Как да организирате склада си – полезни съвети
Дата на публикуване: 09.09.2021
как да организирате

Как правилно да запълните склада
Отговорът е прост- внедрете съхранение на адреси. За да направите това, на всяка единица стока трябва да бъде даден персонален номер и адрес, по който тя може бързо да бъде идентифицирана и намерена в склада. Когато всичко е поставено в съответствие с приетото етикетиране, веднага увеличавате ефективността на правилната логистика в склада в пъти:
• използвате полезната площ по рационален начин;
• много по-бързо събирате и изпращате поръчките;
• повишавате производителността на служителите и намалявате на променливите разходи.
Освен това, ако стоките имат срок на годност, тази оптимизация ви позволява да вземете предвид датата на производство, за да предотвратите забавяния, което ви позволява да намалите загубите до минимум.

Правилна логистика в склада
Във фактурата към момента на получаване на стоката трябва да посочите клетката, в която тя ще се съхранява. Отговорният служител транспортира стоките до това място и ги поставя там. За да не се объркате в работата, на служителите трябва да се обяснят принципите на маркиране на рафтовете в склада. Има два вида съхранение на адреси:
• статичен;
• динамичен.
Първият тип е непроменен, тоест точка за съхранение е присвоена на елемент, а група адреси е присвоена на няколко елемента едновременно. Това е удобна матрица за използване в малки компании с ограничена гама от продукти.
Вторият тип се различава по това, че към стоката няма да има зачислена конкретна клетка. Можете да поставите стоките на всяко подходящо място в зависимост от срока на годност, оборота, размера и други характеристики. Най -важното е, когато складовият работник постави продукта на някакво място, да направи промени в базата данни. Смята се за най -удобния метод, но въвеждането му изисква повече подготовка и внимание.

Как правилно да организираме работата на склада
Процесът може да бъде разделен на няколко последователни етапа.
Изберете модел на планировка на склад:
1. Комбиниран U-образен склад по-често се използва за дългосрочно складиране. Особеностите на такава система са, че точките на товарене и разтоварване са разположени успоредно и представляват комбинирана система, в рамките на която ресурсите могат да бъдат разделени на тези зони, където са по-необходими;
2. Чрез модели: L-образна и I-образна. Най-често се използва за краткосрочно съхранение. При тези модели зоните за разтоварване и разтоварване са разположени в противоположните краища на склада. Всеки от тези модели е идеален, ако планирате да внедрите Крос Докинг, получаване и изпращане на стоки директно през склада, без да ги поставяте в зона за дългосрочно съхранение.
3. Маркирайте зоните. Всяка категория продукти трябва да принадлежи към собствената си зона. Представете си, че складът е държава, разделена на региони. Например зона за дългосрочно съхранение, зона за чакане за изпращане, зона за комплектуване.
4. Изберете опция за съхранение:
• Стелажите се използват за парче или разопаковани стоки. Рафтовете са с челна или двойна дълбочина (могат да се поставят повече стоки, но достъпът до стоки във вторите редове става труден). Струва си да се обърне внимание на характеристиките на изпълнение на различни видове стелажи. Най -често срещаните варианти са стелажни конструкции, използвани за съхранение на стоки на дребно, както и предмети в метални или пластмасови контейнери.
• подреждането се използва за обемисти стоки и стоки, опаковани в торби или бъчви. Стоките в контейнери се поставят върху палети във вертикален ред и се разтоварват отгоре надолу, ако е необходимо.
5. Задайте адрес на всеки сайт и маркирайте стелажите. Удобството се крие във факта, че когато служител се нуждае от конкретен обект, винаги ще знаете къде се намира. Това е едно от условията за правилната организация на склада.
6. Вземете решение за типа на съхранение – статично или динамично.
7. Изберете техника
Тук всичко е просто. Общо има три най-често срещани типа складово оборудване, които са подходящи за задачите на почти всяка складова зона: самоходни подреждащи машини, мотокар и камион. Ако сте инсталирали система за стелажи за палети за себе си, тогава не можете да правите без подреждане, което ще повдига, спуска и премества палети с товар. За товаро-разтоварни операции извън склада си струва да помислите за закупуване на мотокар. За преместване на палети около склада обикновено се използват камиони за палети.

За повече информация, посетете https://stelajitebg.com/

Още новини
Германия търси медицински сестри

Германия търси медицински сестри

Германия ни краде медицинските сестри с оферти за работа срещу 6 бона заплата. На този фон големите болници у нас закъсаха за кадри, пише " Монитор". Фирми посредници заливат сайтовете с обяви за позиции в чужбина. Най-много са именно предложенията от Германия....

повече информация
Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна за магията

Ясновидката Джуна, наричана руската Ванга, не е между живите от 2015 г., но продължава да буди страхопочитание у всички привърженици на паранормалното. Пророчествата и съветите, които е изрекла приживе, са придобили световна слава и значение. Наскоро в интернет...

повече информация
Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии

Закъсняващите зодии са 5 на брой. Забелязали ли сте, че има хора, които просто никога не са навреме? Вижте кои са 5-те зодии, които винаги закъсняват, защо това се случва и как реагират, ако им направите забележка. Започваме от зодия Овен. Овенът е винаги зает. Ако...

повече информация
Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари за 4 зодии

Реки от пари ще зарадват няколко зодиакални знаци. Всеки човек иска да стане по-богат и успешен. Може би и затова не спираме да се надяваме, че Звездите ще бъдат благосклонни към нас и ще ни дадат повече финансов късмет. През първия есенен месец енергията на Меркурий,...

повече информация
Advertisements
Къща на село е мечта

Къща на село е мечта

Къща на село е новата мода за хората, които искат спокойствие и ниски цени. Когато парите за жилище в града не достигат, много млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват евтино стари къщи и бързо се...

повече информация
Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021

Дневен хороскоп 16 септември 2021 ви вещае ден, в който някои зодии не трябва да пренасят своите недоволства и душевни терзания. Бъдете конкретни и не бъдете твърде емоционални, нещата не винаги са лични или поне не толкова, колкото Ви изглеждат. Започваме от зодия...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.