Истинското приятелство е ценно
Дата на публикуване: 02.06.2020
истинското приятелство

Истинското приятелство е ценно

Истинското приятелство е много ценно и далеч не всички могат да се похвалят с това, че имат поне един истински приятел, който е готов и в 2 през нощта да им се притече на помощ. Като цяло причините за самотата и липсата на верни приятели могат да са различни. Ето и какви са най-честите грешки и защо може би ви е трудно да завържете истинско приятелство.
1. Вашата среда не е правилна
Може би просто търсите на неправилното място и се опитате да завържете приятелски отношения с неправилните хора. Възможно е банално вашите интереси да не съвпадат и това е причината, че не можете да си намерите съмишленици. Именно затова е добре да се замисли за вашите хобита и това какво ви е наистина интересно. Разбира се, че дружбата не се крепи само на това, но все пак важен компонент, който може да ви помогне да попаднете в интересна компания, са именно общите интереси. Така ще ви много по-лесно да завържете разговор и да намерите общо теми, които да обсъждате.

2. Поради негативните ви мисли
Това може да се случва и на подсъзнателно ниво, а именно ако постоянно сте настроени негативно на положителния успех, ходите зли и не общувате почти с никого. В този случай няма как да ви е лесно да си намерите нова компания. Подобно поведение е вредно също така за вашето психическо здраве и разбира се, че оказва негативно влияние и на социалния ви живот. Дори и в момента да се намирате в такъв период, в който ви се иска да сте сами, то не бива да отблъсквате хората, които се държат мило с вас. Може би именно това е шанса ви да завържете ново и истинско приятелство.

3. Трудно осъществявате връзка с нови хора
Голяма част от хората банално са много притеснителни и стеснителни, което много им пречи да завържат нови приятелства. Във века на високите технологии, когато все повече хора общуват в социалните мрежи, голяма част от хората изпитват затруднения при живото общуване. Излезте извън зоната си на комфорт и се опитайте да поговорите дори просто с вашите колеги на работата или с някой съсед. Упражнявайте се и с времето това притеснение ще остане в миналото, а на вас ще ви е лесно да поддържате интересни теми с новите ви познати.

4. Имате много сложен характер
Възможно е да сте много инатлив човек, който винаги смята че само той е прав и никой друг. Понякога именно подобно поведение може да е решаващ фактор, поради който ви е трудно да си намерите приятели. На това може да влияе и начина ви на общуване или как се държите в обществото. Може би сте много груби с другите или използвате често нецензурна лексика. Замислете се над тези неща и задължително обърнете внимание на всички тези фактори.

5. Постоянно се оплаквате
Никой не обича хората, които все са недоволни от живота и се оплакват дори за най-малките неща. Ако сте настроени негативно, тогава не се учудвайте на факта, че нямате приятели. Всеки един психолог ще ви каже, че това е егоистично поведение, тъй като вие се интересувате само от своето мнение и само това е важно за вас. Подобно държание само ще дразни хората около вас, затова се постарайте да виждате и положителните страни на всяко едно нещо и на живота като цяло.

6. Имате ниско самочувствие
Другата често срещана причина, за да нямате приятели и да не можете да си намерите, е ниската самооценка. Това влияе пряко на общуването ви и на възникването на трудности в междуличностните отношения. Можете да се запишете на някакъв интересен курс или да започнете да посещавате фитнес, а защо и да не си направите пълен рефреш на стила ви. Това ще ви помогне да повишите самооценката ви и ще сте много по-открити за нови запознанства.

7. Ако сте клюкар
Има много хора, които са склонни да създават интриги и да обсъждат другите хора пред техните познати. Бъдете сигурни, че ако и вие сте такива, то вече всички около вас са запознати с това и че не можете да пазите тайни. Нормално е и хората да се тревожат и да не искат да завържат с вас по-близки приятелски отношения, тъй като смятат че и за тях ще създавате интриги. Обмислете това свое държание и се постарайте да сте по-толерантни и да на се държите по този начин, защото така никога няма да имате верни приятели.

8. Не умеете да си почивате и да прекарвате весело времето си
Никой не обича скучните хора, които през повечето си време говорят само за работа например. Все пак трябва и да се забавлявате, а не само да обсъжда сериозни теми. Научете се да се веселите и да правите дори щуротии понякога. Все пак един път живеем и не може винаги да сме сериозни. Така например, ако сте поканени на клуб и вие си гледате само телефона през повечето време, то е нормално вашата компания да реши, че ви е скучно с тях и да не ви покани следващия път.

9. Прекалено високи очаквания
Това е друга възможна причина, която е може да ви пречи. Важно е да осъзнаете, че всички грешат, включително и самите вие. Не бъдете толкова взискателни към хората, с които общувате и трябва да запомните, че никой няма да се държи винаги точно, както вие очаквате и искате. Освободете се от това свое мислене, защото само така ще можете да си намерите истински верни приятели, които да ви подкрепят във всяка една ситуация и въпреки всичко.

10. Не управлявате правилно кръга си от познати
Възможно е едните хора около вас да искат банално да са сами и да не си търсят приятели, докато други – вече да си имат. Дори и да се стараете да завържете приятелски отношения с тях, то това е едва ли би се получило, особено ако са от първия тип и банално не си търсят другари. Именно затова е важно да се замислите и да определите дали човека до вас си търси приятели или това не му интересно.

И не забравяйте, че не е толкова лесно да изградите истински и искрени приятелски отношения. Това си е истинско усилие и ако успеете да го направите, то не забравяйте и да цените вашите приятели, защото именно те са хората, които винаги ще ви помогнат и ще застанат зад вас във всеки един момент. Ако ви е трудно да си намерите и вие приятели, тогава се замислете дали не правите някоя от гореизброените грешки, които да ви пречат това да се случи.

Източник: Езине

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.