Домашните женски процедури, които са вредни
Дата на публикуване: 26.03.2020
домашните женски процедури

Домашните женски процедури, които са вредни

Домашните женски процедури могат да бъдат и вредни. Много от нас залагат на домашни процедури, когато става ввъпрос за козметика, от една страна защото е по-удобно, а от друга – защото е по-евтино. Когато ги правим обаче трябва да знаем, че някои неща е по-добре да оставим на професионалистите, ако не искаме да си създадем сами проблеми.
Всяка дама желае да има красива кожа, коса, мигли и нокти, предават от dama.bg. Затова никога не пропуска да си направи някоя и друга козметична процедура у дома. Използването на маска е изключително релаксиращо и полезно за кожата, а предпазването на косата с куп продукти ни гарантира блясък и красив вид. Но дали наистина е така? Представяме ви 10 козметични навика, които не само не ни помагат, но и ни вредят.

1. Държим маската за очи прекалено дълго
Маските работят за овлажняване и подхранване на кожата, докато тя е мокра. Веднага след като започнат да изсъхват, те губят своята ефективност и дори ѝ вредят, защото отнемат от влагата. Важно е да се спазва времето, посочено от производителя, тъй като всеки продукт се тества, включително и по отношение на кожата. Между другото, лепенките могат да бъдат ползвани и за областта над веждите.
2. Доверяваме се на думата „хипоалергенен“
Да, силните алергени като етеричните масла, обикновено не се добавят към продукти с такива надписи. Те пак могат да причинят алергична реакция, просто при по-малко хора. За да се провери всеки компонент, той трябва да бъде тестван върху група хора, които са алергични специално към този компонент.

3. Нанасяме основа за грим върху цялото лице
Да, тя запълва неравностите и прави кожата по-гладка, но трябва да се прилага точково, а не върху цялото лице. Най-добре е да загреем малко количество от продукта между пръстите ни и да нанесем тънък слой само върху зоните с разширени пори.

4. Използваме маски за еднократна употреба няколко пъти, държейки ги в един и същ разтвор

В опаковките с маски за еднократна употреба обикновено остава достатъчно течност и в много случаи маската може да бъде махната и отново поставена в него. Но това е вредно. Докато маската е на лицето, тя успява да се покрие с прах и върху нея започват да се размножават бактерии. Ако я поставим обратно в разтвора, създаваме отлични условия за по-нататъшния им растеж.

5. Не използваме термална вода

Термалната вода е една от стъпките за овлажняване на кожата през деня. В горещо време или сух въздух тя помага на кожата да получи нужната хидратация. Термалната вода може да се нанася и върху грим и е подходяща е за всеки тип кожа.

6. Използваме ежедневно гъба Конджак

Модата на корейските продукти за грижа направи тази гъба популярна. Тя е миеща гъба, направена от корените на азиатско растение. Ако имаме чувствителна кожа, тя определено е нежелателен продукт. Въпреки че гъбата действа на принципа на мек ексфолиант, тя все пак наранява горните слоеве на кожата и провокира повишената активност на мастните жлези.

7. Не изчакваме достатъчно, след като нанесем основа за мигли

Ако след нанасяне на основата и спиралата вместо дълги съблазнителни мигли, имаме слепнали косъмчета, това означава, че между двете действия не е минало достатъчно време.

8. Разклащаме шишенцето с лак

За да направим лака по-течен, сме свикнали да разклащаме шишенцето преди нанасяне. Но това предизвиква появата на малки мехурчета. Лакът се нанася неравномерно върху ноктите и пада бързо.

9. Използваме бронзант за контуриране

Може да изглеждат подобни, но те са напълно различни продукти. С помощта на контурирането се подчертават скулите и се коригира носа. Бронзантът е изцяло от топли тонове, а в техниката на контуриране се използват само студени нюанси. Грешното използване може да доведе до абсурден вид.

10. Използваме сешоар или преса след прилагане на продукт на алкохолна основа

Преди да изберем продукти за стайлинг, трябва да проверим дали съдържа алкохол. Ако приложим грешен продукт преди изсушаване, структурата на косата ще започне да се наранява. Косата става чуплива, изтънява и започва да цъфти по-бързо.

Източник: Всяка жена

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация
4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи - време е да научите кои са те. Още на първата среща ли питате за вашата зодия? Може би имате право да го направите. По този начин можете да избегнете любовното разочарование в бъдеще. Според много хора датата на раждане (не само денят и...

повече информация
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.