Лъжците се познават по 7 фрази
Дата на публикуване: 12.05.2020
лъжците

Лъжците се познават по 7 фрази

Лъжците са доста по света. Спомняте ли си Пинокио? Да, това е същият човек, направен от дърво, чийто нос ставаше по-дълъг всеки път, когато лъже. Но в наше време лъжците обикновено остават безнаказани, ако не бъдат хванати за това.
Много е трудно да се каже със сигурност, че определени хора са лъжци. Разбира се, някои от тях са по-скоро нещастни измамници, но други могат да бъдат наречени истински господари на измамата.
Дали сме напълно безсилни пред подобни личности? Това всъщност не е така. За да определите дали вашият събеседник ви лъже или казва истината, опитайте се да се съсредоточите върху техните думи и изрази.

1. „Това не може да бъде доказано“
Това означава, че те са направили грешка, която, струва им се, не може да бъде доказана, затова продължават да се застраховат.
2. „Това е всичко, което знам за него.“
Ако някой умишлено се опита да откаже информация, той ще произнесе всичките си думи с голяма предпазливост. Ако сте забелязали, че някой произнася тази фраза, тогава слушайте думите му по-внимателно, тъй като той може да измами или скрие нещо от вас. Ако този човек казваше истината, малко вероятно е той да използва израза „за него“ в тази фраза.

3. „Не помня това“

Разстройството на паметта е често срещан проблем в лъжите. Вероятно сте чували, че едно от най-трудните неща в измамата е необходимостта постоянно да контролирате думите си. И ако успеете да хванете измамника в лъжа, той просто ще започне да казва, че не помни какво е казал или направил. Тази техника ще им позволи да скрият лъжите си. Много удобно, нали?

Попитайте го какво точно помни. Честен човек ще отговори без колебание, но измамник ще прекара известно време, измисляйки друга история.

4. „Нямам представа за какво говорите.“

Това е пряк отказ. Един от триковете на измамниците е отказът от всичко наведнъж. Знаете, че те разбират какво е заложено, но не признават измамата си. Много е трудно да накараш такива хора да признаят собствените си лъжи.

5. „Обвинявате ли ме за нещо?“

О, това невинно и в същото време подигравателно лице на измамниците, когато казват тази фраза! Те го използват, за да се почувствате като глупак. Тази фраза им позволява да преминат в защитен режим и разговорът веднага променя ориентацията си.

6. „Защо ли ми трябваше това?“

Един от начините лъжците да избегнат разкриването е да започнат да отговарят на въпрос с въпрос. Така те се опитват да ви хванат в капан, за да не ги принудите да отговарят на разумни въпроси.

Ако започнат да питат за мотивите на лъжите си, тогава това означава, че те определено ви мамят. Те ще направят всичко, за да не отговорят директно и за да не можете да ги смажете с цялата тежест на вашите въпроси.

7. “Наистина ли мислите, че мога да направя нещо подобно?”

Отново този риторичен дизайн ще ви позволи да прехвърлят цялата тежест на разговора към вас. Те се представят като жертви, така че да се чувствате виновни за задаването на подобни въпроси. И в определени ситуации тази техника наистина е ефективна.

Източник: Истински истории

Още новини
Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021

Седмичен хороскоп 26.07-1.08.2021 ви вещае емоционален период, богат на всякакви събития и новини. Не се поддавайте на емоциите, а мислете трезво и практично. Избягвайте да се предоверявате на хората и пазете здравето си. Намерете време да сбъднете поставените си...

повече информация
Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021

Седмичен хороскоп 19-25.07.2021 ви вещае период на нови идеи и планове за повечето зодиакални знаци. Времето е подходящо за нови инвестиции и захващане на допълнителна работа. Не се преуморявайте, останете сами със себе си в даден период - когато е възможно. Пазете...

повече информация
Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бог

Юксел Кадриев вярва в Бога. „Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави и въобще започваме деня си. Сьщо така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти“, сподели оrкровение Юксел Кадриев. Оказа се, че журналистът е...

повече информация
Писмо от Щатите

Писмо от Щатите

Писмо от Щатите пристигна до българка след като пътува 49 години. Това разказа пред бТВ Даниела Николаева. Тя живее от пет години на ул. Баба Илийца в столичния квартал Лагера. Преди няколко дни тя изненадващо намира в пощенската си кутия писмо, изпратено на 19...

повече информация
Advertisements
Жени на 40 изглеждат като момичета

Жени на 40 изглеждат като момичета

Жени на 40 изглеждат като момичета, а други вече са баби. Защо се случва това? И не, не касае използването на козметика и процедури. Ето няколко причини, поради които много жени на четиридесет години се смятат, а и изглеждат като баби: 1. Човек получава усещането, че...

повече информация
Северна Добруджа се дава на Румъния

Северна Добруджа се дава на Румъния

Северна Добруджа се дава на Румъния. През 1978 г. изтекъл 100-годишният договор, но Брежнев казал на Първия, че не иска да се кара с Чаушеску. Страх го било да не напусне соцлагера. След знаменателните победи на Трета армия под командването на генерал Стефан Тошев и...

повече информация
Advertisements

By Христина Василева

Христина Василева е завършила връзки с обществеността в СУ "Климент Охридски". Писането е нейната страст, като има опит в доста Интернет сайтове и медии. От 2019 година е в екипа на "Всекидневно". През свободното си време харесва йогата, обича планината и почивката сред природата, приключенията и блогването.