Какво значи ако котка ближе стопанина си
Дата на публикуване: 13.08.2019
котка ближе

Какво значи ако котка ближе стопанина си

Котка ближе човек, дали всъщност е нормално? Да имаш котка не е все едно да имаш куче или друг домашен любимец. Тя не изисква постоянни разходки, къпане под душа, плуване в морето и други подобни. Котката предпочита домашния уют, където се чувства най-сигурна. Природата на котката е доста нелогична и меко казано странна. Тя бързо сменя настроението си, което е доста объркващо и нелогично за хората. В даден момент тя може да ви се умилква, мърка и гали около вас, а в следващата секунда си сменя рязко настроението и може да ви дерне с нокти без ни най-малко да го очаквате.
Не е за всеки да си отглежда котка. Ако имате по-лабилна нервна система, котката може да ви докара до лудост. Самият факт, че седи срещу вас с каменно спокойствие, като движи само връхчето на опашката си, може да бъде доста стряскащо, ако психиката ви е лабилна. Котката е в състояние да уплаши дори и най-смелия и безстрашен човек.

Но все пак в повечето случаи домашната котка е любвеобилна, като по този начин показва своята привързаност и подкрепа към собственикът й. Понякога се случва котка да оближе човек. Тази реакция е по-нормална за куче, което “дава целувки” в знак на обич и признателност. Ако котката ви оближе, това означава, че тя е настроена максимално да ви дава любов. Т.е. на нея и е много приятно да е с вас. Е, да, рядко се случва, но топли сърцето ви с този мил жест.
Какво всъщност подтиква котките да използват грапавият си език и да ви ближат?
Близането на котката е инстинкт още при раждането им. Тяхната майка ги е близала, когато са били малки котенца и те придобиват същия навик. По този начин тя им дава любов и сигурност. Ако котката оближе вас, то това е сигурен признак, че иска да ви каже, че тя ви обича и много държи на вас.
Ако сте разтревожени от нещо, котките безпогрешно го усещат, нищо, че не ви го показват. Ако усещате напрежение, стрес или тревожност, котката е много вероятно да ви ближе, за да се успокоите. Самото ниво на хормоните ви издава, че вие се нуждаете от нейната ласка.

Специалистите смятат, че когато котката ближе, тя маркира своята територия

Ако котката ближе предметите и вас у дома, то това е сигурен знак, че тя ви смята за нейно притежание – както вас, така и дома ви. Тя не е наясно, че всъщност вие притежавате нея, а си мисли точно обратното. Когато иска да завземе дадено пространство, тя го маркира чрез слюнката си.

Какво се случва, ако котката започне да ближе доста настоятелно

Може и да ви се стори комично, но ако котката започне да ви ближе като куче, то това означава, че е време да вземете душ. Тя се опитва да ви намекне, че миризмата ви е лоша и имате нужда от къпане. Все пак това си е вашата миризма и тя би трябвало да е неприятна само за вас, но котката безпогрешно я усеща. Друг е въпросът, ако сте имали контакт с някакво друго животно. Котката безпогрешно ще усети миризмата му.
И накрая, ако котката реши, че ви застрашава някаква опасност, породено от друго животно или хищник, реакцията на котката е да ви оближе, за да ви предупреди или предпази.

Вглеждайте се внимателно в поведението на котките и ще откриете, че има логика в действията им. Затова ако котка ближе човек и той се чуди защо – разкажете му причините за това нейно действие.

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.