Как да заблудите тялото си
Дата на публикуване: 09.10.2020
как да заблудите

Как да заблудите тялото си от неговите усещания. Много често се сблъскваме с проблеми, с които е трудно да се справим. Например кървене от носа, внезапен зъбобол или изгаряне на пръста … Обикновено подобен “инцидент” е способен дори да ни изкара от равновесие за момент. Но, оказва се, човешкото тяло крие неподозирани начини да се справи с всяко моментно неудобство, при това – най-необичайните! Днес събрахме за вас 15 незаменими съвета, които ще ви помогнат да се справите с дискомфорта и да измамите тялото си.
1. Ако ви боли гърлото
Ако ви боли гърло, то просто масажирайте известно време ушната мида. Това действие ще активира ушните рецептори и ще предизвика спазъм в гърлото, което ще облекчи усещането за болка.
2. Ако е трудно да чуете бърборенето на събеседника си,
то обърнете се към него с дясното си ухо. То по-добре може да възприема бърза и неясна реч. Лявото ухо пък е по-способно да чува тиха мелодия, защото е по-чувствително към музиката.

3. Ако ръката ви изтръпне
Трябва да направите въртеливи движения на главата. Изтръпването на ръцете е свързано с прищипване на нервите от шийните мускули. Ако ги активирате, можете да освободите нервите и да възстановите бързо чувствителността в ръката.
4. Ако се страхувате от инжекции
Просто кашляйте при набождане с иглата. Това ще намали болката от инжекцията поради напрежението в гърдите при кашляне, което намалява чувствителността на рецепторите за болка.
5. Ако е трудно да дишате поради запушен нос,
сложете езика си върху небцето и масажирайте с пръст областта между веждите. Това ще предизвика трептене на ралника (костта, която образува задната част на носовата преграда). Запушването на носа ще изчезне след 20 секунди.

6. Ако киселините ви пречат на съня
Просто спете на лявата страна. Доказано е, че тази позиция може да намали проникването на солна киселина от стомаха в хранопровода. Когато легнете на лявата страна, ъгълът между хранопровода и стомаха намалява и навлизането на киселина в хранопровода става трудно.

7. Ако ви боли зъб,
разтрийте кубче лед по гърба на дланта си, в мембраната между палеца и показалеца. По този начин можете да блокирате сигналите за болка от болния зъб до мозъка.

8. Ако изгорите пръста си
За да намалите вероятността от образуване на мехури на мястото на изгаряне, прилагането на чистата възглавничка на друг пръст върху възпаленото място ще ви помогне. Можете също така да поръсите щипка сода за хляб върху мястото на изгаряне. Това ще облекчи болката и ще намали вероятността от образуване на мехури.

9. Ако ви се завие свят от алкохол
Хванете стабилен предмет. Тайната е, че течността във вътрешното ухо е със същата плътност като кръвта. Разреждайки кръвта, алкохолът увеличава плътността на течността във вътрешното ухо и повдига купола, който регулира баланса. За мозъка е трудно да възприеме правилно позицията на тялото. Ако хванете стабилен обект, мозъкът може правилно да възприеме вашата позиция.

10. Ако след джогинг се появи болка отстрани на торса
Издишайте и прехвърлете тежестта на тялото на левия крак. Това ще облекчи натиска на черния дроб върху диафрагмата и ще намали болката отстрани. През повечето време повечето хора издишват, стъпвайки на десния си крак и това води до повишен натиск върху черния дроб.

11. Ако започне кървене от носа ви
Поставете парче памук върху венеца зад юздичката на горната челюст и натиснете здраво. Това ще увеличи натиска върху предната част на носната преграда и ще намали кървенето.

12. Ако сте мъж и неистово ви се ходи до тоалетната
Помислете за секс и веднага ще се почувствате по-добре. Уринирането и сексът са несъвместими понятия.

13. Ако не можете да преплувате басейна с гмуркане,
направете няколко бързи вдишвания. Това ще ви даде още 10 допълнителни секунди без въздух, тъй като мозъкът ви ще мисли, че имате достатъчно запас от кислород.

14. Ако трябва да запомните нещо наизуст
Повторете текста няколко пъти преди лягане. Мозъкът ще организира информацията и ще я сложи в дългосрочната памет. Изненадващо на сутринта ще откриете, че си спомняте наученото.

15. Ако ви мъчи морска болест
Погледнете в далечината, към хоризонта. Благодарение на противоречието между усещанията и визуалните впечатления, състоянието ви ще се подобри. Джинджифилът също може да помогне в борбата с морската болест.

Сега можете спокойно да заблудите тялото си и неговите усещания. Нито зъбобол, нито леки изгаряния ще успеят да ви извадят извън равновесие, защото вече знаете какво да правите! Тези съвети ще направят живота ви по-удобен!

Източник: За жената

Още новини
Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е полезен

Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният пресен дресинг с приятна киселинност е много по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио - сол, черен пипер и лимон - са чести съставки в салати, ястия и...

повече информация
Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата

Оставих детето на свекървата, но повече няма да го правя. Преди да оставя сина си за 4 дни свекървата, написах инструкции за правилото отглеждане 4 листа формат А4. За да ме разбере, имаше раздели за хранене, разходки, игри, облекло, хигиена и, разбира се, за сън. В...

повече информация
Гала е търсена жена

Гала е търсена жена

Гала е търсена жена. Чаровната водеща от доста време се подвизава в ефира на Нова тв и една от любимките на зрителите. Всяка година се появяват слухове, че предаването „На кафе” ще бъде свалено от екран или че ще има нова водеща, но блондинката сякаш е бетонирала...

повече информация
4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат

4 типа жени, които привличат мъжете и ги подлудяват. Какви жени привличат мъжкото внимание? Колкото и допирни точки да има между господата, толкова това зависи и от индивидуалните нужди на мъжа. За някои е важно жената да умее да готви добре, други търсят идеалната...

повече информация
Advertisements
Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии

Най-талантливите 5 зодии в зодиака - сега ще видите дали вашата е в списъка. Има зодии, които са талантливи в почти всичко, с което се захванат. Винаги им се случват необичайни събития, които им помагат при решаване на важни житейски проблеми. Техният свят е...

повече информация
Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет

Планината Кайлас в Тибет е една от най-загадъчните и пълна с аномалии планина. Едва сега някои учени излизат с твърдения, че това всъщност пирамида и няма никакво обяснение за това как е възникнала тя. Очертанията й са разположени така, че тя да е обърната точно към...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.