Красотата в различните държави
Дата на публикуване: 10.09.2020
красотата

Красотата в различните държави по света. Когато си слагаме грим или си избираме тоалета, ние се стараем да сме красиви. Съдим хората около нас как изглеждат също в името на красотата.Качваме снимки в социалната мрежа, за да покажем, че сме хубави. Но когато мислим за красота, всъщност мислим за стандарта на красота на държавата, в която живеем.
Можем да бъдем считани за най-добре изглеждащите в нашата държава, но когато отидем в друга, да се окаже че изобщо не пасваме на тамошните идеали за красота.
Вижте какво разбират под красиво женско лице в три известни държави.
САЩ
Въпреки че от там произлизат едни от най-разпространените култури от гледна точка на красота в света, е трудно да се каже какви са идеалите. В миналото високи, бледи и слаби жени са били считани за най-красивите.

В днешно време идеалите за красота в САЩ са много разнопосочни и размити. От една страна, е движението за позитивност към тялото ни такова, каквото е, а от друга страна – идеалите, поставени от известните личности. Движението за позитивност към тялото насърчава възприемането на нашия облик такъв, какъвто е и ни призовава да го оценяваме.
Спрямо този стандарт, за красиви се смятат тези, които имат самочувствие, придържат се към удобния стил преди всичко и се харесват. Докато известните личности чертаят далеч по-екстремни идеали, включващи перфектно тяло и екстравагантен цвят коса.

Русия
За разлика от американците, руските жени предпочитат по-официалния и елегантен стил. Както и стилът, залагащ на комфорт, така и цветните коси биват считани за странни в Русия.

Рускините никога не биха излезли по анцуг до магазина, а дори често биха сложили грим. Но този стандарт не е с цел да се прикрива истинската същност на жената. Той е с цел подсилване на женската енергия и спазване на социален имидж.

Русия е по-традиционна държава и крещящите идеали на американските личности не са приложими в ежедневието. Хора, които са драстично в разрез с традиционния им идеал на красота, биват често осъждани. Въпреки това в големите градове са навлезли и някои от модните тенденции на другите държави.

Южна Корея
Продуктите за красота от Корея стават все по-популярни. Държавата силно развива маркета си за красота и пуска на пазара голямо количество висококачествена козметика. Голяма част от нея се състои от продукти за изсветляване и изглаждане на кожата.

Освен бледата кожа, силно ценени са големите очи, нежният нос и изострената форма на лицето. Много жени в Южна Корея се подлагат на операции, за да достигнат тези идеали. Въпреки тези процедури, важна част от културата им е да изгледат по-натурално и когато правят корекции по лицето или тялото си, те да бъдат малки и незабележими.

Изцяло, нежният и естествен вид се прилага и спрямо грима и стила им на обличане. Техният идеал за красота е основан на младоликото лице и нежния, дори невинен външен вид.

Източник: Езине

Още новини
Сомалийско сираче

Сомалийско сираче

Сомалийско сираче имаше късмет да попадне в добри ръце. Много страни в Африка все още живеят много бедно. Доста деца от африканските народи имат злочеста съдба. Живеят в бедност и мизерия, а болестите, които кръжат над тях са многобройни. Нямат пари за лечение и доста...

повече информация
Свекърът и мама са имали връзка

Свекърът и мама са имали връзка

Свекърът и мама са имали връзка в миналото. Защо трябва децата да плащат греховете на родителите си? Семейните отношения са сложна система от връзки, които лесно могат да се объркат. Обикновено децата разчитат на родителите си да оправят нещата, но нерядко проблемите...

повече информация
Опасните храни за вас

Опасните храни за вас

Опасните храни трябва да се избягват, за да не се стигне до фатален изход. Ето кои са опасните храни, които могат да ви убият без дори да подозирате: Гъби Всички знаят, че не можете да ядете всички видове гъби, защото някои от тях са опасно отровни. Но се оказва, че...

повече информация
Линии на китката

Линии на китката

Линии на китката разкриват съдбата ви. Всеки от нас би искал да знае бъдещето си. Но как да го направите? Оказва се, че линиите на китката ви могат да разкажат много за бъдещето и да покажат дали сте родени под щастлива звезда. Погледнете китката си и след това...

повече информация
Advertisements
Най-интуитивните зодии

Най-интуитивните зодии

Най-интуитивните зодии могат да разубличат лъжата от 100 километра. Те обичат да се вглиждат в детайлите, да разнищват случая докрай, за да могат да получат вътрешно удовлетворение. За тях добре свършената работа е на първо място. Не обичат да оставят висящи нещата и...

повече информация
15 български думи

15 български думи

15 български думи, които се използват рядко, но ги има. Колко разнообразна е етимологията на българските думи! От праславянски, старобългарски, латински, гръцки, църковнославянски, ирански. А по-късно и турски, руски, френски, немски, английски, арабски и други езици...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.