Иван Пеев беше голямата любов на Лили Иванова
Дата на публикуване: 29.11.2019
Иван Пеев

Иван Пеев беше голямата любов на Лили Иванова

Иван Пеев ни напусна преди 1 година. Тогава разбрахме от официалния профил на Лили Иванова. Той е нейният втори съпруг. Примата публикува тяхна обща снимка, към която написа
“Почивай в мир, Ванко!”
“Всички мъже сравнявам с Ванко, той беше аристократ”, пише естрадната прима в биографичната си книга “Истината”.
А в телевизионно интервю обичаната певица признава: “Той е единственият човек, когото съм обичала в живота си. Той е моята консерватория, учил ме е на много неща. Баща му е професор, дядо му е свещеник, майката е цигуларка, аристократи хора. Искам да му пожелая много здраве и да му благодаря за това, което е създал в мен, а именно певицата, човекът работяга… Ние сме прекрасни приятели както с него, така и с неговия син. Обичам да показвам моето уважение към хора, които го заслужават.”

Иван Пеев е прочут цигулар, пианист, аранжор и композитор. Композиторът е и ръководител е на оркестър “6+1”, който повече от 10 години съпровожда концертите на Лили Иванова.
Двамата се запознават, докато той свири в сръбско заведение. Група от наши артисти, между които е Лили, отишла да вечеря в същия ресторант. Тогава Лили Иванова вижда един мъж, който я пленява на мига – ръководителят на оркестъра Иван Пеев.
Това е типична любов от пръв поглед и в следващите дни двамата са непрекъснато заедно.
“По онова време свирех шест месеца в най-хубавия бар в Белград – “Кристал”, разкрива композиторът в свое интервю за “България Днес” от тази година. “Справяхме се доста успешно. Лили се появи с нейния невероятен глас и аз бях запленен.”

Проблемът е, че по това време звездата на родната естрада все още имала връзка със Здравко Радоев. Логично, когато се прибират в София, нещата се усложнили. Но музикантите били възпитани и интелигентни и решили мирно възникналия класически любовен триъгълник. Накрая на предварително уговорена среща в ресторант “България” двамата конкуренти за сърцето на естрадната ни прима оставили тя да каже с кого от двамата иска да остане. Без колебание Лили веднага избира Иван Пеев и скоро става негова съпруга.

По-късно Радоев ще сподели с тъга за раздялата им:
“Едва ли не аз самият провокирах чувствата й към него, затова бях разочарован, че Иван й предложи брак. Лили замина на турне с Ванко в Белград и след това ми сервираха новината, че ще се женят”.

Всички си спомнят за Иван Пеев като прекрасен музикант. В началото на кариерата му обаче не всичко изглеждало в розово. Още като съвсем малък бил признат талант, но заради нечестни обстоятелства му отнели наградата в детски конкурс и оттогава зарязал цигулката. Впоследствие все пак кариерата му потръгнала, но най-големи успехи отбелязва именно когато се свързва с Лили. Самата тя също е вдъхновена от новата си любов. По това време записва “Събота вечер” на Йосиф Цанков – първата си песен в националното радио. После взема първа награда на фестивала “Златният ключ” в Братислава, като след нея остава дори голямата звезда на Чехословакия Карел Гот. Придобила международна слава, певицата прави турнета при небивал успех в Съветския съюз и получава награди от фестивали в Испания, Гърция и Полша.

В семейния живот обаче отношенията не потръгнали така гладко. Постепенно безразличие и ревност помрачили чувствата. Освен това, въпреки че съпругът й е написал общо повече от 300 песни, Лили изпълнява много малко от тях. За нея в онези години пишат мастити композитори като Тончо Русев, Александър Йосифов, Георги Костов и т.н., докато приносът на Пеев е предимно в аранжимента.

“Няма да крия, че по-късно раздялата ни с нея беше много трудна”, спомня си приживе Пеев. Според приближени до бившите любими двамата са се развели именно заради любовта на Пеев към чашката.

Според други за развода е допринесла и срещата на Лили с друг мъж – млад и красив. Впоследствие звездата си спомня как първоначално не е знаела, че всъщност той е син на един от приближените на Тодор Живков в Политбюро – Пеко Таков.

Новото увлечение на Лили също приключва с брак, двамата с Пеев обаче запазват най-топли чувства и никога не са пестяли суперлативи един за друг.

Източник: Спомен

Още новини
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Лош късмет преследва 5 зодии

Лош късмет преследва 5 зодии

Лош късмет преследва няколко зодии. Случвало ли ти се е да мислиш, че лошият ти късмет те преследва ден след ден? Може би това е свързано с твоята зодия. Погледни дали случайно не попадаш в списъка на най-големите губещи. И докато едни остават с впечатлението, че...

повече информация
Райско селце без пътища

Райско селце без пътища

Райско селце, което се нарича Гитхорн е чаровно село, което се намира в нидерландската провинция Оверейсел. И то е село, което може би е единствено по рода си в цял свят. Оказва се, че там не съществуват пътища. Няма автомобили. Селцето е разположено върху система от...

повече информация
Advertisements
Кръвните показатели, които са важни

Кръвните показатели, които са важни

Кръвните показатели, които са важни за здравето ни. Даването на кръвна проба е нещо, познато всекиму. Това е един от най-важните методи за лабораторно изследване, назначаван при повечето заболявания, тъй като съставът на кръвта отразява промените, които протичат в...

повече информация
Теодора Стефанова за 2021 година

Теодора Стефанова за 2021 година

Теодора Стефанова дава искрица надежда през новата 2021 година. Година на политически компромиси, промени по върховете на българския футбол и постепенно преодоляване на коронакризата чрез ваксините. Така гадателката на Силвио Берлускони и телевизионна водеща в...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.