Красотата в различните държави
Дата на публикуване: 10.09.2020
красотата

Красотата в различните държави по света. Когато си слагаме грим или си избираме тоалета, ние се стараем да сме красиви. Съдим хората около нас как изглеждат също в името на красотата.Качваме снимки в социалната мрежа, за да покажем, че сме хубави. Но когато мислим за красота, всъщност мислим за стандарта на красота на държавата, в която живеем.
Можем да бъдем считани за най-добре изглеждащите в нашата държава, но когато отидем в друга, да се окаже че изобщо не пасваме на тамошните идеали за красота.
Вижте какво разбират под красиво женско лице в три известни държави.
САЩ
Въпреки че от там произлизат едни от най-разпространените култури от гледна точка на красота в света, е трудно да се каже какви са идеалите. В миналото високи, бледи и слаби жени са били считани за най-красивите.

В днешно време идеалите за красота в САЩ са много разнопосочни и размити. От една страна, е движението за позитивност към тялото ни такова, каквото е, а от друга страна – идеалите, поставени от известните личности. Движението за позитивност към тялото насърчава възприемането на нашия облик такъв, какъвто е и ни призовава да го оценяваме.
Спрямо този стандарт, за красиви се смятат тези, които имат самочувствие, придържат се към удобния стил преди всичко и се харесват. Докато известните личности чертаят далеч по-екстремни идеали, включващи перфектно тяло и екстравагантен цвят коса.

Русия
За разлика от американците, руските жени предпочитат по-официалния и елегантен стил. Както и стилът, залагащ на комфорт, така и цветните коси биват считани за странни в Русия.

Рускините никога не биха излезли по анцуг до магазина, а дори често биха сложили грим. Но този стандарт не е с цел да се прикрива истинската същност на жената. Той е с цел подсилване на женската енергия и спазване на социален имидж.

Русия е по-традиционна държава и крещящите идеали на американските личности не са приложими в ежедневието. Хора, които са драстично в разрез с традиционния им идеал на красота, биват често осъждани. Въпреки това в големите градове са навлезли и някои от модните тенденции на другите държави.

Южна Корея
Продуктите за красота от Корея стават все по-популярни. Държавата силно развива маркета си за красота и пуска на пазара голямо количество висококачествена козметика. Голяма част от нея се състои от продукти за изсветляване и изглаждане на кожата.

Освен бледата кожа, силно ценени са големите очи, нежният нос и изострената форма на лицето. Много жени в Южна Корея се подлагат на операции, за да достигнат тези идеали. Въпреки тези процедури, важна част от културата им е да изгледат по-натурално и когато правят корекции по лицето или тялото си, те да бъдат малки и незабележими.

Изцяло, нежният и естествен вид се прилага и спрямо грима и стила им на обличане. Техният идеал за красота е основан на младоликото лице и нежния, дори невинен външен вид.

Източник: Езине

Още новини
Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра

Причина за мъжка изневяра. В живота се случват и такива неща - срещате мъжа на мечтите си, той е мил, умен, готин, грижовен. Всичко е като в приказка, но след известно време разбирате тъжната истина - той вече е женен! Това, че мъжете изневеряват, отдавна не изненадва...

повече информация
Раждането в Англия

Раждането в Англия

Раждането в Англия е различно с това в България. Преди няколко месеца приятелка ме помоли да я придружа на предстоящото й раждане. Разбира се, приех. Едно от най-важните неща на моето раждане беше присъствието на близък човек до мен. Аз самата имах страхотно раждане в...

повече информация
Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията

Номенклатурата лъже за радиацията, но яде месо от Австралия и пие чиста вода. С хеликоптер търсят безопасни места за управниците. Те, разбира се, ще отрекат. Винаги отричат!“, тази реплика произнася точно преди да се самоубие проф. Легасов, главен герой в сериала...

повече информация
Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен

Павел Попандов е омерзен от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Коментарът му пред нашата медия е по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. По-рано днес Александър Йорданов застъпи яростно тезата, че България не би...

повече информация
Advertisements
Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова

Асен Блатечки и Диляна Попова са като котка и мишка в живота. Моделът Диляна Попова за първи път проговори публично за перипетиите във връзката й с Асен Блатечки, променливите им отношения и разкри детайли в отношенията им. Най-тежкият момент в живота й бил след...

повече информация
Отричането на турското робство

Отричането на турското робство

"Отричането на турското робство е престъпно. А Отричането на Холокоста е престъпление и трябва да се разглежда като такова!" – възмущават се с най-голямо основание от израелското посолство срещу глупаво предаване по БНТ, водено от… посредствен водещ – 65 годишен...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.