Доволна тъща и весела къща
Дата на публикуване: 31.05.2020
доволна тъща

Доволна тъща и весела къща

Доволна тъща е нещо, което се случва все по-рядко. Тъщата е обект на подигравки, вицове, насмешки, но едновременно с това и на респект и уважение. Истината е, че майката на жената е особено важна персона за живота на младото семейство и от нейното благоразположение и характер зависи щастието на всички у дома.
Да случиш на тъща – звучи почти толкова важно, колкото и да случиш на жена. Но ако майка й е с лош характер, склонна към скандали и интриги, прекалено властна и винаги недоволна – тежко на цялото семейство! Заради такива тъщи са се разпадали не едно и две семейства. Какво да направим, че да угодим на тъщата и да я спечелим за цял живот? Спазвайте следните правила и домът ви ще е мирен и тих.

Демонстрирайте уважение към нейното мнение
Тъщата трябва да се чувства уважавана и ценена. Важно е да й покажете, че цените мнението й, дори да не се съобразявате всеки път с него. Благодарете й за съветите и заявявайте колко важни са те за вас. Дори накрая да направите това, което сте си наумили, оставете я с впечатлението, че сте сторили всичко възможно, за да се съобразите с нея.
Докажете й, че обичате и закриляте дъщеря й
Това е най-важното нещо за майката на жената. Трябва да го показвате с думи и действия – непрекъснато и безпрекословно. Подгответе се, че особено в началото на връзката ви тъщата ще следи всяка ваша крачка, за да се увери в това.

Може дори да ви подлага на различни изпитания. Вие трябва да докажете колко много държите на дъщеря й и колко способен сте да й осигурите сигурност и закрила. Когато тъщата се увери в това, ще спечелите доверието и благосклонността й за цял живот.

Помагайте на тъщата
Не забравяйте, че не сте само зет за тъщата – тя гледа на вас почти като на син. А синът трябва да е готов да помага и да върши куп мъжки работи у дома. Затова тя ще се надява – тайничко или явно, да й помагате за разни неща. Особено за тези, за които се изисква мъжка сила.

Не се дърпайте всеки път, когато има работа за вършене. Но пък и не ставайте неин роб. Намерете баланса между двете. Ако не можете винаги да й помогнете, наемете някой, който да го направи вместо вас или я компенсирайте по друг начин – изпратете й скъп подарък, заведете дъщеря й на скъпа почивка, направете малък ремонт в кухнята й.

Спазвайте дистанция
Колкото и добри отношения да имате с тъщата, най-добрият съвет е вие и вашата съпруга да живеете на достатъчно здравословно разстояние от тъщата и изобщо от родителите и на двете страни. Така ще може да се наслаждавате на брака си спокойно, без непрекъснат надзор и без да внимавате за всяка своя крачка.

Купете или наемете отделен апартамент, където да се радвате на семейния живот. Разбира се, колкото и голяма да е дистанцията между вас и тъщата ви, продължавайте да спазвате изброените съвети и не забравяйте, че тя вижда и чува надалече.

Източник: Езине

Още новини
Обичам изневеряващ мъж

Обичам изневеряващ мъж

Обичам изневеряващ мъж и това е голям проблем. Това е моята история – историята на една влюбена жена! Чувствам се глупава, защото продължавам да живея, заслепена от любов, и отказвам да приема очевидното – Илия ми изневерява. Това е истината, казана в едно изречение....

повече информация
Богаташ обиди учителка

Богаташ обиди учителка

Богаташ обиди учителка с въпрос, но си получи заслуженото. Група стари приятели се събраха на вечеря. И един от тях, който е станал главен изпълнителен директор реши да обсъди проблема с образованието. Той започна така „Какво може да научи едно дете от някой, който е...

повече информация
Вирусите умират с тези храни

Вирусите умират с тези храни

Вирусите умират, когато употребявате дадени храни. Според СЗО над 23 милиона души се разболяват всяка година само като ядат заразена храна. И според друг доклад, има толкова много различни вируси, колкото са звездите на небето. За да не се разболеят телата ни,...

повече информация
Безпорядък у дома

Безпорядък у дома

Безпорядък у дома е нещо често срещано в днешно време. Оправдания, че времето не стига обаче не са релевантни. Макар че от хаоса се раждат цели Вселени, когато е прекален и дълготраен, той съвсем не е полезно явление. И колкото и странно да ви се струва, разхвърляното...

повече информация
Advertisements
От какво плачат зодиите

От какво плачат зодиите

От какво плачат зодиите? Всяка една зодия има свое слабо място. Всеки един от нас се разстройва от нещо, което би било непонятно за някои от представителите на другите зодии. Има някои определени проблеми, които могат да ни извадят от равновесие. И дори да ни...

повече информация
Дженифър от филма Флашданс

Дженифър от филма Флашданс

Дженифър от филма Флашданс не се забравя лесно. Трудна задача е да се намери някой, който да не е гледал повече от веднъж лентата, превърнала се в един от емблемите на 80-те, а именно „Флашданс“. Още с премиерата си, той стана абсолютен хит, а с течение на времето се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.