Чувствата нямат логика
Дата на публикуване: 09.09.2020
чувствата

Чувствата са нещо, което не може да контролираме. Понякога изпитваме силни емоции към човек, с когото не може да бъдем и това определено не е добър сценарий за нас самите. В този случай ни остава само да намерим начин да спрем да мислим за въпросния човек, за да облекчим страданието си.
Какво точно означава да не можете да спрете да мислите за някого?
Напълно възможно е да бъдете „пристрастени“ или най-малкото зависими от друг човек. Това показват данните от проучване, извършено през 2010 година. В него взели участие хора, преминали през раздяла, но все още влюбени в своите бивши половинки. Когато на участниците в проучването били показани снимки на техните минали партньори, в мозъка им започнал да се освобождава допамин. Допаминът е невротрансмитер, който играе важна роля по отношение на влюбването и пристрастяването. Ето защо толкова хора не могат да се освободят от мисълта за някого, дори вече да не са с него.

Независимо дали става въпрос за човек, който не споделя чувствата ви или за бивш партньор, с когото сте се разделили, обсебването на ума ви от тази личност създава напрежение и силно чувство на разочарование във вас самите.
Най-доброто, което можете да направите в подобна ситуация, е да потърсите начин да се „освободите“ и да спрете да мислите за конкретния човек. Следващите съвети ще ви дадат насока по какъв начин може да спрете да мислите за някого:
Насочете любовта към себе си
Първото, което трябва да направите, е да насочите любовта към себе си. Приемете се, дори и с недостатъците, които смятате, че имате. Степента, в която възприемате, обичате и одобрявате себе си, е много важна, за да повярвате, че любовта отново ще дойде при вас.

Намерете си ново занимание

За да отклоните мислите си от конкретния човек, ангажирайте ума си с нещо различно. Заложете на ново хоби или просто занимание, което ви носи удоволствие. Всяка дейност е начин да отслабите емоционалното влияние, което човекът още има върху вас. Не е изключено много скоро да забележите положителна промяна в себе си, което значително ще улесни процеса.

Помислете какво означава човекът за вас

Защо продължавате да мислите за този конкретен човек? Какво го прави толкова специален, че не успявате да го премахнете от ума си? Много често хората са привързани към дадена характеристика от личността като чувство за сигурност, което сте получавали, чувство на приемане, статус.

Припомнете си защо не се е получило

В по-голяма част от случаите, в които не можете да спрете за някого, това е, защото вие го идеализирате. Съсредоточете се върху причините, заради които връзката ви се е разпаднала. Със сигурност не всичко е било толкова прекрасно. Опитайте се да премахнете романтичната си настройка, която ви пречи да видите реалността.

Потърсете помощ от приятели

Приятелите са чудесен източник на приятни емоции. Освен това те са хората, които ще проявят разбиране към това, през което преминавате и ще предложат своята подкрепа. Обградете се от хора, които ви обичат и които държат на вас.

Премахнете човека от социалните мрежи

Ако не можете да премахнете някого от ума си, то определено не е добра идея да си припомняте за него, виждайки го често в социалните мрежи. Освен това по този начин няма да се изкушавате да разглеждате снимки на въпросния човек, както и да следите какво се случва в неговия живот.

Внимавайте за „хора, места и неща“

Ако сте били във връзка с човека, за когото не можете да спрете да мислите, най-добре премахнете всички неща от дома си, които сте получили като подарък или които имат емоционална стойност за вас. Добра идея е поне временно да ограничите посещенията на местата, където може да го срещнете или пък разговорите с общи познати.

Източник: Розали

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021 ви вещае период, през който ще настъпят промени при някои зодии. Не прибързвайте с взимането на решения. Започваме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп октомври 2021 за Овните октомври ще бъде месец на любовта. Звездите ще ви...

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да намерите начин да бъдете себе си. Отпуснете се и така ще действате по-уверено. За повечето зодии денят ще е спокоен, а за някои дори и скучен и монотонен. Намерете време да се видите с някой стар...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.