Джеки Чан и неговата харизма
Дата на публикуване: 27.12.2020
Джеки Чан

Джеки Чан – неща, които не знаете за него. Едва ли е възможно да се намери такъв актьор, който е известен на целия свят и еднакво обичан от Изтока и Запада. Той е харесван заради оптимизма, харизмата, която излъчва и невероятното безстрашие. В края на краищата Джаки Чан неизменно изпълнява всички най-трудни сцени и каскади на снимачната площадка сам. Но какво още не знаем за този прекрасен актьор?
Прочети най-интересните факти от живота на Джаки Чан, които събрахме. Освен, че е роден на 7 април, което го прави виден представител на зодия Овен, около актьорът има още много любопитни факти.
1. Роден в шпионско семейство. Баща му е бил таен агент на китайската разузнавателна служба. Джаки е бил само на 7, когато родителите му бягат в Австралия, изпращайки него в специализиран интернат в Хонгонг.

2. Тренирал е бойни изкуства в театралната академия – когато постъпва в интерната, той почти веднага започва да учи бойни изкуства.
3. Участва във филми заедно с Брус Лий. Още докато е ученик, се снима във филми.
4. Джаки Чан става доктор, въпреки минималното формално образование, което получава, той е почетен доктор на социалните науки в Хонгонския бапсистски университет. Също така е почитен сътрудник на Хонконгската академия за сценични изкуства.
5. Подложил се е на пластична хирургия. През далечната 1976 година той се подлага на пластична операция, за да прекрои клепачите си, искал е те да му предават „по-западен“ вид.
6. Всички застрахователни компании в света са поставили актьора в черния си списък. За своята 54 годишна актьорска кариера, Джаки Чан получава повече от три хиляди наранявания. Опасявайки се от фалит, застрахователните компании не рискуват да предоставят услугите си на актьор, който толкова често бива наранен.

7. Скача от небостъргач. Джеки никога не е използвай дубльор. Една от най-опасните каскади, които актьорът някога е изпълнявал, е скок от покрина на многоетажен мол.
8. Страхува се от инжекции. В реалния живот актьорът има фобии, една от тях е поставянето на инжекции.

9. Отказва да играе злодеи. В Холивуд актьорът често е молен да играе негативни герои. Той винаги отказва, защото се страхува да не се превърне в стереотипен азиатски злодей. Поради тази причина не участва в четвъртата част на „Смъртоносно оръжие“.

10. Получава Оскар през 2017 година за приноса си в киното.

11. Пее добре, още от ранно детство обича музиката. В училище посещавал вокални курсове, от 80-те години започва да записва свои песни и да изнася концерти. Част от композициите, които прави, са се превърнали в саунтраци към филмите му.

12. Изпълнява песен на Олимпийските игри през 2008 година, които са проведени в Китай.

13. Знае седем езика. Въпреки че граматиката му е лоша, може да говори на седем езика, но дори на родния си китайски пише с грешки.

14. Изповядва будизъм, това е споделил самият той в едно от многобройните си интервюта.

15. Голям фен е на автомобилния спорт. Джаки Чан притежава и няколко много рядки спортни коли в гаража си.

16. Запален футболен фен, подкрепя националния отбор по футбол на Хонконг, националния отбор на Англия и Манчестър Сити

17. Благодетел и филантроп. Основава благотворителна фондация през 1988 година, за да предлага стипендии и проактивна помощ на младежите в Хонгонг. Също така помага на пострадали от природни бедствия и болни хора.

Източник: Истински истории

Още новини
Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана

Лили Иванова критикувана след концерта си в Пловдив. Певицата ни планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда явно...

повече информация
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021

Месечен хороскоп октомври 2021 ви вещае период, през който ще настъпят промени при някои зодии. Не прибързвайте с взимането на решения. Започваме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп октомври 2021 за Овните октомври ще бъде месец на любовта. Звездите ще ви...

повече информация
Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021

Дневен хороскоп 28 септември 2021 предвещава ден, в който е доре да се вглеждате повече в детайлите, за да не пропуснете нещо важно. Гледайте ведро към нещата от живота, предстоят Ви още толкова задачи, които не бихте могли да свършите, ако се хабите за всяка...

повече информация
Advertisements
Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021

Дневен хороскоп 25 септември 2021 ви вещае ден, в който е добре да намерите време да се разведрите и да се отпуснете. Бъдете по-внимателни в действията си и не се предоверявайте на никого. Стартираме със зодия Овен. Според нашия дневен хороскоп 25 септември 2021 в...

повече информация
Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021

Дневен хороскоп 29 септември 2021 ви вещае ден, в който трябва да намерите начин да бъдете себе си. Отпуснете се и така ще действате по-уверено. За повечето зодии денят ще е спокоен, а за някои дори и скучен и монотонен. Намерете време да се видите с някой стар...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.