Брак по сметка не е брак
Дата на публикуване: 19.05.2020
брак по сметка

Брак по сметка не е брак

Брак по сметка е често срещано явление. Неведнъж съм чела във вестника за бракове по сметка. Обикновено млада красавица се събира с по-възрастен, но богат мъж. И двамата получават по нещо, залъгват се някак си, но едва ли са щастливи. Моята история, макар да има нещо общо, всъщност е и доста различна. Реших да я споделя, не за да се оплача колко съм разочарована, а по-скоро да кажа на младите жени, че не бива да губят най-хубавите години от живота си в глупави амбиции и лъжливи илюзии. Няма ли нежност, обич и уважение, нищо не може да те задържи и при най-богатия мъж.
Когато срещнах Иван, мислех, че съдбата ми поднася джакпота на тепсия. Той имаше голяма фирма, занимаваше се с дейност, която не само беше по професията ми, а представляваше и голям интерес за мен.

Можех да развия способностите си и да постигна цели, за които дори не бях мечтала. Разбира се, Иван вече беше натрупал доста голямо състояние и на мен ми се искаше също да опитам от лукса, който можеше да ми предложи. Единственото, което му липсваше, беше семейството му – синът му следвал в чужбина и после се устроил там. И жената на Иван, след като се развели, заминала при момчето. Той редовно им изпращаше големи суми, но рядко се чуваха и виждаха. За себе си не бих казала, че съм голяма красавица, но пък бях по-млада от него близо 20 години. И след като ни събра работата, скоро всичко ни стана общо – и офисът, и домът, и леглото.

Бяхме заедно почти по 24 часа в денонощието. Той ми повери важна част от фирмата, а моите амбиции направо пощуряха – всеки миг ми се искаше да му докажа колко съм добра в работата си. Партньорите ни от чужбина увеличиха инвестициите си и все по-често получавахме комплименти за свършеното.
С Иван подписахме брак в един делничен следобед, вечеряхме с кумовете в скъп ресторант, а след време заминахме за десетина дни на сватбено пътешествие в Тайланд. Истината обаче е, че и двамата не вложихме кой знае какви емоции в това, направихме го някак делово.

Скоро обаче между нас започна да се натрупва обяснимо напрежение. Докато закусвахме и вечеряхме, дори в леглото си говорехме само за бизнес. Естествено правехме с*кс, но също така рутинно, без много страст. Той не забелязваше и най-еротичното бельо, което обличах, не се интересуваше дали съм удовлетворена с*ксуално, или не. Все по-често ми се искаше да получа и малко нежност, на която съпругът ми явно не беше способен. Не че съм някаква глезла, но усещах, че освен работата и парите нищо друго не ме свързваше с този мъж. Бяхме си чужди, почти непознати.

И един ден също така спокойно и разумно, докато закусвахме, обсъдихме решението да… се разведем. Тъкмо тогава с учудване разбрах, че не само аз съм имала интерес за този брак. Може би, за да ме нарани, Иван съвсем откровено ми призна, че съм го привлякла не с женственост и чар, а най-вече с професионалните си качества – освен че съм много предприемчива и контактна, съм добър професионалист и владея три езика. И откакто аз започнах работа във фирмата, не се нуждаел нито от асистенти, нито от секретарка, нито от преводачки при преговорите.

Като чух това, ме побиха тръпки. Предложих му просто да си наеме хора, които да му вършат тази работа вместо мен и му заявих, че освен молба за развод, подавам и молба за освобождаване от работа. Явно си бяхме правили някаква грозни сметки, които и при двамата бяха излезли криви. Между нас нямаше и капчица любов, бяхме забравили, че освен партньори в работата, сме най-обикновени мъж и жена, чиито чувства не могат да бъдат заключени в килера.

Жана Р.

Източник: Лична драма

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.