Истинските мъже спазват тези 8 правила
Дата на публикуване: 17.01.2020
истинските мъже

Истинските мъже спазват тези 8 правила

Истинските мъже са хора с изискани маниери. В мъжкото поведение има елементи, стойността на които в наши дни става все по-висока – това са етикет и маниери. Човек трябва да има правила, а маниерите са част от тях.
Не е необходимо да се научат всички правила на етикета от 18 век. Има прости елементи, благодарение на които хората са доволни, че са във вашата компания.
Мъжки етикет
1. Установете контакт. Когато се срещате с човек или влизате в стая, не бързайте да се захващате за бизнес, кажете първо здравей. Нека човекът реагира на външния ви вид.

2. Задайте атмосферата. Когато се срещате с момиче или приятел, използвайте прости фрази като „Радвам се да ви видя“ или „Изглеждате добре.“ Те няма да изискват специални усилия от вас, но човекът ще бъде доволен и разговорът ще тръгне в съвсем друга посока.
3. Не ходете с празни ръце. Не отивате да ядете, но се срещате с приятели – дайте своя принос. Алкохол, сладкиши, соленки, цветя или подаръци – всичко според ситуацията. Ако собствениците имат деца, тогава плодовете винаги ще са добре дошли. Щедростта обикновено е признак за възпитан мъж.
4. Да държиш вратата за следващия или да я държиш, докато жената с количката минава, трябва да бъде просто норма.

5. Ако отидете някъде с момиче, отворете вратите вместо нея. Ако има две врати, тогава тя сама ще отвори втората.
6. Когато се изкачвате или слизате по стълбите, мъжът трябва да бъде на няколко стъпки по-надолу от жена. Така че да я хване, ако тя се спъне.
7. Асансьор – място с повишена опасност. При влизане с момиче или с дете мъжът пръв влиза в асансьора. Излиза последен.
8. Да се ​​подаде ръка на жена, която излиза от транспорт, днес е върхът на галантността. Тук мъжките грижи и женското приемане са преплетени.

Някои правила се определят от логиката, други са просто ритуали. Но често това са ритуали, които позволяват на мъжа да се чувства като мъж, а жената да се чувства като жена.

Източник: Истински истории

Още новини
Металокерамика срещу цирконий

Металокерамика срещу цирконий

За да може да направим избор трябва да се запознаем с малко повече информация. Какво е металокерамиката ? Това е метална конструкция, в повечето случаи съдържа никел, който е силен алерген. Той в повечето случай води до възпаление на венеца и лош дъх. Върху металната...

повече информация
Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

Седмичен хороскоп 17-23 май 2021 ви вещае приятна седмица, в която не трябва да действате прибързано. Не е лошо да обръщате повече внимание на семейството и хората, на които държите. В дома Ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са...

повече информация
Връзка от разстояние

Връзка от разстояние

Връзка от разстояние е трудна за поддържане. Много хора са на мнение, че връзките от разстояние никога не се получават, защото накрая всичко става твърде сложно. Да, връзките от разстояние могат да бъдат сложни, но ако решите да вложите повече усилия, ще видите, че си...

повече информация
Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии

Най-моногамните зодии с 4 според астролозите. С*ксът и любовта вървят ръка за ръка. Е, не във всеки случай, но е по-добре когато това е така. Но замисляли ли сте се защо някои хора са верни на половинките си до гроб, а други кръшкат при първа възможност? Е, според...

повече информация
Advertisements
Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си

Срам ме е от дъщеря си. Чуя ли някой да казва, че животът е само един и има право да си го живее, както си иска, ми прилошава. Защото имам дъщеря, която е същата стока. Не е моя родна, но съм я отгледала и затова ме е срам, че съм принудена да прикривам мръсотиите й....

повече информация
Плесента и мухълът

Плесента и мухълът

Плесента и мухълът са неразделна част от природната среда. На открито, плесените и мухълът играят много важна роля в природата, за да разграждат органичната материя, като падналите листа и мъртвите дървета, но на закрито, мухълът трябва да се избягва. Той се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.