Думите, които носят неприятности
Дата на публикуване: 29.05.2020
думите

Думите, които носят неприятности

Думите могат да ни донесат отрицателни емоции. Има думи, които използваме в речта си всеки ден, които ни привличат много неприятности и нещастия, сякаш сами си го пожелаваме, защо го правим, като изобщо не го искаме, това е парадоксът.
Думите имат много силна енергия, една дума може да убие човек морално и да го направи нещастен за цял живот. Думите много лесно могат да ни донесат много добро, както и много лошо.
1.Много често казваме „няма пари“
Парите са много чувствителни към такова изказване и ако човек често го използва в речта си, тогава парите няма да отидат при такъв човек.
Имам леля, която през целия си живот непрекъснато при всяка възможност в разговора казва, вие имате пари, а аз нямам много пари и не мога да си го позволя.

И знаете ли, че най-интересното нещо, колкото и да се опитваше да спечели много пари, тя не успя, имаше моменти, когато работеше на три места и нямаше пари по една или друга причина.
2. Случи ми се неприятност
Думата “неприятност” носи много отрицателен енергиен заряд и произнасяйки я на глас, ние сами привличаме все повече и повече неприятности.
Ако вече се намирате в трудна ситуация, която изисква решение, наречете я задача и започнете, както в училище, постепенно, стъпка по стъпка, да я решавате и ще видите как всичко отива към по-добро.

3. Няма да успея
Самовнушението е толкова силно, че човек е толкова несигурен в своите способности, че дори не се опитва да направи нещо, за да постигне по някакъв начин това, което иска.

Просто когато казваме, че няма да успеем, ние даваме обещание на живота, че всъщност не се нуждаем от това и дори когато започнем да правим нещо, Животът, Бог, Вселената разбират, че човек не е сигурен дали наистина има нужда от това и не позволяват да постигне тази цел.

4. Е, сега със сигурност ще се разболея
Намокрих краката си, замръзнах на улицата и така нататък, всеки път, когато нещо подобно се случи по някаква причина, вместо това кажете, че, ще се приберете вкъщи, ще пиете чай и всичко ще бъде наред с вас.

Започваме да си мислим колко тежко ще ни бъде, когато температурата ни се повиши и за колко време ще бъдете болни и измъчвани, никога не казвайте, че може да се разболеете скоро, не викайте болестта в живота си.

Аз често се разболявах, но за да не тичам всеки път до различни аптеки в търсене на необходимите лекарства, реших да ги купя предварително.

Така че, вече не правя това, защото само след няколко дни се разболявах изневиделица.

5. Непрекъснато ме предават, мамят, никога не ми връщат дълговете, обиждат ме, унижават ме и т.н.
Когато произнасяте думи, които показват, че сте жертва на други хора, рисувате надпис „Аз съм жертва“ на челото си.

Никога не казвайте такива думи за себе си, хората чуват това и започват да мислят, че ако другите могат да ви направят това, тогава и те могат.

Може би сред вашите познати има и хора, които някой постоянно мами и унижава, признайте си честно, че не изпитвате уважение и гордост, че ги познавате.

Вътрешното състояние на човек, който е обиден и сломен от несправедливостта на другите към него, е блокирал силните енергийни потоци на жизнената сила и всичко, което му остава, е просто да се опита да оцелее в блатото, в което се е вкарал.

За да не си навличате неприятности и беди, избягвайте да изричате тези негативни думи!

Източник: Фън

Още новини
Честните зодии

Честните зодии

Честните зодии са 5. Лъжата е грях, който е присъщ на всеки от нас. Понякога е по-лесно да излъжеш, отколкото да кажеш истината. Малцина могат да се похвалят, че никога през живота си не са лъгали. Има обаче зодии, които са си спечелили репутация на искрени. Кой е...

повече информация
Проф. Мермерски със съвети

Проф. Мермерски със съвети

Професор Мермерски със съвети в жегата. Топлото време е изключително опасно за хората в по-напреднала възраст и всяка година води до бум на инфаркти и инсулти. Високите температури оказват влияние най-вече на онези, които имат проблеми със сърцето и кръвното налягане,...

повече информация
3 съвета за успех

3 съвета за успех

3 съвета за успех от най-богатат жена. Със състояние от 7,4 млрд. долара, 48-годишната Чжоу Цюнфей - основател и главен изпълнителен директор на Lens Technology, отново бе обявена за най-богатата жена в света, съобщи CNBC. Цюнфей е имала тежко детство, в което губи...

повече информация
Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна...

повече информация
Advertisements
Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище

Най-голямото златно съкровище от монети в България е намерено в римския град Абритус край Разград. Имането от чисто злато тежало 4 килограма и съдържа 835 монети от 5-и век, които били отсечени в монетарниците на Константинопол, Равена, Антиохия и Тесалоники, пише...

повече информация
Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария

Рачков за раздялата с Мария. От раздялата на Димитър Рачков и Мария Игнатова измина доста време, но комикът още таи горчивина от връзката им. Макар и двамата да имат вече нови половинки, при всеки удобен случай бургазлията „хапе“ доскорошната водеща на „Папараци“, с...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.