Джеки Чан и неговата харизма
Дата на публикуване: 27.12.2020
Джеки Чан

Джеки Чан – неща, които не знаете за него. Едва ли е възможно да се намери такъв актьор, който е известен на целия свят и еднакво обичан от Изтока и Запада. Той е харесван заради оптимизма, харизмата, която излъчва и невероятното безстрашие. В края на краищата Джаки Чан неизменно изпълнява всички най-трудни сцени и каскади на снимачната площадка сам. Но какво още не знаем за този прекрасен актьор?
Прочети най-интересните факти от живота на Джаки Чан, които събрахме. Освен, че е роден на 7 април, което го прави виден представител на зодия Овен, около актьорът има още много любопитни факти.
1. Роден в шпионско семейство. Баща му е бил таен агент на китайската разузнавателна служба. Джаки е бил само на 7, когато родителите му бягат в Австралия, изпращайки него в специализиран интернат в Хонгонг.

2. Тренирал е бойни изкуства в театралната академия – когато постъпва в интерната, той почти веднага започва да учи бойни изкуства.
3. Участва във филми заедно с Брус Лий. Още докато е ученик, се снима във филми.
4. Джаки Чан става доктор, въпреки минималното формално образование, което получава, той е почетен доктор на социалните науки в Хонгонския бапсистски университет. Също така е почитен сътрудник на Хонконгската академия за сценични изкуства.
5. Подложил се е на пластична хирургия. През далечната 1976 година той се подлага на пластична операция, за да прекрои клепачите си, искал е те да му предават „по-западен“ вид.
6. Всички застрахователни компании в света са поставили актьора в черния си списък. За своята 54 годишна актьорска кариера, Джаки Чан получава повече от три хиляди наранявания. Опасявайки се от фалит, застрахователните компании не рискуват да предоставят услугите си на актьор, който толкова често бива наранен.

7. Скача от небостъргач. Джеки никога не е използвай дубльор. Една от най-опасните каскади, които актьорът някога е изпълнявал, е скок от покрина на многоетажен мол.
8. Страхува се от инжекции. В реалния живот актьорът има фобии, една от тях е поставянето на инжекции.

9. Отказва да играе злодеи. В Холивуд актьорът често е молен да играе негативни герои. Той винаги отказва, защото се страхува да не се превърне в стереотипен азиатски злодей. Поради тази причина не участва в четвъртата част на „Смъртоносно оръжие“.

10. Получава Оскар през 2017 година за приноса си в киното.

11. Пее добре, още от ранно детство обича музиката. В училище посещавал вокални курсове, от 80-те години започва да записва свои песни и да изнася концерти. Част от композициите, които прави, са се превърнали в саунтраци към филмите му.

12. Изпълнява песен на Олимпийските игри през 2008 година, които са проведени в Китай.

13. Знае седем езика. Въпреки че граматиката му е лоша, може да говори на седем езика, но дори на родния си китайски пише с грешки.

14. Изповядва будизъм, това е споделил самият той в едно от многобройните си интервюта.

15. Голям фен е на автомобилния спорт. Джаки Чан притежава и няколко много рядки спортни коли в гаража си.

16. Запален футболен фен, подкрепя националния отбор по футбол на Хонконг, националния отбор на Англия и Манчестър Сити

17. Благодетел и филантроп. Основава благотворителна фондация през 1988 година, за да предлага стипендии и проактивна помощ на младежите в Хонгонг. Също така помага на пострадали от природни бедствия и болни хора.

Източник: Истински истории

Още новини
Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ви дава любов

Силен мъж ще ви даде това, от което имате нужда. Всеки човек притежава качества и недостатъци, никой не е перфектен и смисълът на любовта е да откриете този, който ви приема с всичките ви трески за дялане, както и вие него. Когато той вижда вашите положителни черти и...

повече информация
6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката

6 цвята, които издават провинциалистката. Няма жена, която да не иска да изглежда добре. Най-често нежният пол залага на стилни дрехи, за да има безупречна визия. Понякога обаче в стремежа си да изглеждат добре облечени жените допускат много сериозни модни грешки,...

повече информация
10 сънища за успех

10 сънища за успех

10 сънища вещаят успех и щастие в близко бъдеще. От древни времена хората отдавали специално значение на сънищата . Както показват наблюденията, има няколко вида сънища , които ясно вещаят нещо хубаво, което ще ни се случи, както и такива, които са предвестник на беди...

повече информация
Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден

Витамин D може да е вреден в някои случаи. Не е тайна, че на всеки шест месеца тялото ни се възстановява. Това зависи от много фактори, но продължителността на деня играе ключова роля. Под въздействието на слънчевата светлина витамин D се произвежда активно в тялото...

повече информация
Advertisements
Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира

Радина Червенова се пенсионира. В редиците на пенсионерите вече е обичаната говорителка на БНТ Радина Червенова. През февруари тя става на 63 години и вече навършва необходимата възраст за пенсия. Радина подала документи и изчаквала да разбере какъв ще е размерът на...

повече информация
Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син

Любимата на покойния ни син върна щастието ни ни даде криле. Така започва нашият покъртителен разказ. Да загубиш дете е една от най-жестоките трагедии, които могат да застигнат някой родител. Опустошението е пълно, мъката безкрайна, а пътят обратно към нормалния живот...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.