Какво значи ако котка ближе стопанина си
Дата на публикуване: 13.08.2019
котка ближе

Какво значи ако котка ближе стопанина си

Котка ближе човек, дали всъщност е нормално? Да имаш котка не е все едно да имаш куче или друг домашен любимец. Тя не изисква постоянни разходки, къпане под душа, плуване в морето и други подобни. Котката предпочита домашния уют, където се чувства най-сигурна. Природата на котката е доста нелогична и меко казано странна. Тя бързо сменя настроението си, което е доста объркващо и нелогично за хората. В даден момент тя може да ви се умилква, мърка и гали около вас, а в следващата секунда си сменя рязко настроението и може да ви дерне с нокти без ни най-малко да го очаквате.
Не е за всеки да си отглежда котка. Ако имате по-лабилна нервна система, котката може да ви докара до лудост. Самият факт, че седи срещу вас с каменно спокойствие, като движи само връхчето на опашката си, може да бъде доста стряскащо, ако психиката ви е лабилна. Котката е в състояние да уплаши дори и най-смелия и безстрашен човек.

Но все пак в повечето случаи домашната котка е любвеобилна, като по този начин показва своята привързаност и подкрепа към собственикът й. Понякога се случва котка да оближе човек. Тази реакция е по-нормална за куче, което “дава целувки” в знак на обич и признателност. Ако котката ви оближе, това означава, че тя е настроена максимално да ви дава любов. Т.е. на нея и е много приятно да е с вас. Е, да, рядко се случва, но топли сърцето ви с този мил жест.
Какво всъщност подтиква котките да използват грапавият си език и да ви ближат?
Близането на котката е инстинкт още при раждането им. Тяхната майка ги е близала, когато са били малки котенца и те придобиват същия навик. По този начин тя им дава любов и сигурност. Ако котката оближе вас, то това е сигурен признак, че иска да ви каже, че тя ви обича и много държи на вас.
Ако сте разтревожени от нещо, котките безпогрешно го усещат, нищо, че не ви го показват. Ако усещате напрежение, стрес или тревожност, котката е много вероятно да ви ближе, за да се успокоите. Самото ниво на хормоните ви издава, че вие се нуждаете от нейната ласка.

Специалистите смятат, че когато котката ближе, тя маркира своята територия

Ако котката ближе предметите и вас у дома, то това е сигурен знак, че тя ви смята за нейно притежание – както вас, така и дома ви. Тя не е наясно, че всъщност вие притежавате нея, а си мисли точно обратното. Когато иска да завземе дадено пространство, тя го маркира чрез слюнката си.

Какво се случва, ако котката започне да ближе доста настоятелно

Може и да ви се стори комично, но ако котката започне да ви ближе като куче, то това означава, че е време да вземете душ. Тя се опитва да ви намекне, че миризмата ви е лоша и имате нужда от къпане. Все пак това си е вашата миризма и тя би трябвало да е неприятна само за вас, но котката безпогрешно я усеща. Друг е въпросът, ако сте имали контакт с някакво друго животно. Котката безпогрешно ще усети миризмата му.
И накрая, ако котката реши, че ви застрашава някаква опасност, породено от друго животно или хищник, реакцията на котката е да ви оближе, за да ви предупреди или предпази.

Вглеждайте се внимателно в поведението на котките и ще откриете, че има логика в действията им. Затова ако котка ближе човек и той се чуди защо – разкажете му причините за това нейно действие.

Още новини
Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната

Чесън в тоалетната я прави чиста и блесяща. Що се отнася до поддържането на дома ми чист, почистването на тоалетната е най-малкото ми любимо нещо, предполагам и на вас. Наскоро споменах това на съседката си. Тя, без да се замисли два пъти, ми препоръча да направя...

повече информация
Пречистваща молитва

Пречистваща молитва

Пречистваща молитва за здраве и против нещастие. Вдишайте дълбоко, успокойте се и помислете за себе си и вашите близки. След като постигнете покой, прочетете тази молитва 7 пъти. Нейната сила затваря нещастието и болестите зад 7 ключалки. Представете си, че вашият...

повече информация
Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски

Боб в гърне по нашенски - няма как да не сте го опитвали. Боб в гърне -традиционно и много вкусно ястие. Няма български дом, в който тази гозба да не е на почит. Всяка домакиня има свой начин за приготвяне на боб, но аз ще ви предложа моя. Уверявам ви, че ще ви...

повече информация
Баба съди внучката си

Баба съди внучката си

Баба съди родната си внучка и съпруга й за 32 893 лв. и иска разваляне на договор за покупко-продажба на апартамент, който освен това има и акт за дарение. За семейните войни, които сега започват и в храма на Темида, ни разказа Айгюн Османов. Той е съпруг на Надежда,...

повече информация
Advertisements
Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет

Предсказание за бъдещ кабинет направи феноменът Божидар Караджов. Две седмици минаха от парламентарните избори, а бъдещият кабинет все още изглежда като нерешима енигма. Някои от парламентарно представените партии вече направиха заявки какво правителство биха...

повече информация
Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент

Идеалната жена за президент според бившия президент Росен Плевнелиев. "Задача на европейските и продемократични сили в България е да извадят много силна кандидатура на президентските избори, за да имаме президент демократ, а не популист. Това е голямата битка, която...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.