Куче прекосява над 3000 км
Дата на публикуване: 19.05.2020
куче прекосява

Куче прекосява над 3000 км

Куче прекосява впечатляващите 3000 км, за да бъде заедно със своя стопанин. Да видите и да заобичате куче, което се намира на три хиляди километра от вас. Да я излекувате и да я доведете от Сургут в Липецк. Възможно ли е? Прекрасната история е сподели от обществената организация Patrol, предава lipetskmedia.ru.
През ноември 2019 г. Игор Зарницки, който е командир на отряд, премина през сериозна селекция и отива на стаж, за да развие доброволчеството в автономната зона Ханти-Мансийск. Освен екскурзии до доброволчески организации, програмата включва и посещение на Центъра за помощ за бездомни животни в Угра.
“Пристигнахме в приюта, разхождахме се, разгледахме загражденията и тогава голямо куче се появи при нас. Не беше от Центъра, помириса ме и се притисна към мен. Погалих я, потупах я и сякаш се разсеях от разговора с колегите. Но видях следи от кръв в снега, където кучето седеше. Оказа се, че тя е имала пролапс на матката. Беше страшна гледка и без намесата на лекарите щеше да умре”, казва Игор.

Игор казва, че ако не е разстоянието, той ще вземе бедния четириног при себе си. Тогава се намесва председателят на Центъра Александра Нуриева. Тя обещава, че кучето ще бъде излекувано, стерилизирано, ваксинирано, ще му бъде предоставен паспорт и ще бъде изпратено в Липецк със самолет.
“Като цяло нямаше къде да си оттеглям обещанието и не беше необходимо. Влюбих се в това куче”, казва Игор.
Три часа след съдбовната среща кучето е оперирано, всичко минава добре. Наричат я Марта. Оказва се кръстоска с овчарка. Кучето е на около две години. По време на рехабилитацията за нея се грижи доброволката Анастасия. Месец и половина Марта се подготвя за дългото пътуване.

Първоначално е планирано да я изпратят със самолет от Сургут до Москва. В столицата доброволци на непълно работно време трябва да я посрещнат и да я изпратят с влак до Липецк. Но авиокомпанията в последния момент отказва транспорта, позовавайки се на големия размер на животното.

Тогава Анастасия започва да търси друг начин за транспортиране на Марта. Момичето намира мъж, който е специализиран в превоз на животни с кола. Шофьорът се оказва съименник на бъдещия собственик на Марта и се съгласява да закара кучето на три хиляди километра до Липецк.

Пътуването отнема около четири дни. Пътят, както по-късно казва шофьорът, беше труден. Дори има и инцидент. Колата на Игор се плъзва и се забива в канавка. За щастие всичко се разминава само със счупена броня. Между другото, освен Марта, в колата имало още две овчарски кучета.

И така кучето най-накрая пристигна в Липецк. В новата къща на командира на Патрулната организация Игор Марта свикна буквално за ден. А днес, кучето вече се чувства като пълноправен член на семейството. Сега тя има кожена яка, етикет с име и спи на специален матрак за кучета.

Източник: Бгнау

Още новини
Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова пилотирала самолет

Глория Петкова е пила и пилотирала самолет над Рилските езера. Моделката само за секунди поела управлението от опитния пилот. „Хванах един такъв джойстик, нещо дърпаш, държиш и пилотът по едно време: „Изправи, изправи!”, и пое вече”, споделяла е моделката, която тази...

повече информация
Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе

Баща си тръгнал с чуждо бебе и друга жена. Тази невероятна история се е случила преди повече от 20 години в един от родилните домове в украинската столица Киев. Всички в болницата обаче и до днес помнят случилото се. И има защо! Все пак не всеки ден на изписване баща...

повече информация
Истинската зодия

Истинската зодия

Истинската зодия според най-точния хороскоп. Структурен, комбиниран, виртуален, наречете го, както решите, но хороскопът, с който ще ви запознаем, е може би най-точният в света! Той представлява комбинация между вашата зодия, определена от деня и месеца на раждане, и...

повече информация
Влади Въргала и Джани

Влади Въргала и Джани

Влади Въргала не живее леко. Потвърждение на това са и снимките на актрисата в социалните мрежи с комедийния ас, на които той нежно целува сина й Иван-Александър от първия й брак. Момчето страда от аутизъм и има много специална връзка с Влади още когато двамата се...

повече информация
Advertisements
Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина все така влюбени

Джефри и Радина приковаха вниманието с незабравима сватба през 2019 година. Красивата българка Радина стана причина синът на баскетболната легенда Майкъл Джордан, Джефри, да взима уроци по български език. За новите образователни интереси на американеца предположиха...

повече информация
Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая

Лили Иванова и Драго Чая не са приятели от много години. Лили Иванова трудно допуска някого в живота си, но още по-трудно прощава, ако близък я разочарова. Тогава примата изхвърля предателя от сърцето и кръга си категорично и завинаги . Такава е съдбата на Драгомир...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.