Истинската любов се намира трудно
Дата на публикуване: 04.06.2020
истинската любов

Истинската любов се намира трудно

Истинската любов идва понякога неочаквано и ни хваща непотготвени. А понякога хората сами се затварят в себе си и не позволяват никой да пристъпи в техния свят. Тези невидими стени могат много да ни пречат да изградим хармонични и истински доверителни отношения с половинката или приятелите ни. Може би причината за този страх е невидимата сила, която ви кара да усещате, че никой не би могъл да остави трайна положителна следва в живота ви и във вас.
В забързаното всекидневие, което водим, понякога е сложно да спрем за миг и да обмислим всички факти. Така ние свикваме с разочарованието, мислейки си че всички хора са еднакви.
Дори някой да ви наранил, това не е причина да се затваряте в себе си и да не допускате никого в живота си.

Изграждайки невидими прегради, вие никога няма да успеете да сте щастливи. По-добре е да опитате, а не след време да съжалявате за изгубените възможности и шансове, които реално животът ви е предлагал, но вие сте били прекалено песимистично настроени и затворени, за да ги видите.
Но какво да правите, ако срещнете вашата втора половинка и започнете да се съмнявате, но след това все пак разберете, че това чувство на страх и несигурност не са били основателни? Бъдете просто предпазливи и анализирайте хората около вас, вместо да се затваряте в себе си. Ето и няколко съвет как можете да разпознаете наистина специалните за вас хора, които ви обичат и не биха ви наранили.

1. Винаги ви правят щастливи

Голяма част от хората, които са изградили невидими стени около себе си, реално живеят на автопилот и не забелязват, че пропускат много ценни мигове. Те дори не си позволяват да чувстват, да обичат и да се радват на живота. Ако човека до вас успее да промени тази ваша негативна нагласа, карайки ви да се чувствате важни, значими и щастливи, тогава не го изпускайте, защото вие сте наистина важни за него. Хората, които истински се интересуват от вас и как се чувствате, винаги ще забележат, ако сте тъжни, и ще се опитат да ви помогнат, колкото и да ви се струва безнадеждна дадената ситуация.

2. Правят първата крачка

Те са наясно, че трябва да направят първата крачка и да се опита да спечелят вашето доверие, променяйки песимистичната ви нагласа за хората и живота като цяло. И бъдете уверени, че те ще се справят с това, заливайки ви с множество положителни емоции и влагайки цялото си старание, за да се докажат пред вас.

3. Те винаги са решителни и не се предават лесно

Тези хора умеят да изслушват и са отдадени на хората, които са истински важни за тях. Въпреки началната ви отчужденост, те ще намерят верния ключ, за да разрушат тази невидима стена, която сте изградили и ще успеят да разтопят леденото ви сърце.

4. Изключително търпеливи са

Няма да успеете да ги откажете, защото те знаят че ще се наложи да мине време, за да свалите гарда и да им се доверите истински. Ще положат неимоверно старание и търпение, за да успеят да изградят с вас връзка, която да е основана на доверие и хармония.

5. Те са интуитивни

Трудно се срещат хората, които могат да ни разберат с половин дума и да довършат нашите мисли. Ако човека до вас на чисто емоционално и духовно ниво е на една вълна с вас, значи не бива да го изпускате от живота си. Те винаги знаят и могат да разберат вашите най-съкровени мисли и страхове, помагайки ви да се справите и да се преборите с тях.

Ако сте срещнали такъв човек в живота си, значи за него вие сте наистина важни и той ще ви подаде ръка във всяка една ситуация. Не го изпускайте, а се опитайте да отворите сърцето си и да се доверите, изграждайки наистина хармонични и топли отношения.

Източник: Езине

Още новини
Терлици на две игли

Терлици на две игли

Терлици на две игли. За да си ги изплетете са ви необходими малко време и желание. Този начин за плетене наистина е много прост. Терлиците са топли и удобни за носене, така че са идеални за зимата! Необходими са ви:100 г/210 м преждаигли – 3,25 ммножициигла с...

повече информация
Съветите на баба за брака

Съветите на баба за брака

Съветите на баба са най-ценни. Ако семейният ви живот се пука по шевовете, децата не се подчиняват, а собствената ви котка ви игнорира – тогава е време да се обърнете за съвет към мъдрата си баба. Това са инструкциите, които баба ми даде преди сватбата. С течение на...

повече информация
От учителка станах продавач

От учителка станах продавач

От учителка станах продавач. След 25 години учителстване се озовах в магазинче за луксозно дамско бельо. В началото се почувствах като в небрано лозе, но скоро влязох в релси. Като си спомня с колко несвойствени неща се занимавах в училище, тази работа ми се стори...

повече информация
Антиромантичните зодии са 5

Антиромантичните зодии са 5

Антиромантичните зодии са 5. Те са грижовни и всеотдайни, но стигне ли се до романтика, доста често всичко се обърква. Започваме със зодия Водолей. Водолеите са много интелигентни, креативни, неемоционални и определено не са от романтичния тип хора. При тях...

повече информация
Advertisements
Актрисата Джейн Сиймор

Актрисата Джейн Сиймор

Актрисата Джейн Сиймор се прочу с изпълнението си на главната роля в култовия сериал „д-р Куин „Лечителката”“. Това бе през 70-те години на 20-я век – вижте първата от поредицата снимки! Сега ги съпоставете със следващите! Изумително, нали – как Джейн е съумяла да...

повече информация
Рецепти против грип

Рецепти против грип

Рецепти против грип дават гаранция за успех. Проф. Мермерски дава гаранция на 200 процента за тези две рецепти против грип! Епидемия от грип върлува из страната като засегнатите области стават все повече. Както отдавна е ясно, антибиотиците не помагат. А, за да...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.