Доктор Панайотов за Ковид-19
Дата на публикуване: 25.03.2021
доктор Панайотов

Доктор Панайотов апелира хората да се успокоят, защото ги подвеждат жестоко с истината за пандемията от коронавирус! Лекарят д-р Панчо Панайотов направи на пух и прах членовете на НОЩ и медиите, осъмващи всяка сутрин с апокалиптични вести за пандемията от коронавирус. Д-р Панчо Панайотов застава с името си зад тези думи! Първо – той е категоричен, че никой, абсолютно никой не може да заяви от какво е починал даден човек, освен патолозите. Аутопсии на заразени с коронавирус обаче не се правят, затова чудовищната ежедневна информация за смъртността в страната ни е напълно и нарочно подвеждаща.
„Неетично, недопустимо и дори престъпно е да се тръби всяка сутрин колко са жертвите на Covid-19, защото това е лъжа. Заставам с името си и твърдя, че над 90 процента от починалите са с тежки хронични заболявания, с болни сърца и белодробни проблеми. Казвам го, защото имам лични наблюдения над такива пациенти, дори и на по-голяма възраст.

Две жени на 75 години – едната кара леко вируса, другата умира, но втората е имала тежка анемия още преди да се зарази с К-19“, обяснява д-р Панчо Панайотов.
Той се опитва да успокои хората като обяснява, че много от нас биха могли да развият имунитет към коронавирус, дори без да са го карали.
„Това става, когато често се срещаш с аерозоли от заразен човек във въздуха. Когато сме в затворено помещение като магазин с много хора, около нас е пълно с такива аерозоли. Въздухът, който дишаме, е наситен с тях и винаги е бил.
Ако стоим по-малко в подобно помещение и погълнем хиляди аерозолни частици, няма да се заразим, няма да се разболеем. Нещо повече – хем няма да ни повали Ковид, хем ще си изградим и имунитет, защото дозата е ниска.
Трябва да стоиш над 30 минути в помещение с болен, или да киха директно в лицето ти, за да погълнеш необходимите за разболяването си милиард аерозолни частици. Тогава вече заболяването може да се прекара тежко“, обяснява лекарят.

И повтаря, че откритите места като паркове, градини, дори улици и булеварди са напълно безопасни и там е дори противопоказно да се носят маски, пише onovini.eu.

Най-важното, според д-р Панайотов, е хората с хронични и други заболявания да не спират да следят състоянието си. Да не го загърбват заради паниката покрай коронавируса, защото това би било пагубно за тях. Така, както се получи с мнозина от март месец насам.

Източник: Виж ти

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 23 септември 2021

Дневен хороскоп 23 септември 2021

Дневен хороскоп 23 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да гледате по-ведро към живота и случващото се около вас. Грижите за здравето ще Ви се отразяват благоприятно. Гледайте по-философски на света и се осланяйте на съдбата си, тя няма да Ви изостави. За една...

повече информация
Дневен хороскоп 24 септември 2021

Дневен хороскоп 24 септември 2021

Дневен хороскоп 24 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да обърнете повече внимание на здравето си. Направете нещо полезно за себе си и ако трябва спазвайте режим. Не се претоварвайте и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.