Китайски тест на личността
Дата на публикуване: 30.04.2020
китайски тест

Китайски тест на личността

Китайски тест за личността, катго според него следващите 13 мъдрости могат да ти помогнат да разбереш по-добре себе си. Прочети ги внимателно и нека интуицията ти подскаже кои 3 от тях най-добре отговарят на твоята същност. По номерацията им, ще се ориентираш за основните си проблеми и за тяхното решение.
Сентенции и афоризми:
1. Животът е като куклен театър. Трябва да умееш да държиш конците в свои ръце, сам(а) да решаваш кога да излезеш на сцената и кога да се скриеш. Ако се справиш, ще полетиш над „декорите“ на живота.
2. Ако искаш да запазиш самообладание в напрегнат момент, научи се да се владееш в момент на почивка! (Защото, да владееш себе си, означава да владееш най-голямата империя.)

3. Който се изправя на пръсти, не може да стои дълго време прав. Който прави големи крачки, не може да ходи дълго. Който сам себе си хвали, няма да разбере що е слава.
4. На този, който се старае да доведе нещата до край НА ВСЯКА ЦЕНА и да получи МАКСИМАЛНО удовлетворение, душата му ще стане червива (?!) и мъката няма да го напусне. (Защото, в многото мъдрост се крие много мъка и този, който увеличава знанието си, увеличава своята болка.)
5. Когато съдиш другите, търси във вината им отсъствие на вина. Когато съдиш себе си, търси вина дори там, където тя отсъства.
6. Ако на тясна планинска пътека срещнеш друг човек срещу себе си, стори му път. От храната, която имаш, изяж една трета (1/3), а другата я дай на ближния. (Ако някой поиска от теб да извървиш, заедно с него, 1 км., ти извърви с него 2 км.!) Това е тайната на истинското земно щастие.

7. Който трупа богатства, го очакват загуби. Който знае мярката, не знае що е несполука. (Човекът е сам мерило за всичко).

8. Ако бързаш да свършиш, независимо с какво си се захванал(а), ще претърпиш неуспех.

9. Ако можеш да живееш в хармония, както с родителите си, така и с децата си, това означава, че 1000 пъти по-добре регулираш дишането си.

10. Добрият плувец потъва и се дави, а безупречният ездач пада от коня си.

11. Първите изкачват планинския връх сами, а последните ги догонват. Първите прокарват следа, вторите вървят по стъпките им. Първите може да попаднат в ямата, а вторите могат или да я прескочат или да я заобиколят.

12. Талантливите имат своите предимства и недостатъци. Те не се занимават с дреболии, но рискуват да изпуснат ИСТИНСКИТЕ неща.

13. Съди за бъдещето по днешния ден (защото „Утре започва от днес.“), а за хората – по себе си!

Проверка:

1. Проблем: Нямаш цел в живота си или обратното – ти си кълбо противоречиви цели.
Решение: Не позволявай на когото и да било да те ориентира в живота. Не обръщай внимание на чуждите успехи, когато планираш своите собствени.

2. Проблем: Ти си самовлюбена и горделива личност.
Решение: Възприемай всеки свой успех като междинна гара, а не като последна спирка.

3. Проблем: Искаш да надскочиш възможностите си.
Решение: Бъди наясно със себе си – какво можеш и какво – не. Освен конкретни цели, си доставяй и малки удоволствия.

4. Проблем: Ти си перфекционист(ка) до мозъка на костите си. Вероятно, следваш Библейската заръка: „Будете съвършени, тъй както е съвършен небесният наш Отец!“.
Решение: Анализирай отново всичко около себе си и намери неповторимостта и красотата в незавършените неща.

5. Проблем: Имаш високо мнение за себе си, за което, вероятно, имаш (или – не) основания, но недооценяваш другите хора.
Решение: Вслушай се в съвета, даден в любимия ти афоризъм.

6. Проблем: Това, че близките ти не те обичат много – много, се дължи, вероятно, на твоя егоизъм.
Решение: Състави списък от 10 души, които са значими за теб, и се опитай да ги зарадваш, без да очакваш благодарност от тях.

7. Проблем: Страхуваш се от провал.
Решение: С каквото и да се захванеш, помисли си какво би станало, ако не успееш. Определено, няма да настъпи краят на света.

8. Проблем: Непрекъснато си напрегнат(а) в очакване.
Решение: Научи се да се радваш на дребните неща, както и на мига, независимо за какво става въпрос.

9. Проблем: Имаш навика да усложняваш нещата.
Решение: Обърни внимание на близките си и на удоволствието от общуването с тях.

10. Проблем: Прекалено си привързан(а) към някого или към нещо.
Решение: Престани да слагаш „яйцата“ на едно и също място. Има и по – красиви „кошници“. Не наливай ново вино в стари мехове.

11. Проблем: Искаш винаги да си пръв/първа, обичаш лидерството.
Решение: Намери онзи приятелски кръг, в който, с удоволствие, ще вървиш зад лидера и не си втълпявай, че си най – добрият/добрата или пък – незаменим(а).

12. Проблем: Стремиш се към СЪВЪРШЕНСТВОТО.
Решение: Състави списък на 10 неща, които не умееш и никога не се докосвай до тях

13. Проблем: Прекалено си напорист(а).
Решение: Не спори излишно. Постарай се да откриеш истината в спокойна обстановка, а не – чрез скандали.

Източник: Блиц

Още новини
Обичам изневеряващ мъж

Обичам изневеряващ мъж

Обичам изневеряващ мъж и това е голям проблем. Това е моята история – историята на една влюбена жена! Чувствам се глупава, защото продължавам да живея, заслепена от любов, и отказвам да приема очевидното – Илия ми изневерява. Това е истината, казана в едно изречение....

повече информация
Богаташ обиди учителка

Богаташ обиди учителка

Богаташ обиди учителка с въпрос, но си получи заслуженото. Група стари приятели се събраха на вечеря. И един от тях, който е станал главен изпълнителен директор реши да обсъди проблема с образованието. Той започна така „Какво може да научи едно дете от някой, който е...

повече информация
Вирусите умират с тези храни

Вирусите умират с тези храни

Вирусите умират, когато употребявате дадени храни. Според СЗО над 23 милиона души се разболяват всяка година само като ядат заразена храна. И според друг доклад, има толкова много различни вируси, колкото са звездите на небето. За да не се разболеят телата ни,...

повече информация
Безпорядък у дома

Безпорядък у дома

Безпорядък у дома е нещо често срещано в днешно време. Оправдания, че времето не стига обаче не са релевантни. Макар че от хаоса се раждат цели Вселени, когато е прекален и дълготраен, той съвсем не е полезно явление. И колкото и странно да ви се струва, разхвърляното...

повече информация
Advertisements
От какво плачат зодиите

От какво плачат зодиите

От какво плачат зодиите? Всяка една зодия има свое слабо място. Всеки един от нас се разстройва от нещо, което би било непонятно за някои от представителите на другите зодии. Има някои определени проблеми, които могат да ни извадят от равновесие. И дори да ни...

повече информация
Дженифър от филма Флашданс

Дженифър от филма Флашданс

Дженифър от филма Флашданс не се забравя лесно. Трудна задача е да се намери някой, който да не е гледал повече от веднъж лентата, превърнала се в един от емблемите на 80-те, а именно „Флашданс“. Още с премиерата си, той стана абсолютен хит, а с течение на времето се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.