Кои дрехи се перат най-често
Дата на публикуване: 27.04.2020
кои дрехи

Кои дрехи се перат най-често

Кои дрехи е препоръчително да се перат по-често от другите. Сега ще дадем нашето мнение. Я кажете: Колко пъти сте се питали дали да продължите да носите дадена дреха, или да я пратите в пералнята? Малцина са наистина наясно с отговора на този въпрос. Някои дрехи се перат по-често, тъй като бързо абсорбират миризми, телесни течности и се цапат. Понякога принадлежностите ни са много по-мръсни, отколкото подозираме.
Ето по колко пъти да носите различните дрехи, преди да ги изперете!
Бельо
Повечето биха се съгласили, че бельото трябва да се пере след всяко носене. Това е просто правило, когато става дума за хигиена.

Дънки
Вероятно сте се чудили колко често трябва да носите дънките си, преди да ги изперете. Минаването на дънките през пералнята твърде често може да доведе до съсипването им. Така че оптималният брой на носенето е от 5 до 6 пъти.
Тениски
Отнасяйте се с тениските си като с бельо, защото те са в близък контакт с кожата ви и абсорбират най-голямата част от потта. Изпирайте ги всеки път след носенето им.
Рокли
Не е необходимо да перете роклите си след всяко носене, два пъти е идеално. Изпирането им след само един път може да съсипе тъканта и цвета. Но ако носете рокля в горещ летен ден, по-добре е да я изперете само след едно използване, тъй като би попила много пот.

Сутиени

Въпреки че спада към бельото, не е нужно да перете сутиена след всяка употреба. Около 3-4 носения преди пране са добра идея. Разбира се, ако сте много потни, докато носите сутиен, се налага да го изперете още след първия път.

Чорапи

Чорапите се превръщат в среда за развъждане на бактерии. Те събират много мръсотия и е престъпление да прекарате повече от ден с един и същи чифт. Задължително перете чорапите си след една употреба. Ако краката ви миришат неприятно и се потят, дори е желателно на ден да сменяте по два чифта чорапи.

Блузи

Ако блузата се носи над тениска, може да се пере след 2 носения. Разбира се, това важи за моментите, в които тя не мирише на пот.

Спортно облекло

Перете своите спортни екипи след всяко носене, тъй като това облекло бързо попива пот и мръсотия.

Посочените правила за пране на дрехи са ориентировъчни. Когато дрехите ви са носени само за 1-2 часа, не миришат лошо и са чисти, винаги може да им подарите още едно носене преди да ги изперете.

Източник: Езине

Още новини
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Писмо от Щатите

Писмо от Щатите

Писмо от Щатите пристигна до българка след като пътува 49 години. Това разказа пред бТВ Даниела Николаева. Тя живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19...

повече информация
Advertisements
Жени на 40 изглеждат като момичета

Жени на 40 изглеждат като момичета

Жени на 40 изглеждат като момичета, а други вече са баби. Защо се случва това? И не, не касае използването на козметика и процедури. Ето няколко причини, поради които много жени на четиридесет години се смятат, а и изглеждат като баби: 1. Човек получава усещането, че...

повече информация
Северна Добруджа се дава на Румъния

Северна Добруджа се дава на Румъния

Северна Добруджа се дава на Румъния. През 1978 г. изтекъл 100-годишният договор, но Брежнев казал на Първия, че не иска да се кара с Чаушеску. Страх го било да не напусне соцлагера. След знаменателните победи на Трета армия под командването на генерал Стефан Тошев и...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.