състояние и на мен ми се искаше също да опитам от лукса, който можеше да ми предложи. Единственото, което му липсваше, беше семейството му – синът му следвал в чужбина и после се устроил там. И жената на Иван, след като се развели, заминала при момчето. Той редовно им изпращаше големи суми, но рядко се чуваха и виждаха. За себе си не бих казала, че съм голяма красавица, но пък бях по-млада от него близо 20 години. И след като ни събра работата, скоро всичко ни стана общо – и офисът, и домът, и леглото.

Бяхме заедно почти по 24 часа в денонощието. Той ми повери важна част от фирмата, а моите амбиции направо пощуряха – всеки миг ми се искаше да му докажа колко съм добра в работата си. Партньорите ни от чужбина увеличиха инвестициите си и все по-често получавахме комплименти за свършеното.
С Иван подписахме брак в един делничен следобед, вечеряхме с кумовете в скъп ресторант, а след време заминахме за десетина дни на сватбено пътешествие в Тайланд. Истината обаче е, че и двамата не вложихме кой знае какви емоции в това, направихме го някак делово.

Скоро обаче между нас започна да се натрупва обяснимо напрежение. Докато закусвахме и вечеряхме, дори в леглото си говорехме само за бизнес. Естествено правехме с*кс, но също така рутинно, без много страст. Той не забелязваше и най-еротичното бельо, което обличах, не се интересуваше дали съм удовлетворена с*ксуално, или не. Все по-често ми се искаше да получа и малко нежност, на която съпругът ми явно не беше способен. Не че съм някаква глезла, но усещах, че освен работата и парите нищо друго не ме свързваше с този мъж. Бяхме си чужди, почти непознати.

И един ден също така спокойно и разумно, докато закусвахме, обсъдихме решението да… се разведем. Тъкмо тогава с учудване разбрах, че не само аз съм имала интерес за този брак. Може би, за да ме нарани, Иван съвсем откровено ми призна, че съм го привлякла не с женственост и чар, а най-вече с професионалните си качества – освен че съм много предприемчива и контактна, съм добър професионалист и владея три езика. И откакто аз започнах работа във фирмата, не се нуждаел нито от асистенти, нито от секретарка, нито от преводачки при преговорите.

Като чух това, ме побиха тръпки. Предложих му просто да си наеме хора, които да му вършат тази работа вместо мен и му заявих, че освен молба за развод, подавам и молба за освобождаване от работа. Явно си бяхме правили някаква грозни сметки, които и при двамата бяха излезли криви. Между нас нямаше и капчица любов, бяхме забравили, че освен партньори в работата, сме най-обикновени мъж и жена, чиито чувства не могат да бъдат заключени в килера.

Жана Р.

Източник: Лична драма

Още новини
Оуен Патерсън унизи българите

Оуен Патерсън унизи българите

Оуен Патерсън унизи берачите на ягоди. Наскоро изказването на британеца Оуен Патерсън разгневи българите и то съвсем основателно. Депутатът, който изказа съмнение, че румънците и българите, които идват на Острова, за да берат ягоди, не знаят как да боравят с мобилен...

повече информация
Златна 2021 година за 3 зодии

Златна 2021 година за 3 зодии

Златна 2021 година се очертава за три зодии. И така, всички вече очакваме с нетърпение кога ще си отиде тази мръсна година на Плъха и ще дойде прекрасната и добра година на Вола.Тамара Глоба бърза да угоди с прогнозата за 2021 г. и да каже, че ще стане щастлив и...

повече информация
Насилникът ми си намери друга

Насилникът ми си намери друга

Насилникът ми ме тормозеше редовно. Ето моята история. Той ме блъсна в колата си и яростно се обърна към мен. В следващия момент усетих как юмрукът му се заби в лявата страна на челюстта ми. От силния удар залитнах, удряйки главата си в прозореца. Но това не беше...

повече информация
Иво Тинков се върна на село

Иво Тинков се върна на село

Иво Тинков се отказа от доходната си работа в Щатите заради бащината градина с ябълки. Ако ви се е случвало да пътувате между китните селата Строево и Малък чардак, няма как да не видите един от най-големите масиви с ябълки в региона, който е с площ от 120 декара....

повече информация
Advertisements
Баща изоставил отново дъщеря си

Баща изоставил отново дъщеря си

Баща изоставил отново дъщеря си. Днес ще ви разкажа историята за един странен подарък – подаръкът от тати! Това не е моята история, а на красивата ми приятелка Мария. Не можах да разбера тя се намръщи на секундата, сякаш изпитваше силна душевна болка, когато я попитах...

повече информация
Зимата на 2020-2021

Зимата на 2020-2021

Зимата на 2020-2021 се очертава като сложна. Нашите предци са се опитвали да предсказват времето от древни времена. През цялата история на човечеството са се натрупали огромен брой знаци, по които човек може да разбере каква ще бъде тази или онази зима. Времето тази...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.