Доволна тъща и весела къща
Дата на публикуване: 31.05.2020
доволна тъща

Доволна тъща и весела къща

Доволна тъща е нещо, което се случва все по-рядко. Тъщата е обект на подигравки, вицове, насмешки, но едновременно с това и на респект и уважение. Истината е, че майката на жената е особено важна персона за живота на младото семейство и от нейното благоразположение и характер зависи щастието на всички у дома.
Да случиш на тъща – звучи почти толкова важно, колкото и да случиш на жена. Но ако майка й е с лош характер, склонна към скандали и интриги, прекалено властна и винаги недоволна – тежко на цялото семейство! Заради такива тъщи са се разпадали не едно и две семейства. Какво да направим, че да угодим на тъщата и да я спечелим за цял живот? Спазвайте следните правила и домът ви ще е мирен и тих.

Демонстрирайте уважение към нейното мнение
Тъщата трябва да се чувства уважавана и ценена. Важно е да й покажете, че цените мнението й, дори да не се съобразявате всеки път с него. Благодарете й за съветите и заявявайте колко важни са те за вас. Дори накрая да направите това, което сте си наумили, оставете я с впечатлението, че сте сторили всичко възможно, за да се съобразите с нея.
Докажете й, че обичате и закриляте дъщеря й
Това е най-важното нещо за майката на жената. Трябва да го показвате с думи и действия – непрекъснато и безпрекословно. Подгответе се, че особено в началото на връзката ви тъщата ще следи всяка ваша крачка, за да се увери в това.

Може дори да ви подлага на различни изпитания. Вие трябва да докажете колко много държите на дъщеря й и колко способен сте да й осигурите сигурност и закрила. Когато тъщата се увери в това, ще спечелите доверието и благосклонността й за цял живот.

Помагайте на тъщата
Не забравяйте, че не сте само зет за тъщата – тя гледа на вас почти като на син. А синът трябва да е готов да помага и да върши куп мъжки работи у дома. Затова тя ще се надява – тайничко или явно, да й помагате за разни неща. Особено за тези, за които се изисква мъжка сила.

Не се дърпайте всеки път, когато има работа за вършене. Но пък и не ставайте неин роб. Намерете баланса между двете. Ако не можете винаги да й помогнете, наемете някой, който да го направи вместо вас или я компенсирайте по друг начин – изпратете й скъп подарък, заведете дъщеря й на скъпа почивка, направете малък ремонт в кухнята й.

Спазвайте дистанция
Колкото и добри отношения да имате с тъщата, най-добрият съвет е вие и вашата съпруга да живеете на достатъчно здравословно разстояние от тъщата и изобщо от родителите и на двете страни. Така ще може да се наслаждавате на брака си спокойно, без непрекъснат надзор и без да внимавате за всяка своя крачка.

Купете или наемете отделен апартамент, където да се радвате на семейния живот. Разбира се, колкото и голяма да е дистанцията между вас и тъщата ви, продължавайте да спазвате изброените съвети и не забравяйте, че тя вижда и чува надалече.

Източник: Езине

Още новини
Празни селски обзаведени къщи

Празни селски обзаведени къщи

Празни селски къщи има в доста краища на България. Те са здрави и обзаведени, намират се в живописни малки селца и са обявени за безплатно отдаване срещу стопанисване и поддръжка. Все повече местни прегръщат идеята на Фейсбук групата „Имот под наем без наем“ да...

повече информация
Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година

Годишен хороскоп 2022 година предвещава динамична 2022 година за всички зодии. Пазете здравето си и дръжте на старите приятели. Започваме от зодия Овен. Овенът е един от огнените знаци, които се характеризират с проницателност и решителност. През 2022 г. това...

повече информация
Дневен хороскоп 28 януари 2022

Дневен хороскоп 28 януари 2022

Дневен хороскоп 28 януари 2022 предвещава ден, в който трябва да бъдете по-отговорни към себе си. Днес повечето от Вас се радват на отлично настроение. Започваме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 28 януари 2022 петък ще е благоприятен ден за Овните, но за...

повече информация
Дневен хороскоп 27 януари 2022

Дневен хороскоп 27 януари 2022

Дневен хороскоп 27 януари 2022 ви вещае ден, в който трябва да се мобилизирате и да бъдете по-активни. Свършете до обяд важните неща и намерете време да се разтоварите с нещо приятно, което обичате. Грижете се по-добре за здравето си, обуздайте нетърпеливостта си и...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 26 януари 2022

Дневен хороскоп 26 януари 2022

Дневен хороскоп 26 януари 2022 ви вещае ден, в който е добре да намерите време за себе си. Отпуснете се и свалете напрежението, което тегне върху вас. Днес е важно да работите в синхрон с другите, иначе нищо няма да се получи както трябва. Започваме със зодия Овен....

повече информация
Седмичен хороскоп 31.01-6.02.2022

Седмичен хороскоп 31.01-6.02.2022

Седмичен хороскоп 31.01-6.02.2022 ви вещае активен период, в който натовареността ще е повишена. Сезонът на отпуските приключва и върху вас ще се струпат доста задължения. Приемете това с усмивка и гледайте напред. Започваме със зодия Овен. Според нашия седмичен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.