Куче прекосява над 3000 км
Дата на публикуване: 19.05.2020
куче прекосява

Куче прекосява над 3000 км

Куче прекосява впечатляващите 3000 км, за да бъде заедно със своя стопанин. Да видите и да заобичате куче, което се намира на три хиляди километра от вас. Да я излекувате и да я доведете от Сургут в Липецк. Възможно ли е? Прекрасната история е сподели от обществената организация Patrol, предава lipetskmedia.ru.
През ноември 2019 г. Игор Зарницки, който е командир на отряд, премина през сериозна селекция и отива на стаж, за да развие доброволчеството в автономната зона Ханти-Мансийск. Освен екскурзии до доброволчески организации, програмата включва и посещение на Центъра за помощ за бездомни животни в Угра.
“Пристигнахме в приюта, разхождахме се, разгледахме загражденията и тогава голямо куче се появи при нас. Не беше от Центъра, помириса ме и се притисна към мен. Погалих я, потупах я и сякаш се разсеях от разговора с колегите. Но видях следи от кръв в снега, където кучето седеше. Оказа се, че тя е имала пролапс на матката. Беше страшна гледка и без намесата на лекарите щеше да умре”, казва Игор.

Игор казва, че ако не е разстоянието, той ще вземе бедния четириног при себе си. Тогава се намесва председателят на Центъра Александра Нуриева. Тя обещава, че кучето ще бъде излекувано, стерилизирано, ваксинирано, ще му бъде предоставен паспорт и ще бъде изпратено в Липецк със самолет.
“Като цяло нямаше къде да си оттеглям обещанието и не беше необходимо. Влюбих се в това куче”, казва Игор.
Три часа след съдбовната среща кучето е оперирано, всичко минава добре. Наричат я Марта. Оказва се кръстоска с овчарка. Кучето е на около две години. По време на рехабилитацията за нея се грижи доброволката Анастасия. Месец и половина Марта се подготвя за дългото пътуване.

Първоначално е планирано да я изпратят със самолет от Сургут до Москва. В столицата доброволци на непълно работно време трябва да я посрещнат и да я изпратят с влак до Липецк. Но авиокомпанията в последния момент отказва транспорта, позовавайки се на големия размер на животното.

Тогава Анастасия започва да търси друг начин за транспортиране на Марта. Момичето намира мъж, който е специализиран в превоз на животни с кола. Шофьорът се оказва съименник на бъдещия собственик на Марта и се съгласява да закара кучето на три хиляди километра до Липецк.

Пътуването отнема около четири дни. Пътят, както по-късно казва шофьорът, беше труден. Дори има и инцидент. Колата на Игор се плъзва и се забива в канавка. За щастие всичко се разминава само със счупена броня. Между другото, освен Марта, в колата имало още две овчарски кучета.

И така кучето най-накрая пристигна в Липецк. В новата къща на командира на Патрулната организация Игор Марта свикна буквално за ден. А днес, кучето вече се чувства като пълноправен член на семейството. Сега тя има кожена яка, етикет с име и спи на специален матрак за кучета.

Източник: Бгнау

Още новини
Есенна салата

Есенна салата

Есенна салата ще ви даде нови сили и здраве. Предлагаме ви много лесна и бърза рецепта, която е с доказани ползи за организма през този прекрасен, но и предзимен сезон. С нея освен, че ще подсилите имунитета си ще се заредите с голямо количество от безценни витамини....

повече информация
Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки

Ароматни вкусни сиренки - всички в семейството ни ги обичат, а се правят лесно. Всички обичаме сиренки. Няма нищо по-хубаво от тази вкусотийка за закуска, преди да бъдем погълнати от ежедневните задачи. Сиренките не се приготвят сложно, напротив, и точно това е...

повече информация
Българка обърка самолета

Българка обърка самолета

Българка обърка самолета. 30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна...

повече информация
Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот

Съсипаният ми живот се дължи на родната ми майка. Доскоро всичко в живота ми беше наред. Завърших училище с отличие, след което успях да завърша престижен университет, а после се устроих и на добра работа. Няколко години по-късно срещнах жената, която днес е моя...

повече информация
Advertisements
Дълголетието е възможно

Дълголетието е възможно

Дълголетието зависи от няколко признака - точно 5 на брой. Не сте ли се питали колко време ще сте на тази земя и колко дълго ще живеете? Учени направиха редица от експерименти, за да стигнат до тези отговори. Според изследователите има 5 основни признака, в живота на...

повече информация
Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака

Дразнителите в зодиака са няколко. Казват, че само с един поглед може да се предаде любов, омраза, радост, негодувание, възхищение и завист. Не случайно много хора са на мнение, че очите говорят повече от множество думи. Астролозите са убедени, че някои от...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.