Купуване на желание
Дата на публикуване: 14.09.2020
купуване на желание

Купуване на желание – може би звучи странно, но е факт. Наскоро чух история в няколко версии, която ми оказа много мощен ефект. Това ми го казаха трима напълно различни хора с различни характери и начини на мислене.
Първият път не приех сериозно урока и смисъла, но след третия вече знаех, че това е притча, която колкото се може повече хора заслужават да знаят …
Тъй като всички мечтаем, всички желаем, всички се стремим към това, което искаме.
Но готови ли сме да „платим“ за това?
Ще споделя тази история с вас. Нека бъде толкова вдъхновяващо за вас, колкото и за мен: В периферията на Вселената имаше магазин.
На него нямаше табела – веднъж беше съборена при буря и собственикът реши да не прави нова, защото всеки местен жител знаеше, че магазинът продава желания.
Асортиментът на магазина беше огромен.

Тук можете да закупите почти всичко: огромни яхти, апартаменти, добър брак, позицията на вицепрезидент на корпорация, пари, деца, работа, която обичате, красиво тяло, победа в състезание, мощни автомобили, успех и много, много повече.
Единственото нещо, което не се продаваха, бяха животът и смъртта – това се правеше в централният офис, разположен в друга галактика.
Всеки, който влизаше в магазина като първа стъпка, искаше да знае каква е цената на желанието му. Цените бяха различни.
Например, на цената на любимата ви работа беше да се откажете от стабилността и предвидимостта, готовността си да планирате и структурирате самостоятелно живота си, вярата в себе си и да си позволите да работите там, където искате, а не там, където трябва.

Властта струва много повече: трябваше да се откажете от някои от убежденията си, да можете да намерите рационално обяснение за всичко, да можете да защитавате позициите на другите, да знаете стойността си (и тя трябва да е достатъчно висока), да си позволите да кажете „аз“, декларирайки себе си, независимо от одобрение или неодобрение на други.

Някои цени се оказаха странни – можеше да се ожениш на практика без пари, но щастливият живот беше много скъп: лична отговорност за собственото си щастие, възможност да се наслаждаваш на живота, да знаеш желанията си, да се откажеш от желанието да се подчиняваш на другите, способността да цениш това, което имаш, да си позволиш да бъдеш щастлив , бъдете наясно с тяхната стойност, отказвайте бонуси „жертва“, рискувайте да скъсате отношения с няколко приятели и познати.

Не всеки, който дойде в магазина, беше готов веднага да си купи желанието. Някои, като видяха цената, веднага се обръщаха и си тръгваха. Други дълго се замисляха, изчислявайки какво имат на склад и се чудеха къде могат да намерят повече пари.

Някой започна да се оплаква от високите цени, да иска отстъпка или да се чуди кога ще има разпродажба.
И имаше такива, които раздадоха всичките си спестявания и получиха заветно желание, увити в красива шумолеща хартия.
Останалите клиенти гледаха на късметлиите със завист, клюкарстваха, че собственикът на магазина е техен познат и че са изпълнили желанието си без никакви усилия.
Често собственикът на магазина беше помолен да намали цените, за да увеличи броя на клиентите. Но той винаги отказваше, защото това би навредило на качествата на желанието.
На въпрос дали се страхува да не фалира, той поклати глава и отговори, че винаги ще има смели хора, готови да поемат рискове и да променят живота си, да се откажат от обикновен и предсказуем живот, да знаят как да вярват в себе си, които имат силата и средствата да платят за изпълнение на техните желания.
И в продължение на сто години на вратите на магазина имаше надпис:
„Ако желанието ви не е изпълнено, то все още не е платено.“

Източник: За жената

Още новини
Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова стана на 58

Росица Кирилова, която стана на 58 години продължава да участва в благотворителни каузи, откакто е избрана за посланик на добра воля на „Уницеф“ за България. "Кармата ми или моят смисъл в този живот е да нося радост на хората, да помагам", споделя талантливата певица,...

повече информация
Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021

Дневен хороскоп 24 юли 2021 ви вещае ден, в който е добре да си починете и разтоварите от напрегната седмица. Може да се получи мощен емоционален вакуум, който да Ви принуди да прелистите нова страница в отношенията ви. Това е денят, в който е хубаво да покажете...

повече информация
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Advertisements
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Писмо от Щатите

Писмо от Щатите

Писмо от Щатите пристигна до българка след като пътува 49 години. Това разказа пред бТВ Даниела Николаева. Тя живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.