Идват септемврийските празници
Дата на публикуване: 02.08.2019
Идват септемврийските празници

Идват септемврийските празници

Идват септемврийските празници и бедните българи пак ще тръгнат за Гърция. Постоянно слушаме колко сме зле, как работодателите дават ниски заплати, как държавата не се грижи за нас. Новините всяка вечер започват с негативизъм – катастрофи, убийства, кражби. А като се огледаме около нас по улицата картинката е различна – хубави коли, добре облечени хора, кафенетата и заведенията пълни. Е, това е картинката в големите градове. В Северозапада и по малките населени места е малко по-различно, въпреки, че и там не липсват изключения. В някое запустяло село изведнъж се появява величествен палат.
какъв е изводът тогава? Само се оплакваме? Или пък ни харесва да се оплакваме? А може би и други нации имат сходни проблеми, ние не сме единствените. Но не се замисляме затова. 
Защото винаги българите се чувстваме прецакани от някого. А дали не е така навсякъде по света? Какво стана с оптимизма ни, защо вече не виждаме положителното, а гледаме винаги в паничката на другия? 
А защо ни харесва непрекъснато да плюем по нещо или по някой – било то политик, било бизнесмен или спортист?

Ами явно всичко това е част от нашата природа и по някакъв начин ни доставя удоволствие да го правим. Може би сме мазохисти до известна степен.
Не знам, но когато започне да се говори за лято и за морски почивки, винаги ми става едно такова особено забавно. 
Последната мода е как всичко живо ходи в Гърция, защото на нашето Бетономорие или застроено Черно море, или нашия гьол видиш ли изведнъж станало нетърпимо. 
Добре, да кажем, че има застрояване на известна част от плажовете ни и наистина е гадно. Ама това са 15-20% от цялото ни крайбрежие. Останалото ни море си е същото както преди. 
Да, ще кажете вие, в Гърция е по-хубава водата, няма платени чадъри, няма спасители, които досадно да ти свиркат, няма вълнение, както тук. Но в крайна сметка нали можем да ходим и на двете места. Не е нужно да ги сравняваме или да се оплакваме къде било по-евтино, къде било по-изгодно. Има проверени места в България, където е перфектно. А има и такива в Гърция. 

Какво значи нямало хора по нашето море. Ами аз като ходих се пръскаше по шевовете. 

Да, повечето бяха по свободните зони, ама кръчметата пълни, хората ядат и пият, няма квартири. плюс това не мога да се съглася, ч в гръцко е по-евтино, особено през юли и август. Все пак там цените са същите, но в евро. Т.е. двойно. Е, да, ще кажете, ама аз съм си взел мръвките от Метро и ще си готвя. Егати морето – да отидеш на почивка и да си готвиш. Страшен кеф, няма що. И после ще разказваш как си спестил 400 евро от храна, щото не си им ходил там по кръчмите. Ама ако си в България с тия пари се разцепваш всяка вечер. Няма българин, който да отива на нашето море и да не отиде поне веднъж на заведение. 

Сега ще кажете, че обслужването ни не струва. Ми да, но то си има места и места. А и като дадеш на сервитьора 10 лева отгоре, на другата вечер всичко ще идва веднага. Т.е. за всичко си има чалъм.

А, да, забравих – в Гърция не се плащат чадъри и шезлонги. Ама драги хора, аз като седна в Гърция и си взимам 2 бири и нещо за обяд. Две бири са 8 евро, обяда е гирос за 4 евро. Мамка му, това са си общо 12 евра на човек. Или казано в български пари – 24 лева. Ми то и в наша България е толкова, чадър плюс шезлонг – 10 лева и храна за обяд плюс бира още 14 – 24 лв. общо, ха-ха. Въпрос на сметки.

Не защитавам България и не възхвалявам Гърция, почивал съм и тук, и там. Просто се опитах да ви вдъхна малко позитивизъм. Знам, че с много от нещата няма как да сте съгласни. Е, нали затова сме българи. И не забравяйте, че септемврийските празници. Ще очаквам вашите коментари, както и да разпространите това четиво, ако ви е допаднало.

Поздрави: един българин около 40-те

Още новини
Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. Моделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази...

повече информация
Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе и друга жена. Тази невероятна история се е случила преди повече от 20 години в един от родилните домове в украинската столица Киев. Всички в болницата обаче и до днес помнят случилото се. И има защо! Все пак не всеки ден на изписване баща...

повече информация
Истинската зодия

Истинската зодия

Истинската зодия според най-точния хороскоп. Структурен, комбиниран, виртуален, наречете го, както решите, но хороскопът, с който ще ви запознаем, е може би най-точният в света! Той представлява комбинация между вашата зодия, определена от деня и месеца на раждане, и...

повече информация
Влади Въргала и Джани

Влади Въргала и Джани

Влади Въргала не живее леко. Потвърждение на това са и снимките на актрисата в социалните мрежи с комедийния ас, на които той нежно целува сина й Иван-Александър от първия й брак. Момчето страда от аутизъм и има много специална връзка с Влади още когато двамата се...

повече информация
Advertisements
Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина приковаха вниманието с незабравима сватба през 2019 година. Красивата българка Радина стана причина синът на баскетболната легенда Майкъл Джордан, Джефри, да взима уроци по български език. За новите образователни интереси на американеца предположиха...

повече информация
Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая не са приятели от много години. Лили Иванова трудно допуска някого в живота си, но още по-трудно прощава, ако близък я разочарова. Тогава примата изхвърля предателя от сърцето и кръга си категорично и завинаги . Такава е съдбата на Драгомир...

повече информация
Advertisements