Кестените ни пазят от болести
Дата на публикуване: 24.09.2019
кестените ни пазят

Кестените ни пазят от болести

Кестените ни пазят от неприятни болести и вредни влияния и лъчения. Дойде времето, когато кестените падат от дърветата. Помните ли как едно време ги събирахме и ги предавахме в училище? А знаете ли, че самият лечител Петър Димков винаги носеше със себе си в джоба по няколко кестена? При това той не ги вадеше цяла година, до времето, когато ги заменяше с новите кестени наесен. Хората му се чудили защо го прави, но той си имал логично обяснение – това са топки, които акумулират енергия и живот у нас.
А ако решим да ги хванем с дланта си, тогава нашата аура е защитена от външни неприятни намеси. Затова хората, които имат допир с кестените имат и по-здрави стави, а сухожилията им се късат доста по-трудно.
Когато лекувал хората, големият народен лечител винаги държал в себе си кестени, за да го пречистят от вредната енергия на болните.

Димков бил сигурен, че те помагат на съня, премахват стреса и предотвратяват разширените вени. В стара изпитана рецепта могат да се полеят със спирт и да се начукат, като сместа ще ви помогне за артрити, шипове, болки в гърба и ишиас.
Днес кестените дори се използват за понижаване на вредните лъчи от мобилните телефони, които винаги държим до тялото си. Ако се чудим защо сме изнервени, действаме прибързано и понякога избухваме безпричинно, трябва да потърсим причината в електромагнитните полета, които идват от електронните устройства като таблет, телефон, лаптоп и други.
Не е лошо да си направим експеримент и да поставим шепа кестени пред самия компютър. Ако ги сравним с други кестени, тези пред компютъра ще завехнат в пъти по-бързо, което е красноречив факт, че те поглъщат вредните излъчвания.

Това важи и за останалите уреди, които излъчват вредни емисии. кестените ги обират успешно и пречистват.
Неслучайно още в юртите племето поставяло диви кестени. Това ги зареждало с допълнителна енергия и сила. Сега е просто задължително да вдигнете от земята няколко от тях и да си ги отнесете вкъщи.

Ако страдате от неприятни болести като артрити и шипове, кестените помагат за това. Когато искате да имате спокоен сън и да не се будите, набутайте шепа кестени под възглавничката си и ще спите като къпани. А ако мигрената започне отново да ви измъчва, допрете един кестен до главата си и ще почувствате облекчение до 30 минути.

Ако обичате да похапвате домашни кестени, възползвайте се, защото от тях не се пълнее, а същевременно съдържат минерали и важни витамини. По състав са подобни на картофи и зърнени култури. Диетични режими ги препоръчват успешно.
Ако консумирате кестени, те съдържат фибри, чрез които холестерола се понижава. Преобладаващият витамин в кестените е Ц, цели 43 милиграма на 100 грама кестени.
Освен това те съдържат желязо, някои важни елементи като калий и калций, фосфор и цинк, манган. Всеки един елемент има важна жизнена роля – сваляне на кръвно, нормализиране на сърдечния ритъм.
Напоследък има хора, които трябва да избягват глутеновите храни. Ако обичат кестени – те са щастливци, защото те нямат глутен и могат да се примат от широк кръг хора. Кестените ни пазят от всякакви лоши болести, затова е добре да не ги ритаме, а да ги събираме, а ако са домашни – да ги консумираме.

Още новини
Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. Моделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази...

повече информация
Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе и друга жена. Тази невероятна история се е случила преди повече от 20 години в един от родилните домове в украинската столица Киев. Всички в болницата обаче и до днес помнят случилото се. И има защо! Все пак не всеки ден на изписване баща...

повече информация
Истинската зодия

Истинската зодия

Истинската зодия според най-точния хороскоп. Структурен, комбиниран, виртуален, наречете го, както решите, но хороскопът, с който ще ви запознаем, е може би най-точният в света! Той представлява комбинация между вашата зодия, определена от деня и месеца на раждане, и...

повече информация
Влади Въргала и Джани

Влади Въргала и Джани

Влади Въргала не живее леко. Потвърждение на това са и снимките на актрисата в социалните мрежи с комедийния ас, на които той нежно целува сина й Иван-Александър от първия й брак. Момчето страда от аутизъм и има много специална връзка с Влади още когато двамата се...

повече информация
Advertisements
Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина приковаха вниманието с незабравима сватба през 2019 година. Красивата българка Радина стана причина синът на баскетболната легенда Майкъл Джордан, Джефри, да взима уроци по български език. За новите образователни интереси на американеца предположиха...

повече информация
Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая не са приятели от много години. Лили Иванова трудно допуска някого в живота си, но още по-трудно прощава, ако близък я разочарова. Тогава примата изхвърля предателя от сърцето и кръга си категорично и завинаги . Такава е съдбата на Драгомир...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.