Има значение на коя ръка се носят пръстените
Дата на публикуване: 08.01.2020
има значение

Има значение на коя ръка се носят пръстените

Има значение къде ще носите вашите пръстени – били те бижута или брачните. От древни времена златните и сребърни бижута, включително пръстените, са били атрибути на магьосници, свещеници и лечители. Подсилени със скъпоценни и полускъпоценни камъни, те са били проводници на космическата енергия.
Слагайки пръстен и настройвайки се на желаната вълна, магьосникът е можел да лекува или пък обратното – да урочасва, да привлича пари към себе си и да коригира съдбата си.
Днес почти никой не се интересува на кой пръст трябва да носи пръстен. Жените решават този въпрос чисто интуитивно.
И допускат грешка, защото, осъзнавайки простите, но много важни закономерности, чрез пръстените можем да преобърнем съдбата си. В истинския смисъл на думата!

Не всички знаят на коя ръка трябва да носят пръстена си. Като начало, ще изясним значението на ръцете. Дясната “взима”, а лявата “дава”. Първата е по-активна, а втората – по-пасивна.
Искате да сте по-умни и успешни? Тогава носете пръстени на дясната ръка. Скъпоценностите на лявата ръка пък ще ви предпазят от проблеми и нещастия. С други думи – това е най-добрият амулет, който можете да имате!
Металът, от който е направен пръстенът, също е много важен. Златото олицетворява енергията Ян. То е традиционно активен метал. Среброто коригира енергийните дисбаланси, предпазва от уроки и лоши очи. Спомнете си легендите: само сребърният куршум е в състояние да убие върколаците.
Важно е също така да знаете, че всеки един пръст отговаря за нещо. Палецът на дясната ръка – това са вашите разум и логика. Ако носите златен пръстен на този пръст, ще станете по-прагматични и предприемчиви.

Златен пръстен на левия палец ще допринесе за развитието не само на интуицията ви, но и на нейната монетаризация.

Показалецът се свързва с енергията и с човешката сила. Когато сочите с този пръст, вие излъчвате мощен енергиен поток, който дори може да пробие аурата. Това обяснява дискомфорта, който изпитвате, когато някой ви сочи с този пръст.

Ако това се превърне в навик, сложете на този пръст сребърен пръстен, инкрустиран с камъни в хладни цветови нюанси. Що се отнася до златото – по-добре не го носете на показалеца! То само ще помогне на черните магьосници, които искат да пробият енергията ви.

Златен пръстен на средния пръст ще ви помогне да ускорите развитието на кармични програми, които животът ви е подготвил. Неприятностите и проблемите ще се излеят върху вас като из ведро, но след това всичко ще е наред.

Не забравяйте, че ускоряването на кармичната програма ще пречупи слабия човек, а силния ще направи още по-силен.

Ако искате да смекчите тежестта на кармичните удари или да ги отложите, тогава използвайте сребро. Трябва да го носите на лявата си ръка.

Безименният пръст е свързан с няколко сфери: на любовта и семейство, както и на успеха сред хората. За да постигнете това, което искате, използвайте злато. Носете го на дясната си ръка.

Кутрето на лявата ръка е свързано с качества като ум и умение да се разбирате с другите хора. Златен пръстен с червен камък на този пръст ще ви помогне да засилите комерсиалния си талант. Парите няма да потекат към вас като река, но ще бъдат достатъчно.

Искате да си починете от всичко? Сложете сребърен пръстен на кутрето си!

Венчалните халки са символ на верността. Когато младите разменят пръстени, те заявяват намерението си да “живеят заедно в радост и скръб и да умрат в един ден”. Те носят халката си на безименния пръст на дясната ръка.

Най-добре е халките да са от злато. Те правят съпрузите по-активни в брака и ги кара заедно да работят върху изграждането на семейните отношения.

Среброто прави човека някак си по-пасивен, дори егоистичен. Този метал кара хората само да взимат, без да дават нищо в замяна. А това далеч не е най-добрият вариант за дългосрочно развитие на отношенията.

В случай, че бракът се разпадне, всеки един от съпрузите трябва да върне пръстена на бившата си “сродна душа”. Или пък да премести пръстена от лявата на дясната си ръка. Пръстът, разбира се, отново трябва да е безименният.

Това ще помогне да забравите неуспешната любов и бързо да се настроите за нова връзка.

Не е добре да пазите венчалната си халка в кутия, защото енергийната връзка с бившия ви партньор ще се запази.

Източник: За жената

Още новини
Бях отгледан от самотна майка

Бях отгледан от самотна майка

Бях отгледан от самотна майка. Живеехме много добре заедно, тя никога не се намесваше в личния ми живот и аз от своя страна винаги се опитвах да й помагам финансово. Получавам средната заплата на обикновен работник в провинциален град. Винаги съм й давал половината....

повече информация
Чесън в червено вино

Чесън в червено вино

Чесън в червено вино е идеален природен лек. Това природно лекарство съчетава полезните свойства на чесъна и червеното вино. Получената смес може да предотврати много заболявания, да пречисти кръвта, да укрепи имунната система, да елиминира лошия холестерол, да...

повече информация
Старо кисело мляко

Старо кисело мляко

Старо кисело мляко по времето на соца не можеше да изкара повече от 72 часа. Възрастните българи си спомнят, че едно време киселото мляко имаше трайност 72 часа, след което вкисваше и трябваше да се изхвърли. Днес млякото става за ядене, дори и цял месец да е...

повече информация
Митовете за зодиите

Митовете за зодиите

Митовете за зодиите и истината за тях. Подобно на всичко в живота, има определени митове, които се разпространяват относно характерните черти на всеки зодиакален знак. Вижте каква всъщност е реалността. Овен (21 март - 19 април) Мит: Казват, че Овните са много...

повече информация
Advertisements
Селяните също са хора

Селяните също са хора

Селяните също са хора както всички. „Всяка вечер преди новините по телевизията гледам рубриката „малък коментар“ – дечица отговарят на въпрос. Тези наши внучета ме интересуват силно – на тях оставяме света. Този път въпросът е: „Какво е селянин?“ Момиченце: Ами те са...

повече информация
Проверка от пътна полиция

Проверка от пътна полиция

Проверка от пътна полиция се случва на доста водачи. Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.