Драскотините по мебелите изчезват
Дата на публикуване: 20.11.2019
драскотините

Драскотините по мебелите изчезват

Драскотините по мебелите не са никак приятни. Но има трик, с който драскотините по мебелите изчезват за нула време!
Почистването на дома ще бъде по-лесно, ако използвате някои трикове. Един от тях е метод, измислен от брат ми. Той измисли как да премахне драскотините по мебелите. Споделям този трик с вас.
Вкусно и практично
Днес много домакини се опитват да намерят алтернатива на химикалите за почистване и предпочитат естествени, екологично чисти продукти.
Брат ми ми показа как мога да използвам такъв здравословен продукт като ореха. Освен прекрасния вкус и множеството ползи за тялото, неговите свойства помагат за прикриване на дълбоките драскотини.
Забавно и лесно
Ако някога сте белили кората на орех, тогава трябва да помните какво се е случило с кожата на ръцете ви. Тя придобива кафяв оттенък. Със сигурност не такъв е бил планът ви. Но защо да не използвате тази техника за мебелите.

Заради съдържанието на йод, орехът оцветява дървените мебели, запълвайки пукнатините. Как да използвате този трик?
Не очаквайте, че това ще бъде дълъг текст стъпка по стъпка как да използвате ореха. Просто вземете един орех и с него изтъркайте мебелите, които преди това сте почистили от прахта. И вижте сами колко ефективен е този трик.
Други съвети за почистване
Можете да направите следното:

Цветният молив по стените се почиства с парче черен хляб. Фугите на плочките се почистват с оцет. Кората на банана успешно почиства сребро. Дървените мебели се почистват идеално с бирата, която ви е останала. Почистете кафемелачката от миризми като смелите ориз в нея. Пукнатините в порцелана ще бъдат прикрити с топло мляко.

Листата от босилек прогонват насекомите. Петната от домати ще отстраните с лимонов сок. Ще успеете да отстраните дъвката с фъстъчено масло. Етеричните масла имат антисептични съставки. Това ги прави перфектни не само за масажи, а и ги превръща в добри дезинфектанти. Бутилка с пулверизатор се пълни с вода, добавят се няколко капки етерично масло по избор и се разклаща добре. С полученото се напръсква в дома.

Дори привидно вредни за човек продукти могат да са добри за почистване. Като амонякът. В концентрирана си форма той е вреден за кожата и очите, но не и за околната среда. Амонякът е изключително ефективен при почистване на стъкла и огледала. Ползва се, като се смеси с вода в бутилка с пулверизатор.
За почистване на плотове и мивки, както и чугунени тигани, природата ни е дала едрата морска сол. Смесена с малко лимон, тя се поставя върху мека гъба, повърхностите се потъркват, изчаква се малко да престои, след което се изплаква.

Източник: Букварче

Още новини
Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза за тази зодия

Завист и омраза по една единствена зодия. Може би се досетихте, че става дума именно за зодия Скорпион. Ето и причините защо това много одумван астрологичен знак: Скорпионите винаги имат собствено мнение. Това са хора, които не обичат да се съобразяват с никого. Те...

повече информация
Рождените дни и празнуването им

Рождените дни и празнуването им

Рождените дни са важно празненство за всички ни, не само като деца. Въпреки това, някои рождени дни, според общоприетото схващане, са опасни за празнуване. Всички сме чували, че не трябва да празнуваме 40-тата си годишнина, но има още няколко рождени дни, чието...

повече информация
3 храни за дълъг живот

3 храни за дълъг живот

3 храни могат да направят животът ви по-дълъг. През целия си живот дядо ми живееше в селото, гледаше фермата, говедата и зеленчуковата градина. Рядко беше в магазина и често купуваше не храна, а кибритени клечки и домакински съдове. Всички продукти той ядеше само от...

повече информация
Клиентът няма право

Клиентът няма право

Клиентът няма право в някои случаи. Който е учил търговия или пък работи в този сектор добре знае, че клиентът винаги има право. Да, той трябва да получи най-доброто обслужване, но също така би трябвало и да знае на какво има право и на какво не. Обслужващият персонал...

повече информация
Advertisements
Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов

Историкът Стефан Влахо-Мицов с интересни констатации. За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга "Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахо-Мицов. Книгата излиза преди дни на...

повече информация
Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова без работа

Мария Игнатова ще трябва да се изявява в ново поприще. Скоротечно приключва кариерата на Мария Игнатова като водеща на Папараци, пише HotArena. До броени дни блондинката, която година и половина стоя извън телевизионните студиа след свалянето на „Господари на ефира“,...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.