Какво значи ако котка ближе стопанина си
котка ближе

Какво значи ако котка ближе стопанина си

Котка ближе човек, дали всъщност е нормално? Да имаш котка не е все едно да имаш куче или друг домашен любимец. Тя не изисква постоянни разходки, къпане под душа, плуване в морето и други подобни. Котката предпочита домашния уют, където се чувства най-сигурна. Природата на котката е доста нелогична и меко казано странна. Тя бързо сменя настроението си, което е доста объркващо и нелогично за хората. В даден момент тя може да ви се умилква, мърка и гали около вас, а в следващата секунда си сменя рязко настроението и може да ви дерне с нокти без ни най-малко да го очаквате.
Не е за всеки да си отглежда котка. Ако имате по-лабилна нервна система, котката може да ви докара до лудост. Самият факт, че седи срещу вас с каменно спокойствие, като движи само връхчето на опашката си, може да бъде доста стряскащо, ако психиката ви е лабилна. Котката е в състояние да уплаши дори и най-смелия и безстрашен човек.

Но все пак в повечето случаи домашната котка е любвеобилна, като по този начин показва своята привързаност и подкрепа към собственикът й. Понякога се случва котка да оближе човек. Тази реакция е по-нормална за куче, което “дава целувки” в знак на обич и признателност. Ако котката ви оближе, това означава, че тя е настроена максимално да ви дава любов. Т.е. на нея и е много приятно да е с вас. Е, да, рядко се случва, но топли сърцето ви с този мил жест.
Какво всъщност подтиква котките да използват грапавият си език и да ви ближат?
Близането на котката е инстинкт още при раждането им. Тяхната майка ги е близала, когато са били малки котенца и те придобиват същия навик. По този начин тя им дава любов и сигурност. Ако котката оближе вас, то това е сигурен признак, че иска да ви каже, че тя ви обича и много държи на вас.
Ако сте разтревожени от нещо, котките безпогрешно го усещат, нищо, че не ви го показват. Ако усещате напрежение, стрес или тревожност, котката е много вероятно да ви ближе, за да се успокоите. Самото ниво на хормоните ви издава, че вие се нуждаете от нейната ласка.

Специалистите смятат, че когато котката ближе, тя маркира своята територия

Ако котката ближе предметите и вас у дома, то това е сигурен знак, че тя ви смята за нейно притежание – както вас, така и дома ви. Тя не е наясно, че всъщност вие притежавате нея, а си мисли точно обратното. Когато иска да завземе дадено пространство, тя го маркира чрез слюнката си.

Какво се случва, ако котката започне да ближе доста настоятелно

Може и да ви се стори комично, но ако котката започне да ви ближе като куче, то това означава, че е време да вземете душ. Тя се опитва да ви намекне, че миризмата ви е лоша и имате нужда от къпане. Все пак това си е вашата миризма и тя би трябвало да е неприятна само за вас, но котката безпогрешно я усеща. Друг е въпросът, ако сте имали контакт с някакво друго животно. Котката безпогрешно ще усети миризмата му.
И накрая, ако котката реши, че ви застрашава някаква опасност, породено от друго животно или хищник, реакцията на котката е да ви оближе, за да ви предупреди или предпази.

Вглеждайте се внимателно в поведението на котките и ще откриете, че има логика в действията им. Затова ако котка ближе човек и той се чуди защо – разкажете му причините за това нейно действие.

Още новини
Боза в домашни условия

Боза в домашни условия

Боза е дума от турско-персийски произход, което подсказва, че родината й е Близкият изток. Тази освежителна напитка се пие най-много у нас и в Турция и по-малко в Сърбия, Румъния и Гърция. Разпространена е също в казвказките райони на Русия и в някои арабски страни....

повече информация
Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си

Майка написа писмо на дъщеря си, които разтърси обществото. В него има доста истини и всяка майка си мисли подобни неща, когато детето й порасне. Ето какво пише: Здравей, дъще! 1.След 3 години, аз мога да те изгоня от дома. Това звучи страшно, нали? Но въпреки това,...

повече информация
Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже са от тези 3 зодии

Крадците на мъже се характеризират с това, че нямат особени задръжки. Изневярата не е приятно нещо, но понякога тя е заложена в зодията на жената. Такъв тип жени просто им е в кръвта да откраднат чужд мъж. Някои дори го правят ей, така, само за спорта. После може и да...

повече информация
Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас

Как да не загубите мъжа до вас - полезни съвети. Връзката между жената и мъжа е доста крехко нещо. В началото чувствата са винаги по-силни, отколкото след няколко седмици или месеци. За да се развие романсът и да се премине към нови етапи, любовта не е достатъчна....

повече информация
Advertisements
Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца 7 храни

Не смесвайте с яйца тези 7 храни, защото е вредно и може да напълнеете. Всъщност ние всеки ден "бомбардираме" стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка...

повече информация
Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи

Училищният тормоз остави следи. Едва когато остарях, разбрах колко щети ми е нанесло миналото. Не е лесно да погледна назад и да се сблъскам с болката, но след пенсионирането го направих. Това не беше съзнателно решение, а по-скоро процес, в който започнах да мисля...

повече информация
Advertisements