Доволна тъща и весела къща
Дата на публикуване: 31.05.2020
доволна тъща

Доволна тъща и весела къща

Доволна тъща е нещо, което се случва все по-рядко. Тъщата е обект на подигравки, вицове, насмешки, но едновременно с това и на респект и уважение. Истината е, че майката на жената е особено важна персона за живота на младото семейство и от нейното благоразположение и характер зависи щастието на всички у дома.
Да случиш на тъща – звучи почти толкова важно, колкото и да случиш на жена. Но ако майка й е с лош характер, склонна към скандали и интриги, прекалено властна и винаги недоволна – тежко на цялото семейство! Заради такива тъщи са се разпадали не едно и две семейства. Какво да направим, че да угодим на тъщата и да я спечелим за цял живот? Спазвайте следните правила и домът ви ще е мирен и тих.

Демонстрирайте уважение към нейното мнение
Тъщата трябва да се чувства уважавана и ценена. Важно е да й покажете, че цените мнението й, дори да не се съобразявате всеки път с него. Благодарете й за съветите и заявявайте колко важни са те за вас. Дори накрая да направите това, което сте си наумили, оставете я с впечатлението, че сте сторили всичко възможно, за да се съобразите с нея.
Докажете й, че обичате и закриляте дъщеря й
Това е най-важното нещо за майката на жената. Трябва да го показвате с думи и действия – непрекъснато и безпрекословно. Подгответе се, че особено в началото на връзката ви тъщата ще следи всяка ваша крачка, за да се увери в това.

Може дори да ви подлага на различни изпитания. Вие трябва да докажете колко много държите на дъщеря й и колко способен сте да й осигурите сигурност и закрила. Когато тъщата се увери в това, ще спечелите доверието и благосклонността й за цял живот.

Помагайте на тъщата
Не забравяйте, че не сте само зет за тъщата – тя гледа на вас почти като на син. А синът трябва да е готов да помага и да върши куп мъжки работи у дома. Затова тя ще се надява – тайничко или явно, да й помагате за разни неща. Особено за тези, за които се изисква мъжка сила.

Не се дърпайте всеки път, когато има работа за вършене. Но пък и не ставайте неин роб. Намерете баланса между двете. Ако не можете винаги да й помогнете, наемете някой, който да го направи вместо вас или я компенсирайте по друг начин – изпратете й скъп подарък, заведете дъщеря й на скъпа почивка, направете малък ремонт в кухнята й.

Спазвайте дистанция
Колкото и добри отношения да имате с тъщата, най-добрият съвет е вие и вашата съпруга да живеете на достатъчно здравословно разстояние от тъщата и изобщо от родителите и на двете страни. Така ще може да се наслаждавате на брака си спокойно, без непрекъснат надзор и без да внимавате за всяка своя крачка.

Купете или наемете отделен апартамент, където да се радвате на семейния живот. Разбира се, колкото и голяма да е дистанцията между вас и тъщата ви, продължавайте да спазвате изброените съвети и не забравяйте, че тя вижда и чува надалече.

Източник: Езине

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021 ви вещае период, през който ще настъпят промени при някои зодии. Не прибързвайте с взимането на решения. Започваме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп октомври 2021 за Овните октомври ще бъде месец на любовта. Звездите ще ви...

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да намерите начин да бъдете себе си. Отпуснете се и така ще действате по-уверено. За повечето зодии денят ще е спокоен, а за някои дори и скучен и монотонен. Намерете време да се видите с някой стар...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.