Брак по сметка не е брак
Дата на публикуване: 19.05.2020
брак по сметка

Брак по сметка не е брак

Брак по сметка е често срещано явление. Неведнъж съм чела във вестника за бракове по сметка. Обикновено млада красавица се събира с по-възрастен, но богат мъж. И двамата получават по нещо, залъгват се някак си, но едва ли са щастливи. Моята история, макар да има нещо общо, всъщност е и доста различна. Реших да я споделя, не за да се оплача колко съм разочарована, а по-скоро да кажа на младите жени, че не бива да губят най-хубавите години от живота си в глупави амбиции и лъжливи илюзии. Няма ли нежност, обич и уважение, нищо не може да те задържи и при най-богатия мъж.
Когато срещнах Иван, мислех, че съдбата ми поднася джакпота на тепсия. Той имаше голяма фирма, занимаваше се с дейност, която не само беше по професията ми, а представляваше и голям интерес за мен.

Можех да развия способностите си и да постигна цели, за които дори не бях мечтала. Разбира се, Иван вече беше натрупал доста голямо състояние и на мен ми се искаше също да опитам от лукса, който можеше да ми предложи. Единственото, което му липсваше, беше семейството му – синът му следвал в чужбина и после се устроил там. И жената на Иван, след като се развели, заминала при момчето. Той редовно им изпращаше големи суми, но рядко се чуваха и виждаха. За себе си не бих казала, че съм голяма красавица, но пък бях по-млада от него близо 20 години. И след като ни събра работата, скоро всичко ни стана общо – и офисът, и домът, и леглото.

Бяхме заедно почти по 24 часа в денонощието. Той ми повери важна част от фирмата, а моите амбиции направо пощуряха – всеки миг ми се искаше да му докажа колко съм добра в работата си. Партньорите ни от чужбина увеличиха инвестициите си и все по-често получавахме комплименти за свършеното.
С Иван подписахме брак в един делничен следобед, вечеряхме с кумовете в скъп ресторант, а след време заминахме за десетина дни на сватбено пътешествие в Тайланд. Истината обаче е, че и двамата не вложихме кой знае какви емоции в това, направихме го някак делово.

Скоро обаче между нас започна да се натрупва обяснимо напрежение. Докато закусвахме и вечеряхме, дори в леглото си говорехме само за бизнес. Естествено правехме с*кс, но също така рутинно, без много страст. Той не забелязваше и най-еротичното бельо, което обличах, не се интересуваше дали съм удовлетворена с*ксуално, или не. Все по-често ми се искаше да получа и малко нежност, на която съпругът ми явно не беше способен. Не че съм някаква глезла, но усещах, че освен работата и парите нищо друго не ме свързваше с този мъж. Бяхме си чужди, почти непознати.

И един ден също така спокойно и разумно, докато закусвахме, обсъдихме решението да… се разведем. Тъкмо тогава с учудване разбрах, че не само аз съм имала интерес за този брак. Може би, за да ме нарани, Иван съвсем откровено ми призна, че съм го привлякла не с женственост и чар, а най-вече с професионалните си качества – освен че съм много предприемчива и контактна, съм добър професионалист и владея три езика. И откакто аз започнах работа във фирмата, не се нуждаел нито от асистенти, нито от секретарка, нито от преводачки при преговорите.

Като чух това, ме побиха тръпки. Предложих му просто да си наеме хора, които да му вършат тази работа вместо мен и му заявих, че освен молба за развод, подавам и молба за освобождаване от работа. Явно си бяхме правили някаква грозни сметки, които и при двамата бяха излезли криви. Между нас нямаше и капчица любов, бяхме забравили, че освен партньори в работата, сме най-обикновени мъж и жена, чиито чувства не могат да бъдат заключени в килера.

Жана Р.

Източник: Лична драма

Още новини
Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев и отнетият медал

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски игри. С четири златни медала от световни първенства, европейска титла на халки и четири олимпийски медала Йовчев остави огромна следа в историята на този...

повече информация
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021

Седмичен хороскоп 2-8 август 2021 ви вещае период, през който може да възникнат някои изненади. При Близнаците човек, който ги е наранил, ще си получава заслуженото. Това ще им даде усещане за постигната справедливост. А при Лъвовете в близкото им обкръжение ще се...

повече информация
Advertisements
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.