Истинските мъже спазват тези 8 правила
Дата на публикуване: 17.01.2020
истинските мъже

Истинските мъже спазват тези 8 правила

Истинските мъже са хора с изискани маниери. В мъжкото поведение има елементи, стойността на които в наши дни става все по-висока – това са етикет и маниери. Човек трябва да има правила, а маниерите са част от тях.
Не е необходимо да се научат всички правила на етикета от 18 век. Има прости елементи, благодарение на които хората са доволни, че са във вашата компания.
Мъжки етикет
1. Установете контакт. Когато се срещате с човек или влизате в стая, не бързайте да се захващате за бизнес, кажете първо здравей. Нека човекът реагира на външния ви вид.

2. Задайте атмосферата. Когато се срещате с момиче или приятел, използвайте прости фрази като „Радвам се да ви видя“ или „Изглеждате добре.“ Те няма да изискват специални усилия от вас, но човекът ще бъде доволен и разговорът ще тръгне в съвсем друга посока.
3. Не ходете с празни ръце. Не отивате да ядете, но се срещате с приятели – дайте своя принос. Алкохол, сладкиши, соленки, цветя или подаръци – всичко според ситуацията. Ако собствениците имат деца, тогава плодовете винаги ще са добре дошли. Щедростта обикновено е признак за възпитан мъж.
4. Да държиш вратата за следващия или да я държиш, докато жената с количката минава, трябва да бъде просто норма.

5. Ако отидете някъде с момиче, отворете вратите вместо нея. Ако има две врати, тогава тя сама ще отвори втората.
6. Когато се изкачвате или слизате по стълбите, мъжът трябва да бъде на няколко стъпки по-надолу от жена. Така че да я хване, ако тя се спъне.
7. Асансьор – място с повишена опасност. При влизане с момиче или с дете мъжът пръв влиза в асансьора. Излиза последен.
8. Да се ​​подаде ръка на жена, която излиза от транспорт, днес е върхът на галантността. Тук мъжките грижи и женското приемане са преплетени.

Някои правила се определят от логиката, други са просто ритуали. Но често това са ритуали, които позволяват на мъжа да се чувства като мъж, а жената да се чувства като жена.

Източник: Истински истории

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.