Бях нащрек, дъщеря ми беше твърде доверчива
Дата на публикуване: 12.11.2019
бях нащрек

Бях нащрек, дъщеря ми беше твърде доверчива

Бях нащрек и не харесах Боян още от първия път когато го видях. Помня деня, в който дъщеря ми щастлива съобщи по телефона, че е срещнала мъжа на живота си. Ентусиазмът в гласа й ме накара да застана нащрек. Кремена си беше такава – наивна, доверчива, влюбчива. Отдавна бях спрял да броя “мъжете на живота й”. Връзките й винаги започваха с бурни емоции и приключваха с порой сълзи. Знаех, че и този път ще е така. Бях предубеден, но реших да се срещна с новата голяма любов.
Още щом стиснах ръката на Боян, не ми допадна. Стори ми се прекалено студен и земен за момиче като Кремена. Говореше бавно, сякаш премисляше всяка дума. Три месеца по-късно дойде втората изненада – двамата бяха решили да се оженят.

Дълго се опитвах да вразумя Кремена, обясних й, че не познаваме семейството му, а и за месец-два няма как да разбере, че ще е щастлива с него. Тя обаче е много вироглава и винаги настоява на своето. Въпреки несъгласието ми дъщеря ми започна подготовката за сватбата.
Предчувствието, че нещо лошо ще се случи, не ме напускаше. Две седмици преди тържествения ден, когато една вечер Кремена остана да нощува при своя приятелка, Боян пожела да разговаряме насаме. Усещах, че разговорът ни няма да е от приятните. Час преди срещата целият треперех от нерви. За разлика от мен бъдещият ми зет беше спокоен.
С характерното си непроницаемо лице се разположи удобно на дивана и кръстоса крака. Преглътнах шумно и нервно попитах за какво искаше да говорим.

Боян отвори чантата си, извади една снимка и я плъзна към мен. Взех я и с изумление се вгледах в нея – Венета! “Това е майка ми. Помниш я, нали?” – попита с леден глас. Кимнах. Почти не чувах какво продължава да говори. Спомените неумолимо се завъртяха. Беше толкова отдавна.

Тъкмо се бях развел и сам отглеждах дъщеря си. Бившата ми съпруга не искаше да знае, че има дете. Нито търсеше Кремена, нито се интересуваше от нея. Някъде по това време се запознах с Венета – красива жена с дълги червени коси, разглезена, емоционална, първична. Имаше 7-годишен син, когото беше родила без съпруг. За щастие беше финансово осигурена. Харесвах я, дори изпитвах чувства към нея, но не бях готов да се грижа за сина й. Стигаха ми притесненията за моята дъщеря. Не исках да се нагърбвам с отговорности за чуждо дете. Исках да сме наясно по този въпрос, затова казах на Венета, че за да сме заедно, имам две условия: първо – да се откаже от момчето, второ – да не се надява на брак. Беше лудо влюбена и прие изискванията ми.

С Венета бяхме заедно 9 г., през които синът й живееше с нейните родители. Без да усуквам, ще кажа, че израсна без майчина ласка. Аз го видях веднъж в началото и не проявих повече интерес към него. Имах много по-важна работа – да направя бизнеса си печеливш и да осигуря добър стандарт на мен, дъщеря ми и Венета.

Тя сама пожела да се включи и скоро, след като се събрахме под един покрив, ми даде всичките си пари, за да ги вложа във фирмата. Изтегли и кредит от банката, който обаче аз погасявах. Благодарение на нейните пари и моята предприемчивост днес съм собственик на два магазина за техника.

За съжаление Венета се разболя и с времето състоянието й бързо се влошаваше. Не можех да я гледам, тя се нуждаеше непрекъснато от човек до себе си, а аз трябваше да работя и да печеля. Затова се обадих на баща й и поисках да дойде и да си я прибере. Все пак не бяхме съпрузи, просто живеехме заедно. Върнах я на семейството й, без да отворя дума за парите, които ми беше дала.

Година по-късно тя почина и под предлог, че има син, който трябва да я наследи, баща й си поиска обратно парите. Напомних му, че 9 г. съм се грижел за Венета и че тя ми е дала парите доброволно, за да печели нашият бизнес, затова на никого нищо не дължа. Така приключи историята.

И сега този Боян като призрак изскочи от миналото. Натякваше ми, че майка му е била моя жертва, че съм я използвал и когато се е разболяла, съм я зарязал. Обвини ме, че аз съм причината да не я опознае и да порасне самотен. Накрая каза: „Взе пари, които не ти принадлежаха. Моите пари. Но е време да се разплатим. Ще се оженя за дъщеря ти и ще я направя нещастна – така, както ти постъпи с мама. Кремена ще плати твоите грехове. Нали виждаш колко е влюбена в мен… Навремето си поставил на майка ми две условия. Сега аз ще ти поставя само едно: или ми прехвърляш двата магазина, или се женя за дъщеря ти и превръщам живота й в ад. Ти решаваш.” След тези думи Боян си тръгна.

Дълго гледах вратата след него и мислих. От едната страна на везната беше Кремена, от другата – бизнесът, който толкова трудно изградих. Седмица по-късно с оформени документи чаках Боян, за да отидем при нотариуса. Той не закъсня. И тогава се случи нещо неочаквано – взе документите и ги скъса. Думите, които изрече, ще помня, докато съм жив: “Толкова си жалък. Дори не повярва, че някой наистина може да се влюби в дъщеря ти. Аз обаче много я обичам и ще се оженя за нея. Задръж си магазините.”

Както планираха, те се ожениха. Днес обаче дъщеря ми не иска да има нищо общо с мен. По някаква причина вярва, че съм бил готов да платя на годеника й, за да се разкара от живота й. Кремена ме намрази. С Боян се разплатихме и за съжаление платих най-високата цена, която няма финансово изражение.

Жеков

Източник: Лична драма

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.