Красотата в различните държави
Дата на публикуване: 10.09.2020
красотата

Красотата в различните държави по света. Когато си слагаме грим или си избираме тоалета, ние се стараем да сме красиви. Съдим хората около нас как изглеждат също в името на красотата.Качваме снимки в социалната мрежа, за да покажем, че сме хубави. Но когато мислим за красота, всъщност мислим за стандарта на красота на държавата, в която живеем.
Можем да бъдем считани за най-добре изглеждащите в нашата държава, но когато отидем в друга, да се окаже че изобщо не пасваме на тамошните идеали за красота.
Вижте какво разбират под красиво женско лице в три известни държави.
САЩ
Въпреки че от там произлизат едни от най-разпространените култури от гледна точка на красота в света, е трудно да се каже какви са идеалите. В миналото високи, бледи и слаби жени са били считани за най-красивите.

В днешно време идеалите за красота в САЩ са много разнопосочни и размити. От една страна, е движението за позитивност към тялото ни такова, каквото е, а от друга страна – идеалите, поставени от известните личности. Движението за позитивност към тялото насърчава възприемането на нашия облик такъв, какъвто е и ни призовава да го оценяваме.
Спрямо този стандарт, за красиви се смятат тези, които имат самочувствие, придържат се към удобния стил преди всичко и се харесват. Докато известните личности чертаят далеч по-екстремни идеали, включващи перфектно тяло и екстравагантен цвят коса.

Русия
За разлика от американците, руските жени предпочитат по-официалния и елегантен стил. Както и стилът, залагащ на комфорт, така и цветните коси биват считани за странни в Русия.

Рускините никога не биха излезли по анцуг до магазина, а дори често биха сложили грим. Но този стандарт не е с цел да се прикрива истинската същност на жената. Той е с цел подсилване на женската енергия и спазване на социален имидж.

Русия е по-традиционна държава и крещящите идеали на американските личности не са приложими в ежедневието. Хора, които са драстично в разрез с традиционния им идеал на красота, биват често осъждани. Въпреки това в големите градове са навлезли и някои от модните тенденции на другите държави.

Южна Корея
Продуктите за красота от Корея стават все по-популярни. Държавата силно развива маркета си за красота и пуска на пазара голямо количество висококачествена козметика. Голяма част от нея се състои от продукти за изсветляване и изглаждане на кожата.

Освен бледата кожа, силно ценени са големите очи, нежният нос и изострената форма на лицето. Много жени в Южна Корея се подлагат на операции, за да достигнат тези идеали. Въпреки тези процедури, важна част от културата им е да изгледат по-натурално и когато правят корекции по лицето или тялото си, те да бъдат малки и незабележими.

Изцяло, нежният и естествен вид се прилага и спрямо грима и стила им на обличане. Техният идеал за красота е основан на младоликото лице и нежния, дори невинен външен вид.

Източник: Езине

[frontpage_news widget="7303" name=""]
Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак

Пречистване на тялото от живак и други тежки метали. Всички сме замърсени с тежки метали, включително живак. Техен източник са не само чешмяна вода и храна, но и опаковките. Живак и други вредни за здравето метали могат да присъстват в лекарства, кухненски съдове и...

повече информация
Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона не се хвърлят

Остатъците от бульона може да послужат за много неща. Бульонът е лесна за приготвяне супа, позната ни от векове. Обичаме да го хапваме и с удоволствие го приготвяме на семейни вечери, обеди и тържества. Всяка домакиня има свои изпитани трикове, които правят бульона...

повече информация
Скърцане със зъби

Скърцане със зъби

Скърцане със зъби през нощта се наблюдава при много хора. Нощта е предназначена да бъде период на спокойствие и тишина - спокойни вечери, приятни сънища и дори подмладяване преди следващия ден. Но когато си имате работа със скърцане със зъби, това вероятно не е така....

повече информация
Eфект на смешен газ

Eфект на смешен газ

Азотен оксид и неговото действие. Използва се само от време на време в стоматологията, но принадлежи. Той действа най-добре при концентрация от 40 или 50% и няма странични ефекти. По-високите концентрации могат да причинят нежелани реакции. В най-лошите случаи тези...

повече информация
4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи

4-те зодии сърцеразбивачи - време е да научите кои са те. Още на първата среща ли питате за вашата зодия? Може би имате право да го направите. По този начин можете да избегнете любовното разочарование в бъдеще. Според много хора датата на раждане (не само денят и...

повече информация
Касисът е много полезен

Касисът е много полезен

Касисът е много полезен сезонен плод. Освен характерния вкус, той има и ценни хранителни стойности и лечебни свойства. В същото време съдържа сравнително малко калории. В медицината най-често се използват сок от касис, листа и масло от семената му. В 100 грама от този...

повече информация

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.