Купуване на желание
Дата на публикуване: 14.09.2020
купуване на желание

Купуване на желание – може би звучи странно, но е факт. Наскоро чух история в няколко версии, която ми оказа много мощен ефект. Това ми го казаха трима напълно различни хора с различни характери и начини на мислене.
Първият път не приех сериозно урока и смисъла, но след третия вече знаех, че това е притча, която колкото се може повече хора заслужават да знаят …
Тъй като всички мечтаем, всички желаем, всички се стремим към това, което искаме.
Но готови ли сме да „платим“ за това?
Ще споделя тази история с вас. Нека бъде толкова вдъхновяващо за вас, колкото и за мен: В периферията на Вселената имаше магазин.
На него нямаше табела – веднъж беше съборена при буря и собственикът реши да не прави нова, защото всеки местен жител знаеше, че магазинът продава желания.
Асортиментът на магазина беше огромен.

Тук можете да закупите почти всичко: огромни яхти, апартаменти, добър брак, позицията на вицепрезидент на корпорация, пари, деца, работа, която обичате, красиво тяло, победа в състезание, мощни автомобили, успех и много, много повече.
Единственото нещо, което не се продаваха, бяха животът и смъртта – това се правеше в централният офис, разположен в друга галактика.
Всеки, който влизаше в магазина като първа стъпка, искаше да знае каква е цената на желанието му. Цените бяха различни.
Например, на цената на любимата ви работа беше да се откажете от стабилността и предвидимостта, готовността си да планирате и структурирате самостоятелно живота си, вярата в себе си и да си позволите да работите там, където искате, а не там, където трябва.

Властта струва много повече: трябваше да се откажете от някои от убежденията си, да можете да намерите рационално обяснение за всичко, да можете да защитавате позициите на другите, да знаете стойността си (и тя трябва да е достатъчно висока), да си позволите да кажете „аз“, декларирайки себе си, независимо от одобрение или неодобрение на други.

Някои цени се оказаха странни – можеше да се ожениш на практика без пари, но щастливият живот беше много скъп: лична отговорност за собственото си щастие, възможност да се наслаждаваш на живота, да знаеш желанията си, да се откажеш от желанието да се подчиняваш на другите, способността да цениш това, което имаш, да си позволиш да бъдеш щастлив , бъдете наясно с тяхната стойност, отказвайте бонуси „жертва“, рискувайте да скъсате отношения с няколко приятели и познати.

Не всеки, който дойде в магазина, беше готов веднага да си купи желанието. Някои, като видяха цената, веднага се обръщаха и си тръгваха. Други дълго се замисляха, изчислявайки какво имат на склад и се чудеха къде могат да намерят повече пари.

Някой започна да се оплаква от високите цени, да иска отстъпка или да се чуди кога ще има разпродажба.
И имаше такива, които раздадоха всичките си спестявания и получиха заветно желание, увити в красива шумолеща хартия.
Останалите клиенти гледаха на късметлиите със завист, клюкарстваха, че собственикът на магазина е техен познат и че са изпълнили желанието си без никакви усилия.
Често собственикът на магазина беше помолен да намали цените, за да увеличи броя на клиентите. Но той винаги отказваше, защото това би навредило на качествата на желанието.
На въпрос дали се страхува да не фалира, той поклати глава и отговори, че винаги ще има смели хора, готови да поемат рискове и да променят живота си, да се откажат от обикновен и предсказуем живот, да знаят как да вярват в себе си, които имат силата и средствата да платят за изпълнение на техните желания.
И в продължение на сто години на вратите на магазина имаше надпис:
„Ако желанието ви не е изпълнено, то все още не е платено.“

Източник: За жената

Още новини
Приютих бездомник у дома

Приютих бездомник у дома

Приютих бездомник у дома. Всичките ми проблеми идват от това, че съм прекалено наивна, състрадателна и доверчива. Историята е толкова неприятна, че не смея да я споделя с никого. Но пред читателите на „Лична драма“ ще разкрия сърцето си, защото съм убедена, че ще ме...

повече информация
Магия за сбъдване на желания

Магия за сбъдване на желания

Магия за сбъдване на желания от дълбока древност. С тази магия за сбъдване на желание вие ще постигнете целта си Всеки иска да направи една магия за сбъдване на желание и то да стане факт. Всъщност в древността са ползвани ежедневно подобни ритуали. Днес ние не...

повече информация
Месечен хороскоп декември 2020

Месечен хороскоп декември 2020

Месечен хороскоп декември 2020 ви вещае един по-спокоен декември, през който ако сте здрави можете да намерите време и да се поглезите. Гледайте оптичистично - най-лошото е зад гърба ви. Започваме със Зодия Овен. Според нашия месечен хороскоп декември 2020 звездите...

повече информация
Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум пречиства

Епипремнум ауреум или "дяволски бръшлян" е билка, която е популярна благодарение на това, че е лесна за отглеждане и не изисква някакви специални условия. Въпреки това, в последно време все повече се проявява благотворното действие на тази билка за здравето на хората...

повече информация
Advertisements
Оцелях и намерих щастието

Оцелях и намерих щастието

Оцелях от един кошмар и намерих своят път. Сега, припомняйки си миналото, ми се струва, че е било кошмар, от който още не знам как съм оцеляла… Всичко си ми беше наред: тих семеен живот, нормална работа, домашни задължения, грижа за детето и съпруга ми. Казано...

повече информация
Китайски хороскоп за 2021

Китайски хороскоп за 2021

Китайски хороскоп за 2021. За тези, които искат да държат успеха си под контрол и да накарат Годината на Вола да работи за себе си, китайският хороскоп ще ви каже щастливите месеци 2021 г. за всеки знак от зодиака и какво трябва да се направи през този период. Очаква...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.