Кестените ни пазят от болести
Дата на публикуване: 24.09.2019
кестените ни пазят

Кестените ни пазят от болести

Кестените ни пазят от неприятни болести и вредни влияния и лъчения. Дойде времето, когато кестените падат от дърветата. Помните ли как едно време ги събирахме и ги предавахме в училище? А знаете ли, че самият лечител Петър Димков винаги носеше със себе си в джоба по няколко кестена? При това той не ги вадеше цяла година, до времето, когато ги заменяше с новите кестени наесен. Хората му се чудили защо го прави, но той си имал логично обяснение – това са топки, които акумулират енергия и живот у нас.
А ако решим да ги хванем с дланта си, тогава нашата аура е защитена от външни неприятни намеси. Затова хората, които имат допир с кестените имат и по-здрави стави, а сухожилията им се късат доста по-трудно.
Когато лекувал хората, големият народен лечител винаги държал в себе си кестени, за да го пречистят от вредната енергия на болните.

Димков бил сигурен, че те помагат на съня, премахват стреса и предотвратяват разширените вени. В стара изпитана рецепта могат да се полеят със спирт и да се начукат, като сместа ще ви помогне за артрити, шипове, болки в гърба и ишиас.
Днес кестените дори се използват за понижаване на вредните лъчи от мобилните телефони, които винаги държим до тялото си. Ако се чудим защо сме изнервени, действаме прибързано и понякога избухваме безпричинно, трябва да потърсим причината в електромагнитните полета, които идват от електронните устройства като таблет, телефон, лаптоп и други.
Не е лошо да си направим експеримент и да поставим шепа кестени пред самия компютър. Ако ги сравним с други кестени, тези пред компютъра ще завехнат в пъти по-бързо, което е красноречив факт, че те поглъщат вредните излъчвания.

Това важи и за останалите уреди, които излъчват вредни емисии. кестените ги обират успешно и пречистват.
Неслучайно още в юртите племето поставяло диви кестени. Това ги зареждало с допълнителна енергия и сила. Сега е просто задължително да вдигнете от земята няколко от тях и да си ги отнесете вкъщи.

Ако страдате от неприятни болести като артрити и шипове, кестените помагат за това. Когато искате да имате спокоен сън и да не се будите, набутайте шепа кестени под възглавничката си и ще спите като къпани. А ако мигрената започне отново да ви измъчва, допрете един кестен до главата си и ще почувствате облекчение до 30 минути.

Ако обичате да похапвате домашни кестени, възползвайте се, защото от тях не се пълнее, а същевременно съдържат минерали и важни витамини. По състав са подобни на картофи и зърнени култури. Диетични режими ги препоръчват успешно.
Ако консумирате кестени, те съдържат фибри, чрез които холестерола се понижава. Преобладаващият витамин в кестените е Ц, цели 43 милиграма на 100 грама кестени.
Освен това те съдържат желязо, някои важни елементи като калий и калций, фосфор и цинк, манган. Всеки един елемент има важна жизнена роля – сваляне на кръвно, нормализиране на сърдечния ритъм.
Напоследък има хора, които трябва да избягват глутеновите храни. Ако обичат кестени – те са щастливци, защото те нямат глутен и могат да се примат от широк кръг хора. Кестените ни пазят от всякакви лоши болести, затова е добре да не ги ритаме, а да ги събираме, а ако са домашни – да ги консумираме.

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.