Драскотините по мебелите изчезват
Дата на публикуване: 20.11.2019
драскотините

Драскотините по мебелите изчезват

Драскотините по мебелите не са никак приятни. Но има трик, с който драскотините по мебелите изчезват за нула време!
Почистването на дома ще бъде по-лесно, ако използвате някои трикове. Един от тях е метод, измислен от брат ми. Той измисли как да премахне драскотините по мебелите. Споделям този трик с вас.
Вкусно и практично
Днес много домакини се опитват да намерят алтернатива на химикалите за почистване и предпочитат естествени, екологично чисти продукти.
Брат ми ми показа как мога да използвам такъв здравословен продукт като ореха. Освен прекрасния вкус и множеството ползи за тялото, неговите свойства помагат за прикриване на дълбоките драскотини.
Забавно и лесно
Ако някога сте белили кората на орех, тогава трябва да помните какво се е случило с кожата на ръцете ви. Тя придобива кафяв оттенък. Със сигурност не такъв е бил планът ви. Но защо да не използвате тази техника за мебелите.

Заради съдържанието на йод, орехът оцветява дървените мебели, запълвайки пукнатините. Как да използвате този трик?
Не очаквайте, че това ще бъде дълъг текст стъпка по стъпка как да използвате ореха. Просто вземете един орех и с него изтъркайте мебелите, които преди това сте почистили от прахта. И вижте сами колко ефективен е този трик.
Други съвети за почистване
Можете да направите следното:

Цветният молив по стените се почиства с парче черен хляб. Фугите на плочките се почистват с оцет. Кората на банана успешно почиства сребро. Дървените мебели се почистват идеално с бирата, която ви е останала. Почистете кафемелачката от миризми като смелите ориз в нея. Пукнатините в порцелана ще бъдат прикрити с топло мляко.

Листата от босилек прогонват насекомите. Петната от домати ще отстраните с лимонов сок. Ще успеете да отстраните дъвката с фъстъчено масло. Етеричните масла имат антисептични съставки. Това ги прави перфектни не само за масажи, а и ги превръща в добри дезинфектанти. Бутилка с пулверизатор се пълни с вода, добавят се няколко капки етерично масло по избор и се разклаща добре. С полученото се напръсква в дома.

Дори привидно вредни за човек продукти могат да са добри за почистване. Като амонякът. В концентрирана си форма той е вреден за кожата и очите, но не и за околната среда. Амонякът е изключително ефективен при почистване на стъкла и огледала. Ползва се, като се смеси с вода в бутилка с пулверизатор.
За почистване на плотове и мивки, както и чугунени тигани, природата ни е дала едрата морска сол. Смесена с малко лимон, тя се поставя върху мека гъба, повърхностите се потъркват, изчаква се малко да престои, след което се изплаква.

Източник: Букварче

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.