Кестените ни пазят от болести
Дата на публикуване: 24.09.2019
кестените ни пазят

Кестените ни пазят от болести

Кестените ни пазят от неприятни болести и вредни влияния и лъчения. Дойде времето, когато кестените падат от дърветата. Помните ли как едно време ги събирахме и ги предавахме в училище? А знаете ли, че самият лечител Петър Димков винаги носеше със себе си в джоба по няколко кестена? При това той не ги вадеше цяла година, до времето, когато ги заменяше с новите кестени наесен. Хората му се чудили защо го прави, но той си имал логично обяснение – това са топки, които акумулират енергия и живот у нас.
А ако решим да ги хванем с дланта си, тогава нашата аура е защитена от външни неприятни намеси. Затова хората, които имат допир с кестените имат и по-здрави стави, а сухожилията им се късат доста по-трудно.
Когато лекувал хората, големият народен лечител винаги държал в себе си кестени, за да го пречистят от вредната енергия на болните.

Димков бил сигурен, че те помагат на съня, премахват стреса и предотвратяват разширените вени. В стара изпитана рецепта могат да се полеят със спирт и да се начукат, като сместа ще ви помогне за артрити, шипове, болки в гърба и ишиас.
Днес кестените дори се използват за понижаване на вредните лъчи от мобилните телефони, които винаги държим до тялото си. Ако се чудим защо сме изнервени, действаме прибързано и понякога избухваме безпричинно, трябва да потърсим причината в електромагнитните полета, които идват от електронните устройства като таблет, телефон, лаптоп и други.
Не е лошо да си направим експеримент и да поставим шепа кестени пред самия компютър. Ако ги сравним с други кестени, тези пред компютъра ще завехнат в пъти по-бързо, което е красноречив факт, че те поглъщат вредните излъчвания.

Това важи и за останалите уреди, които излъчват вредни емисии. кестените ги обират успешно и пречистват.
Неслучайно още в юртите племето поставяло диви кестени. Това ги зареждало с допълнителна енергия и сила. Сега е просто задължително да вдигнете от земята няколко от тях и да си ги отнесете вкъщи.

Ако страдате от неприятни болести като артрити и шипове, кестените помагат за това. Когато искате да имате спокоен сън и да не се будите, набутайте шепа кестени под възглавничката си и ще спите като къпани. А ако мигрената започне отново да ви измъчва, допрете един кестен до главата си и ще почувствате облекчение до 30 минути.

Ако обичате да похапвате домашни кестени, възползвайте се, защото от тях не се пълнее, а същевременно съдържат минерали и важни витамини. По състав са подобни на картофи и зърнени култури. Диетични режими ги препоръчват успешно.
Ако консумирате кестени, те съдържат фибри, чрез които холестерола се понижава. Преобладаващият витамин в кестените е Ц, цели 43 милиграма на 100 грама кестени.
Освен това те съдържат желязо, някои важни елементи като калий и калций, фосфор и цинк, манган. Всеки един елемент има важна жизнена роля – сваляне на кръвно, нормализиране на сърдечния ритъм.
Напоследък има хора, които трябва да избягват глутеновите храни. Ако обичат кестени – те са щастливци, защото те нямат глутен и могат да се примат от широк кръг хора. Кестените ни пазят от всякакви лоши болести, затова е добре да не ги ритаме, а да ги събираме, а ако са домашни – да ги консумираме.

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.