Иван Пеев беше голямата любов на Лили Иванова
Дата на публикуване: 29.11.2019
Иван Пеев

Иван Пеев беше голямата любов на Лили Иванова

Иван Пеев ни напусна преди 1 година. Тогава разбрахме от официалния профил на Лили Иванова. Той е нейният втори съпруг. Примата публикува тяхна обща снимка, към която написа
“Почивай в мир, Ванко!”
“Всички мъже сравнявам с Ванко, той беше аристократ”, пише естрадната прима в биографичната си книга “Истината”.
А в телевизионно интервю обичаната певица признава: “Той е единственият човек, когото съм обичала в живота си. Той е моята консерватория, учил ме е на много неща. Баща му е професор, дядо му е свещеник, майката е цигуларка, аристократи хора. Искам да му пожелая много здраве и да му благодаря за това, което е създал в мен, а именно певицата, човекът работяга… Ние сме прекрасни приятели както с него, така и с неговия син. Обичам да показвам моето уважение към хора, които го заслужават.”

Иван Пеев е прочут цигулар, пианист, аранжор и композитор. Композиторът е и ръководител е на оркестър “6+1”, който повече от 10 години съпровожда концертите на Лили Иванова.
Двамата се запознават, докато той свири в сръбско заведение. Група от наши артисти, между които е Лили, отишла да вечеря в същия ресторант. Тогава Лили Иванова вижда един мъж, който я пленява на мига – ръководителят на оркестъра Иван Пеев.
Това е типична любов от пръв поглед и в следващите дни двамата са непрекъснато заедно.
“По онова време свирех шест месеца в най-хубавия бар в Белград – “Кристал”, разкрива композиторът в свое интервю за “България Днес” от тази година. “Справяхме се доста успешно. Лили се появи с нейния невероятен глас и аз бях запленен.”

Проблемът е, че по това време звездата на родната естрада все още имала връзка със Здравко Радоев. Логично, когато се прибират в София, нещата се усложнили. Но музикантите били възпитани и интелигентни и решили мирно възникналия класически любовен триъгълник. Накрая на предварително уговорена среща в ресторант “България” двамата конкуренти за сърцето на естрадната ни прима оставили тя да каже с кого от двамата иска да остане. Без колебание Лили веднага избира Иван Пеев и скоро става негова съпруга.

По-късно Радоев ще сподели с тъга за раздялата им:
“Едва ли не аз самият провокирах чувствата й към него, затова бях разочарован, че Иван й предложи брак. Лили замина на турне с Ванко в Белград и след това ми сервираха новината, че ще се женят”.

Всички си спомнят за Иван Пеев като прекрасен музикант. В началото на кариерата му обаче не всичко изглеждало в розово. Още като съвсем малък бил признат талант, но заради нечестни обстоятелства му отнели наградата в детски конкурс и оттогава зарязал цигулката. Впоследствие все пак кариерата му потръгнала, но най-големи успехи отбелязва именно когато се свързва с Лили. Самата тя също е вдъхновена от новата си любов. По това време записва “Събота вечер” на Йосиф Цанков – първата си песен в националното радио. После взема първа награда на фестивала “Златният ключ” в Братислава, като след нея остава дори голямата звезда на Чехословакия Карел Гот. Придобила международна слава, певицата прави турнета при небивал успех в Съветския съюз и получава награди от фестивали в Испания, Гърция и Полша.

В семейния живот обаче отношенията не потръгнали така гладко. Постепенно безразличие и ревност помрачили чувствата. Освен това, въпреки че съпругът й е написал общо повече от 300 песни, Лили изпълнява много малко от тях. За нея в онези години пишат мастити композитори като Тончо Русев, Александър Йосифов, Георги Костов и т.н., докато приносът на Пеев е предимно в аранжимента.

“Няма да крия, че по-късно раздялата ни с нея беше много трудна”, спомня си приживе Пеев. Според приближени до бившите любими двамата са се развели именно заради любовта на Пеев към чашката.

Според други за развода е допринесла и срещата на Лили с друг мъж – млад и красив. Впоследствие звездата си спомня как първоначално не е знаела, че всъщност той е син на един от приближените на Тодор Живков в Политбюро – Пеко Таков.

Новото увлечение на Лили също приключва с брак, двамата с Пеев обаче запазват най-топли чувства и никога не са пестяли суперлативи един за друг.

Източник: Спомен

Още новини
Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната

Афганистанец говори за войната. В САЩ излиза интересна дописка в The Dallas Morning News. След поредната бомбардировка в Кандахар, американците пленяват един от полевите командири на талибаните. По време на разпита 70- годишния афганистанец Абдула, разказва интересна...

повече информация
Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете в Сърбия

Япония предпочете Сърбия за инвестиции. Въпреки приказките на досегашните политици от телевизионния екран как благодарение на тях България е станала просперираща държава, статистиката на европейската агенция Евростат показва, че всъщност освен по бедност, смъртност и...

повече информация
Русия спира полетите до България

Русия спира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България – за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата...

повече информация
Дама без маска

Дама без маска

Дама без маска обидила униформен служител. Истински цирк разиграла пловдивчанка, потъпкала противоепидемичните мерки и обиждала полицай, научи „Марица“. Заради неносенето на маска тя се е сдобила с акт, а вулгарното ѝ поведение пък станало причина да бъде съдена от...

повече информация
Advertisements
ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща

ВИП Брадър се завръща на екран. Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити „ВИП Брадър”. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се...

повече информация
Последната жена на Милен

Последната жена на Милен

Последната жена на Милен Цветков - нумероложката Милена Иванова- ЕА разказа в книга за съвместния им живот, пише HotArena. Бурната им връзка продължава година и две седмици и преминава през куп перипетии. Милена споделя в томчето „379 дни с Милен Цветков” за първата...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.