Как да си създадем релаксиращ сутрешен ритуал?
Дата на публикуване: 09.09.2021
мъдри хора

Мъдри хора са казали, че денят си личи от сутринта. Ако искате да ставате от леглото със спокойствие и свежест, то трябва да си създадете релаксиращ сутрешен ритуал, който ще ви помогне да се чувствате добре чак до вечерта.
Ето някои съвети.
Разтегнете се преди да станете от леглото
Вместо да скачате от леглото и да се ядосвате на алармата, направете по-бавен и по-релаксиращ преход към деня. Прекарайте няколко минути, като правите сутрешни разтягания по йога.
Те ще ви събудят и затоплят, а ставането от леглото няма да се усеща толкова зле.
Вземете горещ душ
Някои хора споделят, че се къпят през нощта, за да спестят време сутрин и в това има известна доза смисъл. Но дори и да сте се изкъпали предната вечер, помислете за бързо, горещо изплакване сутрин.
Водата е известна с успокояващ ефект. Душът може да успокои всички болки и неприятни усещания и да ви помогне да се почувствате освежени и готови за остатъка от деня.
Направете нещо, което да ви кара да сте щастливи
Някой свързва ли сутрините с щастие? Е, добре е да започнете да го правите.
Ранните часове на деня не трябва да са толкова ужасни, особено ако отделите малко време, за да направите нещо забавно. Помислете за дейности, които могат да повишат настроението ви, независимо колко дребни изглеждат. И се опитайте да ги включите в сутрешната си рутина.
Може би това са Lavazza капсули от Coffeespot.bg или четене на няколко странички от любимата ви книга – изборът е ваш.
Организирайте се от предишната вечер
Никой не обича да бърза сутрин, така че вместо да прекарвате началото на деня си в бързане, отделете няколко минути предната вечер, за да поставите всичко на едно място. Разберете къде са вашите ключове, уверете се, че телефонът ви е зареден, пригответе облеклото си и закуската.
Така определено ще се чувствате много по-добре и спокойни!
Направете си истинска закуска
Дори и да ви е трудно да ядете рано сутрин, повишената активност сутрин обикновено ще засили апетита ви. Най-малкото опитайте със салата от пресни плодове.
Пригответе масата, използвайте сребърни прибори, поставете цвете във ваза и се насладете. Дори нещо толкова просто като яйца, тост, плодове и чай може да изглежда като истинско лакомство преди натоварения ден в офиса.
Билков чай
Можете да направите своя собствена прясна смес, като наберете домашно отглеждани билки и ги накиснете в гореща вода или се запасите с любимата си смес от магазина. Има нещо церемониално в чая – забавя ви, но в добър смисъл. Всичко в тази напитка е релаксиращо и това е момент, на който трябва да се насладите. Сигурни сме, че ще ви хареса.
Разходете се
Слънчевата светлина стимулира настроението. Така е и с физическата активност. Съберете ги заедно и ще имате чудесен начин да започнете деня си. Разбира се, ако ходенето не е вашето нещо, можете да се разтегнете първо сутринта или да участвате във всякакви други физически дейности, които ви харесват.
Обърнете внимание на красотата на природата
На път за работа обърнете внимание на променящите се листа и ароматни цветя, слънцето или валежите и формите, които облаците са направили. Както пишат д-р Джефри Брантли и Уенди Милстийн в книгата си „Пет добри минути: 100 сутрешни практики, които да ви помогнат да останете спокойни и съсредоточени през целия ден“: „Природата е изобилна и въпреки това често забравяме да обърнем внимание на простите дарове на радост и спокойствие… Когато отделите това време, за да отворите сетивата си за удоволствията от това, което е точно пред вратата ви, отваряте ума и тялото си за възстановителната сила на природата, която да ви успокоява и лекува.”

А ако търсите перфектните кафе капсули за старт на деня си – ще намерите всички тук!

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация
Дръжки от череши

Дръжки от череши

Дръжки от череши не бива да се изхвърлят. Черешите са едни от най-хранителните плодове. Но знаехте ли за ползите за здравето на черешовите семена? Какво всъщност е черешата? Черешата е плод от рода „Prunus“ и е част от семейство „Rosaceae“. Името му идва от...

повече информация
Лукът е много полезен

Лукът е много полезен

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати от хиляди години. Важното е, че освен вкусовите си качества, има и ценни лечебни свойства. Лукът е бил важен елемент от народната медицина и днес с готовност посягаме към него не само в кухнята. Разберете защо лукът е...

повече информация
Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното

Лимонът сваля кръвното ни налягане, пречиства и детоксикира. Когато сутринта отидем в кухнята, първата мисъл, която изниква в главата ни, е да пийнем ароматно кафе или чай. Ами ако започнем деня си с чаша топла вода (може би на стайна температура) със сок на половин...

повече информация
Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии

Гняв към хората изпитват 5 зодии. Смятате ли, че сте от хората, които нямат търпение към другите и понякога си повтарят в претъпкан автобус, че „мразят хората“? Повярвайте ми, има и такива, за които е обичайно да се чувстват раздразнени от присъствието на другите....

повече информация
Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар

Топлинен или слънчев удар - и двете състояния са много неприятни. След многото прохладни месеци през лятото обичаме да прекарваме повече време на открито. Струва си обаче да запомним, че дългото излагане на топлина може да има отрицателни последици, а термичното...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.