Как да изберем подходящ панталон за всеки повод?
Дата на публикуване: 09.09.2021
панталоните

Панталоните без съмнение са едни от най-елегантните дрехи, на които можем да се доверим за съвършена визия. Те ни придават стил, класа, оформят тялото по страхотен начин и могат да се носят навсякъде и по всяко време.
А как да изберете подходящ панталон за всеки повод? Ето какво трябва да знаете.
Дължина
Никога не носете дълги панталони, които покриват обувките ви и трябва да бъдат здраво завързани с колан. Ако намерите чифт, който ви харесва, но е малко дълъг, можете да гo купите и след това да го съобразите с правилния размер и дължина, възползвайки се от услугите на шивач.
Неподходящата дължина не се вписва с никое събитие и повод – добре е да помните това.
Талия
Ако се мъчите да намерите панталони, които да пасват на талията ви, просто я измерете. Талията не трябва да бъде твърде висока или ниска, а трябва да пада перфектно на кръста ви. Поставете два пръста в панталоните си, докато ги носите, и ако все още ви е удобно в тях, те са с правилния размер за вас.
Избери модел с перфектно прилягане тук!
Кройки
Съществуват различни видове панталони с много видове кройки. Всеки различен модел помага за скриване или подчертаване на някои аспекти на тялото. Панталоните с тънка кройка ще ви накарат да изглеждате по-слаби, докато панталоните с обикновена кройка рамкират тялото и ще ви дадат най-добрия външен вид. Що се отнася до панталоните с широка кройка, те са идеални за ретро визия и по-големи дами и мъже.
Плисирани и плоски
За класическа визия изберете плисирани панталони, тъй като те добавят детайли към панталоните. Обърнете внимание, че някои панталони имат едно плисе, докато други имат повече плисета. За да намерите най-добрия чифт, който отговаря на вашия стил, опитайте и двете.
Ако имате по-голяма горна част на тялото, плисираните модели са идеални за структурата на тялото ви. Носете панталони с плоска повърхност, когато търсите по-непринудена визия, тъй като изглеждат по-модерни. Те са най-подходящи за стройни тела, тъй като изглеждат по-прилепнали към тях.
Плат
Разбира се, тъканта на панталона трябва да бъде избрана според сезона и употребата. Естествената тъкан винаги е най-добрият избор, тъй като тя не причинява сърбеж и се усеща по-комфортно по кожата ви, защото е дишаща. От друга страна, синтетичните влакна причиняват алергии и обриви и никога няма да изглеждат толкова страхотно, колкото панталоните от естествени материи като вълнени и памучни например.
Цвят
Помислете за цветовете на ризите, които планирате да носите с панталона. Те трябва да се съчетават добре и да си съвпадат. Някои цветове са неутрални и си пасват с всички други цветове и текстури като черно, сиво, каки и много други. Ако обаче искате смели цветове, които се открояват, уверете се, че имате подходящите ризи, които биха си отивали с тях.
Можете дори да вземете някои от своите ризи със себе си в магазина, за да ги изпробвате с избраните от вас панталони. Така ще можете да бъдете напълно сигурни, че те си пасват и изглеждат добре.
Помнете, че неправилният размер или кройката на панталона ви може да съсипе вашите тоалети и цялостната ви визия, което да ви причини много дискомфорт и понижено самочувствие. Ето защо е важно да изберете правилната кройка, размер, плат и цвят и да изпробвате всичко много внимателно в магазина.
Освен това панталоните ви трябва да балансират размерите на тялото ви. Поради тази причина трябва да познавате формата на тялото си, преди да купувате каквито и да било дрехи. Независимо дали пазарувате класически или модерни панталони, следвайте гореспоменатите съвети и така в крайна сметка ще получите перфектния панталон, който допълва тялото и стила ви и е подходящ за всеки един повод.

Как да стесним панталон – вижте ТУК!

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Месечен хороскоп ноември 2022

Месечен хороскоп ноември 2022

Месечен хороскоп ноември 2022 ви вещае период, в който няма да липсват трудности и предизвикателства. Повечето от вас ще успеят да ги преодолеят успешно и без сътресения. Стартираме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп ноември 2022 месецът ще донесе трудности...

повече информация
Пиене на вода с лимон

Пиене на вода с лимон

Пиене на вода с лимон е добър избор за всеки, който иска да се прочисти. Водата с лимон е чудесен начин да бъдете здрави и енергични. Нейните предимства се възхваляват от актриси, певици и знаменитости. Лимонът е отличен източник на витамин С и фибри. Тази комбинация...

повече информация
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.