Характер на учителите
Дата на публикуване: 15.09.2020
характер на учителите

Характер на учителите в училище съобразно зодиакалният им знак. Ето няколко неща, които може би ще ви помогнат да се разбирате с учителите си по-добре или поне да знаете какво да очаквате, щом влезете в класната стая.
Какви са учителите според техните зодии:
Овен – обикновено практикуват професията за кратко, тъй като нямат нервите и търпението да издържат повече време. В главата им се въртят твърде много идеи, чиято реализация изисква свободно време и пренасочване на вниманието им в друга посока. Обича състезанията и би могъл да организира такива с цел усвояване на материала по-бързо и по-интересно преподаване на уроците.
Телец – огромното му търпение има своите граници. Може да изтърпи доста от абсурдните идеи, които се въртят в главите на учениците му, но щом чашата прелее веднъж, виновниците ще си понесат последствията. Придържа се стриктно към уроците си, не прави компромиси, държи на дисциплината. Обича обоснованите отговори и подробните есета. При него няма шанс да се отървете от домашните.

Близнаци – часовете с него минават неусетно, тъй като има огромно чувство за хумор и знае как да предаде урока си по забавен и интересен начин за учениците. Понякога се отплесва и започва да говори за странични неща, да разказва истории. Не харесва преписването, по-вероятно е той сам да ви помогне, ако се затрудните, отколкото да бъде милостив, ако ви хване на гледат в тетрадката на съседа.
Рак – емоционален е, трябва да внимавате да не го обидите. Добър и сърцат човек, който би ви помогнал да разберете уроците, както и за всичко останало, от което имате нужда, стига да е по силите му. Държи учениците му да влизат в часовете с нетърпение, затова се стреми да прави времето, прекарано с него интересно и забавно.

Лъв – ако вие сте послушни, той ще бъде добър, ако злоупотребите с търпението му, обаче, ще видите лошата му страна. Може да бъде строг, но иначе е същинска душичка. Иска да бъде харесван от учениците си. Ако внимавате в часовете, слушате и покажете интерес и внимание, със сигурност няма да имате проблем с неговия предмет.

Дева – при учителите Дева всичко трябва да бъде ред и дисциплина. Мразят хаоса, закъсненията и неизпипаните детайли. Планират всичко от началото до края на часа и не понасят, когато нещо не върху така, както са го замислили. Ако се държите добре, ще получите разбирането, което бихте могли да търсите от един учител.

Везни – държат на тишината в часовете си. Често са непредвидими. В един момент може да ви подготвят за контролно, в следващия – да решат да проведат открит урок в парка. Не обичат споровете, не се месят в отношенията между учениците.

Скорпион – всяка респект само докато стои пред вас. Ясно е, че при него няма да има своеволия. Същевременно е любимият учител, защото преподава уроците си по интересен начин, знае как да влезе под кожата на учениците си. Общуването с него по всякакви теми би помогнало на всеки да се изгради като личност.

Стрелец – с него трябва да се приготвите за доста часове, прекарани сред природата. Вероятно ще бъде един от учителите на всички екскурзии. Обожава да пътува и да вижда как учениците му се забавляват, опознавайки нови места. Можете да бъдете сигурни, че винаги ще ви отговори честно на всеки въпрос. Той просто не може другояче.

Козирог – с него не бива да се спори. В неговата представа никой не може да бъде прав, освен самия него. Нищо не може да промени мнението му или да го накара да размисли. Той е от онези препъни камъни – учителите, в чиито часове присъствието е задължително, защото иначе, ще си навлечете проблеми.

Водолей – макар да става дума за училище, той може да си позволи да не спазва правилата. Просто не ги харесва. Може да закъснее, да се обади в последния момент, че няма да дойде или нещо такова. Интересен учител, който става приятел с учениците си и те търсят компанията му дори след часовете.

Риби – не обича хаоса и безредиците в клас. Чувствителен е и към него трябва да се подхожда деликатно. Съпричастни са, биха помогнали с каквото могат, но не искат да бъдат въвличани в спорове и конфликти. Обикновено, Рибите са преподаватели по химия, биология, физика, тъй като се вълнуват от тези науки.

Източник: Езине

Още новини
Илиана Раева отговори на Нешка

Илиана Раева отговори на Нешка

Илиана Раева отговори на Нешка Робева. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на атаката на легендарната треньорка Нешка Робева. Припомняме, че Робева бе афектирана от случилото се с ансамбъла ни след завършилото...

повече информация
Месецът на раждане

Месецът на раждане

Месецът на раждане закрива характерът на човек. Много хора вярват в астрологията и в знаците от зодиака и влиянието им върху характера ни. Повечето учени и психолози са на мнението, че всъщност месецът на раждане е определящ за бъдещето и живота на даден индивид. Факт...

повече информация
Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са от три зодии

Манипулаторите са най-често от три зодии. Това са зодиите, които над всичко поставят интересите си и ако нещо не е свързано с тях, не си мръдват и пръста, не създават приятелства и познанства, изобщо нища, ако няма да имат някаква полза след това. На почетното трето...

повече информация
Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж за Ковид19

Български доктор в Париж с интересна позиция за Ковид19. Д-р Елена Радева работи от 20 години във Франция. Завършила е медицина в България и е работила тук, после е специализирала и в Монпелие. Съпругът ѝ също е лекар във Франция. Написаното от нея разкрива непозната...

повече информация
Advertisements
Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа

Запознахме се в социалната мрежа, но нещата не се развиха по правилният начин. Знаех, че така ще стане някой ден. Беше повече от очевидно. Видях ги на неговия „статус“. Лично той беше качил снимката преди няколко дни. Въпреки че не обичам да го следя в социалните...

повече информация
Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен

Седмокласник спаси възрастен човек. Ученик в седми клас от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч с бързи и адекватни действия е спасил човешки живот, съобщиха от пресцентъра на общината. Според медицинските специалисти реакциите на Николай са помогнали...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.