Как да организирате склада си – полезни съвети
Дата на публикуване: 09.09.2021
как да организирате

Как правилно да запълните склада
Отговорът е прост- внедрете съхранение на адреси. За да направите това, на всяка единица стока трябва да бъде даден персонален номер и адрес, по който тя може бързо да бъде идентифицирана и намерена в склада. Когато всичко е поставено в съответствие с приетото етикетиране, веднага увеличавате ефективността на правилната логистика в склада в пъти:
• използвате полезната площ по рационален начин;
• много по-бързо събирате и изпращате поръчките;
• повишавате производителността на служителите и намалявате на променливите разходи.
Освен това, ако стоките имат срок на годност, тази оптимизация ви позволява да вземете предвид датата на производство, за да предотвратите забавяния, което ви позволява да намалите загубите до минимум.

Правилна логистика в склада
Във фактурата към момента на получаване на стоката трябва да посочите клетката, в която тя ще се съхранява. Отговорният служител транспортира стоките до това място и ги поставя там. За да не се объркате в работата, на служителите трябва да се обяснят принципите на маркиране на рафтовете в склада. Има два вида съхранение на адреси:
• статичен;
• динамичен.
Първият тип е непроменен, тоест точка за съхранение е присвоена на елемент, а група адреси е присвоена на няколко елемента едновременно. Това е удобна матрица за използване в малки компании с ограничена гама от продукти.
Вторият тип се различава по това, че към стоката няма да има зачислена конкретна клетка. Можете да поставите стоките на всяко подходящо място в зависимост от срока на годност, оборота, размера и други характеристики. Най -важното е, когато складовият работник постави продукта на някакво място, да направи промени в базата данни. Смята се за най -удобния метод, но въвеждането му изисква повече подготовка и внимание.

Как правилно да организираме работата на склада
Процесът може да бъде разделен на няколко последователни етапа.
Изберете модел на планировка на склад:
1. Комбиниран U-образен склад по-често се използва за дългосрочно складиране. Особеностите на такава система са, че точките на товарене и разтоварване са разположени успоредно и представляват комбинирана система, в рамките на която ресурсите могат да бъдат разделени на тези зони, където са по-необходими;
2. Чрез модели: L-образна и I-образна. Най-често се използва за краткосрочно съхранение. При тези модели зоните за разтоварване и разтоварване са разположени в противоположните краища на склада. Всеки от тези модели е идеален, ако планирате да внедрите Крос Докинг, получаване и изпращане на стоки директно през склада, без да ги поставяте в зона за дългосрочно съхранение.
3. Маркирайте зоните. Всяка категория продукти трябва да принадлежи към собствената си зона. Представете си, че складът е държава, разделена на региони. Например зона за дългосрочно съхранение, зона за чакане за изпращане, зона за комплектуване.
4. Изберете опция за съхранение:
• Стелажите се използват за парче или разопаковани стоки. Рафтовете са с челна или двойна дълбочина (могат да се поставят повече стоки, но достъпът до стоки във вторите редове става труден). Струва си да се обърне внимание на характеристиките на изпълнение на различни видове стелажи. Най -често срещаните варианти са стелажни конструкции, използвани за съхранение на стоки на дребно, както и предмети в метални или пластмасови контейнери.
• подреждането се използва за обемисти стоки и стоки, опаковани в торби или бъчви. Стоките в контейнери се поставят върху палети във вертикален ред и се разтоварват отгоре надолу, ако е необходимо.
5. Задайте адрес на всеки сайт и маркирайте стелажите. Удобството се крие във факта, че когато служител се нуждае от конкретен обект, винаги ще знаете къде се намира. Това е едно от условията за правилната организация на склада.
6. Вземете решение за типа на съхранение – статично или динамично.
7. Изберете техника
Тук всичко е просто. Общо има три най-често срещани типа складово оборудване, които са подходящи за задачите на почти всяка складова зона: самоходни подреждащи машини, мотокар и камион. Ако сте инсталирали система за стелажи за палети за себе си, тогава не можете да правите без подреждане, което ще повдига, спуска и премества палети с товар. За товаро-разтоварни операции извън склада си струва да помислите за закупуване на мотокар. За преместване на палети около склада обикновено се използват камиони за палети.

За повече информация, посетете https://stelajitebg.com/

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Месечен хороскоп ноември 2022

Месечен хороскоп ноември 2022

Месечен хороскоп ноември 2022 ви вещае период, в който няма да липсват трудности и предизвикателства. Повечето от вас ще успеят да ги преодолеят успешно и без сътресения. Стартираме от зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп ноември 2022 месецът ще донесе трудности...

повече информация
Пиене на вода с лимон

Пиене на вода с лимон

Пиене на вода с лимон е добър избор за всеки, който иска да се прочисти. Водата с лимон е чудесен начин да бъдете здрави и енергични. Нейните предимства се възхваляват от актриси, певици и знаменитости. Лимонът е отличен източник на витамин С и фибри. Тази комбинация...

повече информация
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.