Карамфилът има бактерицидно действие
Дата на публикуване: 04.09.2020
карамфилът

Карамфилът има бактерицидно действие, притежава невероятни лечебни свойства. Във всяка кухня можете да намерите буркан с неотворени цветни пъпки от карамфил. Време е да погледнете на тази подправка по нов начин. В края на краищата той е известен в цял свят не само с аромата и вкуса си, но и с лечебните си свойства.
Карамфилът притежава бактерицидно действие, дезинфекцира, инхибира възпроизвеждането на микроби, гъбички, а също така лекува бактериални инфекции.
Карамфилът има антивирусен ефект. Не, тази подправка не инхибира възпроизвеждането на вируси, но благодарение на витамините, които съдържа, тя осигурява отлична профилактика на много заболявания.
Карамфилът отдавна се използва като антихелминт. Пъпките от карамфил съдържат специално вещество – евгенол, което има пагубен ефект върху кръглите и плоски червеи.

Препаратите на основата на карамфил не вредят на тялото ни. За по-бързо извеждане на хелминтите и техните яйца с изпражненията лекарите препоръчват допълнителната употреба на жлъчогонни лекарства.
Карамфилът е отличен начин за детоксикация на тялото. За да се постигне този ефект, е необходимо да се направи чай с карамфил и джинджифил. Сложете в чайник 1 чаена лъжичка стрити листа от черен чай, същото количество настърган джинджифил, няколко зрънца карамфил и няколко зърна кардамон.
Залейте сместа с 0,5 литра вряла вода и оставете чая за 30 минути. Пийте напитката на малки порции през целия ден.
Лечебни свойства на каранфила: специалните вещества, които съдържа, са в състояние да облекчат спазмите на мускулите и кръвоносните съдове. Този ефект е изключително полезен при астматичен бронхит, болезнени спазми и хипертония.

Последните изследвания на учени в областта на противораковите средства показват, че зърната от карамфил ефективно се борят с растежа на раковите клетки! Затова, поради тези лечебни свойства на карамфила си струва да добавяте тази подправка в чай, месни или рибни ястия, колкото е възможно по-често.

Карамфилът е идеален за костите и ставите

Карамфилите съдържат някои елементи, като флавоноиди, манган и евгенол, които поддържат здравето на костите и ставите. Тези вещества увеличават костната плътност, участват в създаването на нова костна тъкан и транспортират важни минерали до костите.

Източник: Истински истории

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация
4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи - време е да научите кои са те. Още на първата среща ли питате за вашата зодия? Може би имате право да го направите. По този начин можете да избегнете любовното разочарование в бъдеще. Според много хора датата на раждане (не само денят и...

повече информация
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.