Красотата в различните държави
Дата на публикуване: 10.09.2020
красотата

Красотата в различните държави по света. Когато си слагаме грим или си избираме тоалета, ние се стараем да сме красиви. Съдим хората около нас как изглеждат също в името на красотата.Качваме снимки в социалната мрежа, за да покажем, че сме хубави. Но когато мислим за красота, всъщност мислим за стандарта на красота на държавата, в която живеем.
Можем да бъдем считани за най-добре изглеждащите в нашата държава, но когато отидем в друга, да се окаже че изобщо не пасваме на тамошните идеали за красота.
Вижте какво разбират под красиво женско лице в три известни държави.
САЩ
Въпреки че от там произлизат едни от най-разпространените култури от гледна точка на красота в света, е трудно да се каже какви са идеалите. В миналото високи, бледи и слаби жени са били считани за най-красивите.

В днешно време идеалите за красота в САЩ са много разнопосочни и размити. От една страна, е движението за позитивност към тялото ни такова, каквото е, а от друга страна – идеалите, поставени от известните личности. Движението за позитивност към тялото насърчава възприемането на нашия облик такъв, какъвто е и ни призовава да го оценяваме.
Спрямо този стандарт, за красиви се смятат тези, които имат самочувствие, придържат се към удобния стил преди всичко и се харесват. Докато известните личности чертаят далеч по-екстремни идеали, включващи перфектно тяло и екстравагантен цвят коса.

Русия
За разлика от американците, руските жени предпочитат по-официалния и елегантен стил. Както и стилът, залагащ на комфорт, така и цветните коси биват считани за странни в Русия.

Рускините никога не биха излезли по анцуг до магазина, а дори често биха сложили грим. Но този стандарт не е с цел да се прикрива истинската същност на жената. Той е с цел подсилване на женската енергия и спазване на социален имидж.

Русия е по-традиционна държава и крещящите идеали на американските личности не са приложими в ежедневието. Хора, които са драстично в разрез с традиционния им идеал на красота, биват често осъждани. Въпреки това в големите градове са навлезли и някои от модните тенденции на другите държави.

Южна Корея
Продуктите за красота от Корея стават все по-популярни. Държавата силно развива маркета си за красота и пуска на пазара голямо количество висококачествена козметика. Голяма част от нея се състои от продукти за изсветляване и изглаждане на кожата.

Освен бледата кожа, силно ценени са големите очи, нежният нос и изострената форма на лицето. Много жени в Южна Корея се подлагат на операции, за да достигнат тези идеали. Въпреки тези процедури, важна част от културата им е да изгледат по-натурално и когато правят корекции по лицето или тялото си, те да бъдат малки и незабележими.

Изцяло, нежният и естествен вид се прилага и спрямо грима и стила им на обличане. Техният идеал за красота е основан на младоликото лице и нежния, дори невинен външен вид.

Източник: Езине

Още новини
Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми

Майка ми разруши живота ми! Цял живот изпитвах вина, че заради мен майка ми се е лишила от личен живот. Веднъж в пристъп на отчаяние й изкрещях, че би било най-добре, ако не беше ме раждала и щом съм толкова лоша – да ме остави в дом за изоставени деца. Тази жена...

повече информация
Дължината на пръстите

Дължината на пръстите

Дължината на пръстите влияе на характера. Може да се научи много за характера на човек, ако погледнете колко дълги са пръстите на ръката му. Звучи странно, но е факт. Трябва да следите два пръста – показалецът и безименния пръст. Те ще ви покажат що за човек стои...

повече информация
Животът в чужбина

Животът в чужбина

Животът в чужбина не е цветя и рози. Аз съм дете на 80-те години. След комунизма много от семействата, живеещи в близост имигрираха: Германия или Америка. Не се връщаха с години и на мен мечтата ми беше да замина в чужбина. На 18 ме разубедиха и останах в България,...

повече информация
5 магически думи

5 магически думи

5 магически думи, които унищожават стреса в зародиш. Започването на нова работа, преместването на ново място, приготвянето на всичко у дома сутрин или дори просто влизането в стая, пълна с хора, които никога не сте срещали преди, може да накара сърцето ви да бие малко...

повече информация
Advertisements
За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19

За непреболедувалите Ковид19 е следващата статия. В няколко статии от месец април се опитах да дам своя принос в разгадаването на новостите около епидемичния вирус. Сега, седем месеца по-късно, насочвам перото си популярно към хората, които все още не са боледували, в...

повече информация
Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми

Унижението на съпруга ми не се търпи. Той е имал трудно и сурово детство. Израснал е с баща алкохолик, който е пребивал цялото семейство. За съжаление в това отношение и майка му не е била по-различна. Възпитан и отгледан в насилие, мъжът ми вярва, че има право да се...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.