Как да заблудите тялото си
Дата на публикуване: 09.10.2020
как да заблудите

Как да заблудите тялото си от неговите усещания. Много често се сблъскваме с проблеми, с които е трудно да се справим. Например кървене от носа, внезапен зъбобол или изгаряне на пръста … Обикновено подобен “инцидент” е способен дори да ни изкара от равновесие за момент. Но, оказва се, човешкото тяло крие неподозирани начини да се справи с всяко моментно неудобство, при това – най-необичайните! Днес събрахме за вас 15 незаменими съвета, които ще ви помогнат да се справите с дискомфорта и да измамите тялото си.
1. Ако ви боли гърлото
Ако ви боли гърло, то просто масажирайте известно време ушната мида. Това действие ще активира ушните рецептори и ще предизвика спазъм в гърлото, което ще облекчи усещането за болка.
2. Ако е трудно да чуете бърборенето на събеседника си,
то обърнете се към него с дясното си ухо. То по-добре може да възприема бърза и неясна реч. Лявото ухо пък е по-способно да чува тиха мелодия, защото е по-чувствително към музиката.

3. Ако ръката ви изтръпне
Трябва да направите въртеливи движения на главата. Изтръпването на ръцете е свързано с прищипване на нервите от шийните мускули. Ако ги активирате, можете да освободите нервите и да възстановите бързо чувствителността в ръката.
4. Ако се страхувате от инжекции
Просто кашляйте при набождане с иглата. Това ще намали болката от инжекцията поради напрежението в гърдите при кашляне, което намалява чувствителността на рецепторите за болка.
5. Ако е трудно да дишате поради запушен нос,
сложете езика си върху небцето и масажирайте с пръст областта между веждите. Това ще предизвика трептене на ралника (костта, която образува задната част на носовата преграда). Запушването на носа ще изчезне след 20 секунди.

6. Ако киселините ви пречат на съня
Просто спете на лявата страна. Доказано е, че тази позиция може да намали проникването на солна киселина от стомаха в хранопровода. Когато легнете на лявата страна, ъгълът между хранопровода и стомаха намалява и навлизането на киселина в хранопровода става трудно.

7. Ако ви боли зъб,
разтрийте кубче лед по гърба на дланта си, в мембраната между палеца и показалеца. По този начин можете да блокирате сигналите за болка от болния зъб до мозъка.

8. Ако изгорите пръста си
За да намалите вероятността от образуване на мехури на мястото на изгаряне, прилагането на чистата възглавничка на друг пръст върху възпаленото място ще ви помогне. Можете също така да поръсите щипка сода за хляб върху мястото на изгаряне. Това ще облекчи болката и ще намали вероятността от образуване на мехури.

9. Ако ви се завие свят от алкохол
Хванете стабилен предмет. Тайната е, че течността във вътрешното ухо е със същата плътност като кръвта. Разреждайки кръвта, алкохолът увеличава плътността на течността във вътрешното ухо и повдига купола, който регулира баланса. За мозъка е трудно да възприеме правилно позицията на тялото. Ако хванете стабилен обект, мозъкът може правилно да възприеме вашата позиция.

10. Ако след джогинг се появи болка отстрани на торса
Издишайте и прехвърлете тежестта на тялото на левия крак. Това ще облекчи натиска на черния дроб върху диафрагмата и ще намали болката отстрани. През повечето време повечето хора издишват, стъпвайки на десния си крак и това води до повишен натиск върху черния дроб.

11. Ако започне кървене от носа ви
Поставете парче памук върху венеца зад юздичката на горната челюст и натиснете здраво. Това ще увеличи натиска върху предната част на носната преграда и ще намали кървенето.

12. Ако сте мъж и неистово ви се ходи до тоалетната
Помислете за секс и веднага ще се почувствате по-добре. Уринирането и сексът са несъвместими понятия.

13. Ако не можете да преплувате басейна с гмуркане,
направете няколко бързи вдишвания. Това ще ви даде още 10 допълнителни секунди без въздух, тъй като мозъкът ви ще мисли, че имате достатъчно запас от кислород.

14. Ако трябва да запомните нещо наизуст
Повторете текста няколко пъти преди лягане. Мозъкът ще организира информацията и ще я сложи в дългосрочната памет. Изненадващо на сутринта ще откриете, че си спомняте наученото.

15. Ако ви мъчи морска болест
Погледнете в далечината, към хоризонта. Благодарение на противоречието между усещанията и визуалните впечатления, състоянието ви ще се подобри. Джинджифилът също може да помогне в борбата с морската болест.

Сега можете спокойно да заблудите тялото си и неговите усещания. Нито зъбобол, нито леки изгаряния ще успеят да ви извадят извън равновесие, защото вече знаете какво да правите! Тези съвети ще направят живота ви по-удобен!

Източник: За жената

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.