Китайски тест на личността
Дата на публикуване: 30.04.2020
китайски тест

Китайски тест на личността

Китайски тест за личността, катго според него следващите 13 мъдрости могат да ти помогнат да разбереш по-добре себе си. Прочети ги внимателно и нека интуицията ти подскаже кои 3 от тях най-добре отговарят на твоята същност. По номерацията им, ще се ориентираш за основните си проблеми и за тяхното решение.
Сентенции и афоризми:
1. Животът е като куклен театър. Трябва да умееш да държиш конците в свои ръце, сам(а) да решаваш кога да излезеш на сцената и кога да се скриеш. Ако се справиш, ще полетиш над „декорите“ на живота.
2. Ако искаш да запазиш самообладание в напрегнат момент, научи се да се владееш в момент на почивка! (Защото, да владееш себе си, означава да владееш най-голямата империя.)

3. Който се изправя на пръсти, не може да стои дълго време прав. Който прави големи крачки, не може да ходи дълго. Който сам себе си хвали, няма да разбере що е слава.
4. На този, който се старае да доведе нещата до край НА ВСЯКА ЦЕНА и да получи МАКСИМАЛНО удовлетворение, душата му ще стане червива (?!) и мъката няма да го напусне. (Защото, в многото мъдрост се крие много мъка и този, който увеличава знанието си, увеличава своята болка.)
5. Когато съдиш другите, търси във вината им отсъствие на вина. Когато съдиш себе си, търси вина дори там, където тя отсъства.
6. Ако на тясна планинска пътека срещнеш друг човек срещу себе си, стори му път. От храната, която имаш, изяж една трета (1/3), а другата я дай на ближния. (Ако някой поиска от теб да извървиш, заедно с него, 1 км., ти извърви с него 2 км.!) Това е тайната на истинското земно щастие.

7. Който трупа богатства, го очакват загуби. Който знае мярката, не знае що е несполука. (Човекът е сам мерило за всичко).

8. Ако бързаш да свършиш, независимо с какво си се захванал(а), ще претърпиш неуспех.

9. Ако можеш да живееш в хармония, както с родителите си, така и с децата си, това означава, че 1000 пъти по-добре регулираш дишането си.

10. Добрият плувец потъва и се дави, а безупречният ездач пада от коня си.

11. Първите изкачват планинския връх сами, а последните ги догонват. Първите прокарват следа, вторите вървят по стъпките им. Първите може да попаднат в ямата, а вторите могат или да я прескочат или да я заобиколят.

12. Талантливите имат своите предимства и недостатъци. Те не се занимават с дреболии, но рискуват да изпуснат ИСТИНСКИТЕ неща.

13. Съди за бъдещето по днешния ден (защото „Утре започва от днес.“), а за хората – по себе си!

Проверка:

1. Проблем: Нямаш цел в живота си или обратното – ти си кълбо противоречиви цели.
Решение: Не позволявай на когото и да било да те ориентира в живота. Не обръщай внимание на чуждите успехи, когато планираш своите собствени.

2. Проблем: Ти си самовлюбена и горделива личност.
Решение: Възприемай всеки свой успех като междинна гара, а не като последна спирка.

3. Проблем: Искаш да надскочиш възможностите си.
Решение: Бъди наясно със себе си – какво можеш и какво – не. Освен конкретни цели, си доставяй и малки удоволствия.

4. Проблем: Ти си перфекционист(ка) до мозъка на костите си. Вероятно, следваш Библейската заръка: „Будете съвършени, тъй както е съвършен небесният наш Отец!“.
Решение: Анализирай отново всичко около себе си и намери неповторимостта и красотата в незавършените неща.

5. Проблем: Имаш високо мнение за себе си, за което, вероятно, имаш (или – не) основания, но недооценяваш другите хора.
Решение: Вслушай се в съвета, даден в любимия ти афоризъм.

6. Проблем: Това, че близките ти не те обичат много – много, се дължи, вероятно, на твоя егоизъм.
Решение: Състави списък от 10 души, които са значими за теб, и се опитай да ги зарадваш, без да очакваш благодарност от тях.

7. Проблем: Страхуваш се от провал.
Решение: С каквото и да се захванеш, помисли си какво би станало, ако не успееш. Определено, няма да настъпи краят на света.

8. Проблем: Непрекъснато си напрегнат(а) в очакване.
Решение: Научи се да се радваш на дребните неща, както и на мига, независимо за какво става въпрос.

9. Проблем: Имаш навика да усложняваш нещата.
Решение: Обърни внимание на близките си и на удоволствието от общуването с тях.

10. Проблем: Прекалено си привързан(а) към някого или към нещо.
Решение: Престани да слагаш „яйцата“ на едно и също място. Има и по – красиви „кошници“. Не наливай ново вино в стари мехове.

11. Проблем: Искаш винаги да си пръв/първа, обичаш лидерството.
Решение: Намери онзи приятелски кръг, в който, с удоволствие, ще вървиш зад лидера и не си втълпявай, че си най – добрият/добрата или пък – незаменим(а).

12. Проблем: Стремиш се към СЪВЪРШЕНСТВОТО.
Решение: Състави списък на 10 неща, които не умееш и никога не се докосвай до тях

13. Проблем: Прекалено си напорист(а).
Решение: Не спори излишно. Постарай се да откриеш истината в спокойна обстановка, а не – чрез скандали.

Източник: Блиц

Още новини
Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии

Не ядосвайте тези зодии, защото гневът им ще се стовари върху вас с всичка сила. Всички знаем, че има хора, които не умеят да контролират гнева си. Не само това – в повечето случаи те са способни да избухнат и от най-малкото нещо. Мнозина смятат, че за това колко...

повече информация
Милиардерът Бил Гейтс

Милиардерът Бил Гейтс

Милиардерът Бил Гейтс споделя в най-новата си книга, че всички богати страни трябва да преминат на 100 процента към храненето със синтетично месо. Това може да помогне на човечеството да се справи в борбата си с климатичната криза. Основателят на Microsoft направи...

повече информация
10 тайни за любовта

10 тайни за любовта

10 тайни за любовта, които всеки трябва да знае. Първа тайна: Силата на мисълта - Любовта започва с мисъл - Ние сме това, което мислим. Мислите, изпълнени с любов създават изпълнен с любов живот и отношения изпълнени с любов. Втора тайна: Силата на уважението - За да...

повече информация
Мехмет Али Агджа се грижи за котки

Мехмет Али Агджа се грижи за котки

Мехмет Али Агджа се грижи за бездомни котки. Преди 40 години изстрели проехтяват на площад „Свети Петър“ в Рим, а новината, че папа Йоан Павел Втори е прострелял четири пъти и се бори за живота си, шокира света. Стрелецът е 23-годишният Мехмед Али Агджа, член на...

повече информация
Advertisements
Валди Тотев с ниска пенсия

Валди Тотев с ниска пенсия

Валди Тотев е поредният български творец с ниска пенсия. Музикантът и автор на хитови български песни Валди Тотев се оказа сред тези родни артисти, които са обречени на мизерия заради ниските си пенсии. Легендата от „Щурците“ разкрива, че се зарадвал, когато научил,...

повече информация
Цял клас обижда момиче

Цял клас обижда момиче

Цял клас обижда момиче и тя иска да напусне. Момиче на 12 години от Хърватия поискало помощ от своя клас и от психолог, които, въпреки че искат да й помогнат, не успяват в това. И по-рано е имало предразсъдъци, неравноправие и жестокост, но изглежда, че материализма...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.