Фикус и аспирин борят дископатия
Дата на публикуване: 16.06.2020
фикус и аспирин

Фикус и аспирин борят дископатия

Фикус и аспирин помагат на болки в кръста и гърба. В последните години все повече хора се оплакват от болки в кръста и гърба, като при прегледите от специалисти се установява, че страдат от дискови болести, както е общото наименование на познатите дископатия и дискова херния или още както са известни с добилите гражданственост стари народни техни названия лумбаго и ишиас. Тези дегенеративни заболявания, които засягат междупрешленните дискове, често довеждат до болезнени възпаления на гръбначно-мозъчните нерви, които в немалко случаи приковават болните към леглото. Специалистите твърдят, че това са най-масовите заболявания на опорно-двигателния апарат и респективно на периферната нервна система. Тяхното лечение от официалната медицина се провежда консервативно – с препоръчване на покой, изписване на аналгетици, прилагане на физиотерапия и пр., като в по-тежките случаи се прибягва и до хирургична интервенция.

За съжаление медикаментите, които се използват при дископатии, проявяват множество странични ефекти и водят до увреждане на стомашната лигавица. А и оперативното лечение е доста рисковано и в някои случаи може да доведе до трайна инвалидизация на пациента.
Добрата новина е, че народната медицина предлага доста природни средства за справяне с този проблем и облекчаване на състоянието на болния. За един такъв лек разказва Мариана Живкова, която е успяла да се излекува с него още преди близо 30 години, като оттогава до днес няма повече оплаквания.
За целта се приготвя настойка от 100 г чист медицински спирт, 2 листа фикус и 20 аспирина. Взима се един буркан с вместимост 400-500 мл и на дъното му се поставят ситно нарязаните по-стари и добре развити листа от фикуса.

Те се наръсват със счуканите на прах таблетки аспирин. Той трябва да е без добавки на други съставки към него – на практика да е чиста салицилова киселина. Накрая се излива спиртът и съдът се оставя да престои 48 часа, като често се разклаща, за да може добре да се извлече хлорофила от листата на фикуса.

Вечер, след като човек реши да си легне и тялото му вече ще е в покой, се взима парче марля с размер колкото е болното място, и се накисва в приготвената настойка. Изстисква се леко и добре навлажнена се поставя върху участъка, където човек чувства болка. Върху нея се поставя вълнен плат, а после се слага и вестник, като най-отгоре мястото се превързва, така че компресът да не се размества.

Когато се стане на сутринта, марлята се маха, но вълненото парче се оставя да стои през деня.

Тези процедури се правят, докато течността свърши. Ако се получи зачервяване на кожата под компреса в случаите на непоносимост към салициловата киселина от аспирина, мястото предварително трябва да се намаже с мазнина – олио, зехтин или чиста свинска мас без добавена в нея сол.
Мариана Живкова обръща внимание, че този начин на лечение може да се прилага и при различни ставни заболявания на лакътя или коляното, при които също дава добър ефект.
В случай на нужда курсът на терапията се повтаря. Лично тя я прилагала 2-3 пъти, след което вече тридесетина години не й се е наложило да прибягва до нея, тъй като дископатията й повече не е напомнила за себе си.

Източник: Десант

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.