Джеки Чан и неговата харизма
Дата на публикуване: 27.12.2020
Джеки Чан

Джеки Чан – неща, които не знаете за него. Едва ли е възможно да се намери такъв актьор, който е известен на целия свят и еднакво обичан от Изтока и Запада. Той е харесван заради оптимизма, харизмата, която излъчва и невероятното безстрашие. В края на краищата Джаки Чан неизменно изпълнява всички най-трудни сцени и каскади на снимачната площадка сам. Но какво още не знаем за този прекрасен актьор?
Прочети най-интересните факти от живота на Джаки Чан, които събрахме. Освен, че е роден на 7 април, което го прави виден представител на зодия Овен, около актьорът има още много любопитни факти.
1. Роден в шпионско семейство. Баща му е бил таен агент на китайската разузнавателна служба. Джаки е бил само на 7, когато родителите му бягат в Австралия, изпращайки него в специализиран интернат в Хонгонг.

2. Тренирал е бойни изкуства в театралната академия – когато постъпва в интерната, той почти веднага започва да учи бойни изкуства.
3. Участва във филми заедно с Брус Лий. Още докато е ученик, се снима във филми.
4. Джаки Чан става доктор, въпреки минималното формално образование, което получава, той е почетен доктор на социалните науки в Хонгонския бапсистски университет. Също така е почитен сътрудник на Хонконгската академия за сценични изкуства.
5. Подложил се е на пластична хирургия. През далечната 1976 година той се подлага на пластична операция, за да прекрои клепачите си, искал е те да му предават „по-западен“ вид.
6. Всички застрахователни компании в света са поставили актьора в черния си списък. За своята 54 годишна актьорска кариера, Джаки Чан получава повече от три хиляди наранявания. Опасявайки се от фалит, застрахователните компании не рискуват да предоставят услугите си на актьор, който толкова често бива наранен.

7. Скача от небостъргач. Джеки никога не е използвай дубльор. Една от най-опасните каскади, които актьорът някога е изпълнявал, е скок от покрина на многоетажен мол.
8. Страхува се от инжекции. В реалния живот актьорът има фобии, една от тях е поставянето на инжекции.

9. Отказва да играе злодеи. В Холивуд актьорът често е молен да играе негативни герои. Той винаги отказва, защото се страхува да не се превърне в стереотипен азиатски злодей. Поради тази причина не участва в четвъртата част на „Смъртоносно оръжие“.

10. Получава Оскар през 2017 година за приноса си в киното.

11. Пее добре, още от ранно детство обича музиката. В училище посещавал вокални курсове, от 80-те години започва да записва свои песни и да изнася концерти. Част от композициите, които прави, са се превърнали в саунтраци към филмите му.

12. Изпълнява песен на Олимпийските игри през 2008 година, които са проведени в Китай.

13. Знае седем езика. Въпреки че граматиката му е лоша, може да говори на седем езика, но дори на родния си китайски пише с грешки.

14. Изповядва будизъм, това е споделил самият той в едно от многобройните си интервюта.

15. Голям фен е на автомобилния спорт. Джаки Чан притежава и няколко много рядки спортни коли в гаража си.

16. Запален футболен фен, подкрепя националния отбор по футбол на Хонконг, националния отбор на Англия и Манчестър Сити

17. Благодетел и филантроп. Основава благотворителна фондация през 1988 година, за да предлага стипендии и проактивна помощ на младежите в Хонгонг. Също така помага на пострадали от природни бедствия и болни хора.

Източник: Истински истории

Още новини
Българската цивилизация

Българската цивилизация

Българската цивилизация е по-древна от египетската. Учени се обединяват около тезата, че има много признаци, че по българските земи е съществувала цивилизация, която е била в пълен разцвет още преди времето на Древен Египет. В галерия Credo Bonum беше представен...

повече информация
Германия спира АстраЗенека

Германия спира АстраЗенека

Германия спира ваксината АстраЗенека. При хората на възраст под 60 години, на които е дадена първа доза ваксина срещу коронавирус на АстраЗенека в Германия, ще получат различна ваксина като втора доза, решиха федералният и регионалните здравни министри, цитирани от...

повече информация
Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна

Жан Виденов изчезна! Вдън земя е потънал бившият премиер Жан Виденов, споделят негови приятели. Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден през миналата седмица, когато навърши 62 години. „От месеци насам е изключен или дава...

повече информация
Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии

Най-ревливите зодии са точно 4 на брой. Според астрологията има четири зодии, които са силно чувствителни и докачливи. Те лесно се нараняват от другите и сълзите бързо потичат от очите им. Но тези зодиакални знаци не позволяват на другите да знаят за техните чувства,...

повече информация
Advertisements
Страх ме е от брака

Страх ме е от брака

Страх ме е от брака и това е моят голям проблем. Така започва моята история. От 3 години имам чудесна връзка с едно момче, което е с 12 години по-възрастно от мен. Аз съм студентка тук. Той, обаче, преди 7 месеца реши, че няма работа за него в България и замина да си...

повече информация
3 години се развеждах

3 години се развеждах

3 години продължи моята мъка. Пиша на всики вас с огромна болка в душата, надявайки се ми олекне и да събера малко себе си. Накратко: на 34 години съм, разведена, с дете на 11 години. Разведена съм официално от 4 години, но повече от 3 години се развеждах: бившият не...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.