Истинската любов, неподвластна на времето
Дата на публикуване: 26.11.2019
истинската любов

Истинската любов, неподвластна на времето

Истинската любов съществува – не, не тази, която виждаме по филмите и за която четем в книгите, а тази, която се ражда в сърцето и трае до гроба. Историята, която ще ви разкажем днес, е за една такава любов, неподвластна на времето и достойна за филмов сценарий.
Героят на нашата история се казва Ричард Файнман .
Той е известен американски физик, участвал в развитието на атомната бомба. През 1965 г. получава Нобелова награда за работата си по квантова електродинамика.
Освен към физиката, ученият проявява интерес към химията, микробиологията, играе бонго, рисува портрети и изучава писмеността на маите. Разбира се, че до такъв забележителен човек е имало и жена – Арлин. Ричард е влюбен в нея от 13- годишен. Двамата са заедно още от училище, но туберкулозата отнема живота й през 1945 г., когато тя е едва на 25-годишна възраст.

Арлин издъхва буквално в ръцете на любимия си. Смъртта й за него е огромен шок, заради който изпада в тежка депресия.
Малко повече от година след трагедията, на 17 октомври 1946 г., Ричард й пише писмо, което винаги носи до сърцето си.
След като написва трогателните редове, той запечатва плика и го носи в джоба на сакото си, близо до сърцето, в продължение на 43 години. След смъртта на учения, неразпечатаното писмо, адресирано до младата му покойна съпруга, е открито сред документите му. Днес решихме да ви споделим цялото писмо така, както е написано – няма как думите да не ви докоснат, а посланието да не стигне до сърцето ви. Вярвайте в Любовта, защото няма нищо по-важно и по-хубаво от това, да обичаш:

Скъпа Арлин,
обожавам те, мила!

Зная как обичаш да го чуваш, но ти пиша не само, за да те зарадвам. Пиша ти, защото това ме изпълва с топлина. Не съм ти писал ужасно дълго – почти две години. Но зная, че ще ми простиш, че ще простиш на този упорит прагматик. Мислех, че няма смисъл да ти пиша.
Но сега, скъпа моя, знам, че съм длъжен да направя това, което отлагах толкова дълго и толкова често правех в миналото. Искам да ти кажа, че те обичам. Искам да те обичам. Винаги ще те обичам.

Трудно ми е да разбера какво означава да те обичам, след като почина, но и до днес искам да те прегърна и да се грижа за теб. И искам и ти да ме обичаш и да се грижиш за мен. Искам да обсъждам с теб всичките си проблеми. Искам заедно да правим различни неща. Досега нищо подобно не ми се бе случвало. А можехме да направим много заедно: да шием дрехи, да учим китайски, да си купим филмов проектор. Мога ли да го направя сега? Не. Без теб съм съвсем сам. Ти бе главния генератор на идеи и вдъхновение за всичките ми безумни приключения.

Когато се разболя, се притесняваше, че не можеш да ми дадеш това, от което имам нужда, а толкова искаше да ми го дадеш. Не си струваше да се тревожиш. Нямаше нужда от това. Винаги съм ти казвал, че те обичам много, просто защото те има. Сега го разбирам повече от всякога. Вече не можеш да ми дадеш нищо, а аз те обичам толкова силно, че никога няма да мога да обичам някоя друга. И искам да е така. Защото дори и мъртва, ти са много по-добра от всички живи.

Зная, че ще кажеш, че съм глупав, че искаш да бъда щастлив и не искаш да стоиш на пътя ми. Вероятно ще се изненадаш да научиш, че през тези две години дори не съм имала приятелка (с изключение на теб, скъпа моя). И ти не можеш да направиш нищо по въпроса. И аз не мога. Не разбирам нищо. Срещнах много момичета, сред тях имаше и много хубави, а аз не искам да оставам сам, но след няколко срещи осъзнавах, че за мен те са празно пространство. Имам си само теб. Ти си истинска.

Скъпа моя, обожавам те.
Обичам моята жена. Моята жена умря.
P. S.: Прости ми, моля те, че не съм ти изпратил това писмо – не зная новия ти адрес.

Източник: За Жената

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Още новини
Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова

Актрисата Теодора Духовникова е магнетична не само на сцената и малкия екран, оказва се, че е и сладкодумна разказвачка. Познаваме я от знаковите роли в някои от най-популярните български филми и сериали през последните години - "Под прикритие", "Дървото на живота",...

повече информация
Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия

Кошмарът в Австрия или последния ден преди локдауна. Лора Петрова живее във Виена от 6 години. В своя публикация във Фейсбук младата дама коментира последиците от COVID ограниченията, въведени през последните дни в Австрия. Тя описва в детайли огромния хаос в...

повече информация
Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата

Отворено писмо до Фермата разбуни духовете в социалните мрежи. В социалната мрежа е публикувано отворено писмо на мъж от Павликени, изписал трите си имена и пълен адрес по местоживеене, което той е изпратил до СЕМ и до продуцентите на предаването ФЕРМАТА, предаде...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021

Месечен хороскоп декември 2021 ви вещае страхотен коледен месе. Започваме със зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2021 през декември мислите и чувствата, натрупани през годината, ще изплуват, поради което Овенът може да изпита силно главоболие или...

повече информация
Advertisements
Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета

Българка изродила 3000 бебета! Почти нищо не знаем за нея – Христина Хранова Ценкова, както и за родното й село Клисура, заличено от земите на Софийска област още през ужасите на многовековното османско робство. Семейството й, побягнало от робските безчинства в...

повече информация
Изборното хоро през соца

Изборното хоро през соца

Изборното хоро е запазена марка на Тодор Живков. По негово време гласът на народа задължително се увенчаваше с танца на радостта. След пускане на бюлетината Живков повеждаше хоро пред избирателната секция. То беше Дайчовото – любимото на Първия. В спомените си Цола...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.