Колко свещи можем да запалим
Дата на публикуване: 24.06.2021
колко свещи

Колко свещи можем да запалим в църквата и какви са важните поверия. Църковните свещи са светиня, която Всемогъщият е дал на хората, те са в състояние да помогнат по много начини, затова са много ценени и с тях са свързани куп знамения и вярвания. Така че, ако църковна свещ “заплаче” , това означава, че в света на живите някой много скърби за починалия. А ако восъкът пада на капки от обикновена църковна свещ, това предполага, че човекът, запалил я, ще трябва да пролее много сълзи. Това обаче може да се избегне, ако се прекръсти три пъти. Ако свещта е счупена наполовина, тогава някой може да пресече пътя ти. Когато свещта гори плавно, това означава, че Бог е чул молитвата на молителя и ще му помогне.
Тълкуване на знаменията, свързани с църковните свещи
Сама по себе си църковната свещ означава Божията благодат и снизхождение към живите хора, така че Всевишният ни дава своята помощ и благословия. Огънят на свещта е пламъкът на любов към Бога в сърцата ни. Затова ако погледнем внимателно свещта, по нея можем да разгадаем бъдещето си.

Ако пламъкът на църковна свещ гори неравномерно, това означава, че не всичко в живота на вярващия ще бъде гладко. Църковните свещи са направени от восък и с добавка на парафин, поради което са толкова податливи на огън. Ако такава свещ гори добре и пламъкът й не се колебае, тогава Висшите сили покровителстват този човек и самият Всевишен го облагодетелства.
Ако църковна паметна свещ плаче (примигва), това предполага, че човек вече е оплакал своя близък и в близко бъдеще Бог няма да призове никой друг от членовете на семейството.
С идването на християнството, както и изграждането на храмове, станало обичай да се осветява църквата със свещи. Затова и сега, по време на църковната служба, в църквите горят свещи. Те символизират силата на човешката вяра в нашия Бог и Спасител Исус Христос. Ако гори църковна свещ, това означава, че вярата в човек няма да угасне.

Какво ще се случи, ако изпуснете църковна свещ

Ако изпусне църковна свещ в храма на Бога, това предполага, че човек ще трябва да съжалява за нещо, за някои от действията си. Затова той трябва да преосмисли поведението си по отношение на другите, или е възможно вече да е обидил някого напразно.

Като цяло огънят носи живот със себе си, защото ако го нямаше, хората нямаше да могат да оцелеят без него, тъй като в студеното време това е единственото спасение. Или щяха да имат много трудности, така че самият огън символизира човешкото съществуване.

И ненапразно много от писателите смятат огъня на свещта за символ на човешкия живот – затова се е появил изразът за умиращ човек: „угасва се като свещ“. Благодарение на църковните свещи вярващите могат да помолят Бог за нещо, свързано със здравето и семейното благополучие и по този начин да се отърват от неприятностите и трудностите. Следователно към тях трябва да се отнасяме с уважение, тъй като това е истинска светиня – дар от Бог, който носи Божията помощ на хората.

Колко църковни свещи можете да запалите от една от тях?

Има поверие, което казва, че от една църковна свещ можеш да запалиш още само две свещи, но не повече. И ако не му се подчиниш, можеш да загубиш късмета си. Ето защо е по-добре да не се шегувате с това.

С помощта на църковна свещ можете да прочистите енергията на къщата, когато е изпълнена с негативизъм. В края на краищата всеки дом има своя аура и когато хората се карат, псуват или се разболяват, от тях излиза отрицателна енергия, която може да се натрупва. И самите членове на домакинството ще страдат от това. За да се избегнат много неприятности поради това, е необходимо да се обиколи цялата къща със запалена свещ и така сянката от нея да падне по стените и мебелите – едва след това ще бъде възможно облекчение на страданията.

Поверие за църковните свещи и как те помагат

Има едно старо поверие, което казва, че ако в една къща се запалят едновременно три църковни свещи, тъй като Бог обича троица и се прочете молитвата „Отче наш“, тогава кракът на недоброжелателя няма да стъпи в тази къща и по този начин можете да защитите дома си от крадци и убийци.

Ако някой е сполетян от неприятности, тогава той трябва да отиде на църква и да запали свещ – тогава Бог със сигурност ще помогне. Можете да запалите свещ и в случай, че дете или животно се разболеят, или при неприятности на работното място, или ако отношенията с любим човек се влошат и при всички други случаи, когато усещате, че имате нужда от помощ и насока.

Източник: За жената

Още новини
Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещено

Светото кръщение е свещен ритуал, който вярващите практикуват от самото начало на християнската църква. Смята се, че кръстниците са ангели на земята, които са призвани да помогнат на едно дете да започне духовен живот,и които ще го предпазят от изкушения. Изборът на...

повече информация
Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява враговете

Тодор Живков надживява всичките си душмани. Но най-загадъчна е смъртта на най-големия от тях - Иван Тодоров с партизанско име Горуня. Той крои да свали Живков с военен преврат през 1965 г. След развенчаването на Сталин Горуня е смятал Живков за ревизионист на...

повече информация
Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик разваля магии

Соня Заварчик e сред най-известните ясновидки у нас и от години е специалист по развалянето на магии. Соня живее и лекува в София, никога не е била извън столицата, но напоследък имало измамници, които се подвизавали под нейното име и приемали хора в Бургас, Сандански...

повече информация
Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021

Седмичен хороскоп 18-24 октомври 2021 ви вещае повече предпазливост, що се отнася до възникване на финансови проблеми и противоречия. Възползвайте се от ситуацията, сега е вашето време. Пазете здравето си. В дома Ви можете да изчистите евентуални недоразумения,...

повече информация
Advertisements
Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa

Aктриcaтa Aлeкcaндрa Cърчaджиeвa cъc cигурнocт нe e oт гaлeницитe нa cъдбaтa. Прeз гoдинитe живoтът нa някoлкo пъти я пoдлaгa нa ceриoзни изпитaния, нo тя никoгa нe пaдa нa кoлeнe и нe губи жaждaтa cи зa живoт. Aктриcaтa e oт мaлкoтo, кoитo нe крият бoлкитe cи и...

повече информация
Великобритания е в криза

Великобритания е в криза

Великобритания е в криза, щандовете са празни. Прeз уикeндa бритaнcкитe cупeрмaркeти ce cблъcкaхa c притoк нa купувaчи, ocтaвящи зaд ceбe cи прaзни рaфтoвe. Вceки шecти бритaнeц дeклaрирa, чe "нe мoжe дa купувa ocнoвни хрaнитeлни прoдукти“, a eдин нa вceки тримa вeчe...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.